Najzad gotovo: Gabigol u Flamengu, Interu 18.000.000 i procenti

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.01.20. | 11:23

Brazilci će platiti Italijanima i 20 odsto od sledeće prodaje

Još jedna zimska saga je dovedena do kraja. Dva meseca Gabrijel Barbosa „prelazi“ iz Intera u Flamengo i nikako da se taj posao završi, ali izgleda da je i tome došao kraj.

Kako piše Gazeta delo Sport, čelnici dva kluba su se dogovorili. Flamengo će za igrača koji mu je doneo trofej Kopa Libertadores platiti 18.000.000 evra, a dodaće i 20 odsto od sledeće prodaje, koja je sasvim izvesna, jer Gabigol ima samo 23 godine. Sva papirologija biće obavljena danas i od ponedeljka će Barbosa biti „ceo“ igrač prvaka Brazila.

Izabrane vesti

Novi-stari napadač šampiona Južne Amerike imaće i ozbiljnu platu u Flamengu. Barbosa će zarađivati 4.000.000 evra godišnje do juna 2024. godine, do kada će mu važiti ugovor.

Flamengo je, očigledno, dodao gas u pregovorima poslednjih dana, jer su krenule glasine da su Vest Hem i Totenhem zainteresovani da kupe Barbosu od Intera. Ipak, Gabigol je sve vreme govorio da želi da ostane u Brazilu.

Iako ima 23 godine, karijera Gabrijela Barbose je već imala uspone i padove. On je u leto 2016. godine prešao iz Santosa u Inter u transferu vrednom 29.500.000 evra. Ipak, nije se snašao u Milanu, pa je bio na pozajmici u Benfiki, potom se vratio u Santos, ali ni tamo mu nije išlo. Početkom prošle godine Flamengo je pružio šansu Gabigolu i to se pokazalo kao potez godine, možda i decenije za ovaj klub.

Barbosa je na 43 odigrane utakmice za crno-crvene postigao 34 gola i obeležio je jednu od najboljih sezona u istoriji Flamenga, jer su osvojeni i titula prvaka Brazila i Kup Libertadores.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara