Bamba Dijeng (©AFP)
Bamba Dijeng (©AFP)

Najveći baksuz fudbalske pijace! Dijeng pobegao iz aviona, pa pao na pregledima, Lids grmi: Prevareni smo

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.09.22. | 09:18

Na kraju bi Senegalac još nekako i mogao da potpiše

Milioni tamo, milioni vamo. Lako se čovek pogubi u tom moru para, pa smo već navikli da dan po završetku fudbalske pijace čitamo i o bizarnostima koje nam je priredio poslednji dan prelaznog roka. A niko ovog leta nije napravio takvu papazjaniju kao krilni napadač Olimpika iz Marselja Bamba Dijeng.

Olimpik je naime jedva čekao da se rastane sa 22-godišnjim Senegealcem. Ne zato što je on bio loš u prvoj sezoni na Velodromu, naprotiv, već zato što je klub u velikoj finansijskoj krizi. Javio se prvo Lorijan, Dijeng nije hteo. Javio se Lids i slutilo je na srećan kraj.

Izabrane vesti

Prema navodima ostrvskih medija, Lids je pristao da plati 10.000.000 evra. I Dijeng je bio na aerodromu da privatnim avionom poleti za Englesku. Zvao je Fulam, nije vredelo...

Hajde da poželimo dobrodošlicu Bambi Dijengu i nastavimo da radimo na dovođenju Kodija Gakpa“, čak je na Tviteru napisao euforični predsedik Lidsa Andrea Radrizani.

Međutim, avion nije poleteo. Dijeng je na samom aerodromu dobio bolju ponudu Nice, i mada je sam Olimpik trebalo da zaradi skromnijih 9.000.000 evr plus 1.000.000 u bonusima, Senegalac se okrenuo i prestao da se javlja ljudima iz Lidsa. Radrizani je morao da prizna poraz.

Deo ludila poslednjeg dana prelaznog roka. Prevareni smo. Dešava se svima. Čak i najboljima“.

Da sve bude još luđe, Dijeng je stigao u Nicu i zatim – pao lekarske preglede. Samo nekoliko sati pre isteka prelaznog roka što bi značilo da bi sledeću sezonu morao da provede opet u Marselju.

Srećom po njega – možemo samo da zamislimo kako bi izgledao njegov povratak u svlačionicu – ima i jedna dobra okolnost za Olimpik i Nicu. Naime, pravila Lige 1 dozvoljavaju svim klubovima da jednog igrača dovedu i po isteku prelaznog roka, pod uslovom da dolazi iz drugog francuskog kluba. To pravilo zovu „džokerom“, a se sada piše da će ga Nica iskoristiti baš za Dijenga i da bi on već koliko danas mogao da ponovi lekarske preglede, uz nadu da će ovog puta proći.

Možda je juče samo bio umoran od tolikog jurcanja?

Šta tek reći za direktora Lidsa Viktor Ortu? U sredu je Vulverhempton odbio 21.000.000 evr aza Hvang Hi-Čana, zatim je Orta leteo u Holandiju po Kodija Gakpa, ali je posao propao nakon fudbalerova tri gola u pobedi PSV-a nad Volendamom od 7:1. Onda i ovaj fijasko sa Nijengom. A mislili ste lak je to posao?


tagovi

Bamba DijengLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara