Penal odlučio na Krejven Kotidžu (©Reuters)
Penal odlučio na Krejven Kotidžu (©Reuters)

Naopak vikend u Premijer ligi, glupost Kamare poklonila bod očajnom Liverpulu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.12.20. | 19:26

Na Krejven Kotidžu 1:1

Junajted i Siti su razočarali u derbiju Mančestera, Čelsi je izgubio protiv Evertona, Totenhem ispustio prednost u susretu sa Kristal Palasom i sve smo te mečeve mogli da svrstamo među iznenađenja, barem dok nas Fulam nije podsetio šta to zaista znači. Jer na Krejven Kotidž je došao branilac titule Liverpul, motivisan šansom da konačno izbije na čelnu poziciju, a na kraju bi morao da bude zadovoljan što je Krejven Kotidž napustio sa glavom na ramenima. Abubakar Kamara je častio šampione penalom koji je Mohamed Salah u 79. minutu pretvorio u remi od 1:1, pa su Redsi sustigli Tozenhem na deobi prve pozicije na tabeli, iako možda večeras nisu ni zaslužili taj bod.

Fulam je naime mimo svih očekivanja mnogo agresivnije ušao u meč i možda čak i zbunio gosta samopouzdanjem koje je pokazivalo da domaći zasista veruju da mogu do pozitivnog rezultata. I mogli su. Delom i zato što su odigrali jednu od najboljih utakmica u sezoni. Možda i više zbog toga što je Liverpul prespavao prvo poluvreme.

Izabrane vesti

U prvih pola sata – podatak za verovali ili ne – izabranici Jirgena Klopa nisu dotakli loptu u Fulamovom kaznenom prostoru i da povratnik Alison nije zaustavio udarac Tosina Adarabioja možda bi Kotadžersi do poluvremena imali i ubedljiviju prednost. Ovako, samo pogodak Bobija Rida, svejedno dovoljan da oduševi navijače, koji zbog pandemije korona virusa nisu mogli valjano ni da proslave ulazak u Premijer ligu, ali su se u pravom trenutku vratili na tribine simpatičnog Krejven Kotidža. Bar njih 2.000 najsrećnijih.

Nije naravno bilo moguće očekivati da će se Liverpul tek tako predate, u nastavku meča Redsi su opasno pritisli rivala, samo što su se ozbiljno mučili sa defanzivnim bedemom pred golom Alfonsa Areole. I da nije bilo tog Kamarinog poklona pitanje je da li bi šampioni izbegli poraz. Potpuno neshvatljiv potez Kamare, skupo je koštao Kotadžerse, bez obzira na to što je Mohamed Salah očajno izveo najstrožu kaznu, išla je lopta previše blitu Areolinom stopalu i nije on uspeo toliko brzo da se spusti na zemlju.

Liverpul je tako bar izbegao sramotan poraz, mada Klop sigurno nije zadovoljan, a sigurno je i zabrinut zbog toga što je već na poluvremenu morao da zameni i Žoela Matipa, koji je zbog problema sa leđima morao van igre. A svi već znamo kakve su sve muke zadesile Liverpulovu poslednju liniju ove sezone.

Pa opet, Redsi na deobi prvog mesta na tabeli, uz rame im je Totenhem, a u sredu baš Totenhem na Enfildu. Biće uzbudljivo.

PREMIJER LIGA – 12. KOLO

Petak

Lids – Vest Hem 1:2 (1:1)

/Klih 6p – Souček 25, Ogbona 80/

Subota

Vulverhempton – Aston Vila 0:1 (0:0)

/El Gazi 90+4 pen/

Njukasl - VBA 2:1 (1:0)

/Almiron 1, Gejl 82 - Furlong 50/

Mančester J. - Mančester S. 0:0

Everton - Čelsi 1:0 (1:0)

/Sigurdson 22pen/

Nedelja

Sautempton – Šefild j. 3:0 (1:0)

/Adams 34, Armstrong 62, Redmond 83/

Kristal Palas – Totenhem 1:1 (0:1)

/Šlup 81 – Kejn 23/

Fulam – Liverpul 1:1 (1:0)

/Rid 25 – Salah 79pen/

20.15: (1,60) Arsenal (3,80) Barnli (6,00)

20.15: (2,05) Lester (3,40) Brajton (3,60)

***kvote su podložne promenama



Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara