Najveći uspeh u istoriji IMT-a: Igraće se Liga šampiona

Vreme čitanja: 1min | sre. 29.05.24. | 18:13

Klub sa Novog Beograda osvojio titulu šampiona Srbije trijumfom nad Spartakom – 3:0

Napravio je seniorski tim IMT-a mnogo lepih stvari u prethodnih nekoliko godina, Klub sa Novog Beograda je ušao u elitni rang takmičenja, uspeo ove sezone da opstane u društvu najboljih. Prodali su Traktoristi i Miloša Lukovića za pet miliona evra u francuski Strazbur, da bi danas ispisali jednu od najlepših stranica u istoriji kluba. Ako ne i najlepšu.

IMT će naredne sezone igrati u Ligi šampiona. Da, dobro ste pročitali. Pobedom nad Spartakom (3:0), omladinci IMT su se okitili titulom šampiona Srbije i obezbedili učešće u Ligi šampiona za mlade naredne godine.

Izabrane vesti

Tokom većeg dela sezone IMT je bio prvi na tabeli. Ogorman kapital stekli su Traktoristi u prvom delu sezone, da bi u nastavku izdržali sve „nasrtaje“ Crvene zvezde, Partizana i Čukaričkog. Posebno je bila zanimljiva trka sa ekipom Nenada Milijaša.

IMT je čak napravio kiks, prepustio lidersku poziciju Crvenoj zvezdi, ali je kada bilo potrebno bio čvrst, i odigrao takmičarski. Pre svega u derbiju sa crveno-belima kraj Hale Sportova (0:0). Na kraju su Novobeograđani iskoristili kiks Crvene zvezde (2:2) na Ubu i sa bodom prednosti oktili se zvanjem najboljeg tima u Srbiji.

U 30 kola IMT je ostvario 21 pobedu, sedam remija i samo dva poraza. Bez ikakve sumnje veliki uspeh za ekipu sa Novobragrada. Posebno se tokom sezone istakao Miloš Jović, momak koji bi po nekim projekcijama trebalo da zameni Miloša Lukovića.



tagovi

IMT

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara