Kervin Andrade (©YouTube)
Kervin Andrade (©YouTube)

Najveća nada venecuelanskog fudbala igra za spas sezone

Vreme čitanja: 3min | pet. 14.10.22. | 23:05

Talentovani sedamnaestogodišnji vezista Kervin Andrade

Deportivo La Gvaira je za 14 godina, koliko postoji, postala vrlo uticajan klub u Venecueli. Osvojila je jednu titulu (2020. godine), dva puta igrala u Kopa Libertadoresu, a u četiri navrata u drugoj po kvalitetu Kopa Sudamerikani. Ove sezone bi ipak mogla La Gvaira da ostane bez plasmana na međunarodnu scenu, trenutno igra baraž za Kopa Sudamerikanu, u kojem ima obavezu da pobedi Ermanos Kolmenarez (subota, 01.15 časova po srednjoevropskom vremenu) ako želi da bude među dva najbolja tima u grupi.

Posle tri odigrana kola La Gvaira je poslednja na tabeli, sa tri poena. Doduše, situacija nije tako bezizlazna, pošto niko nije uspeo da stekne neku značajnu prednost. Ermanos Kolmenarez je drugi, sa samo jednim poenom više.

Izabrane vesti

Ipak, ukoliko Deportivo doživi noćas poraz pred svojim navijačima, to će već da bude sasvim druga priča. U tom slučaju će plasman u Kopa Sudamerikanu, koju je ove sezone igrala, praktično da bude nedostižan. Pogotovo ako prethodno lider Estudijantes Merida savlada Karakas.

Braća Kolmenarez, kako glasi prevod imena kluba iz Barinasa, deklasirala su La Gvairu pre samo nedelju dana, u okviru 3. kola baraža. Tada su na svom terenu slavili sa 4:0, Anuar Hoze Pelaez je postigao dva gola, a Vilmar Agvinaga i Kamilo Zapata po jedan.

01.15: (1,75) La Gvaira (3,45) Ermanos Kolmenarez (4,60)

Osvetio se Kolmenarez tako La Gvairi za tri poraza tokom ove godine. U ligaškom delu šampionata La Gvaira je slavila oba puta sa po 2:0, a na kraju je ostala bez četvrtog mesta i plasmana u Kopa Libertadores samo zbog lošije gol-razlike od Karaboba.

Pre toga su se Deportivo i Kolmenarez sastali u martu u kvalifikacijama za Kopa Sudamerikanu. Tim iz Barinasa je kao domaćin pobedio sa 2:0, ali je u revanšu u Karakasu La Gvaira trijumfovala sa 3:0 i tako se plasirala u grupnu fazu međunarodnog takmičenja. Tamo se doduše nije proslavila, imala je samo jedan poen u grupi sa brazilskom Searom, argentinskim Independijenteom i Generalom Kabaljerom iz Paragvaja.

Kako god ova sezona da se završi, navijači Deportivo La Gvaire mogu da budu zadovoljni barem sa jednim podatkom. Ove sezone je potpunu afirmaciju u prvom timu i seniorskom fudbalu napravio 17-godišnji vezista Kervin Andrade, ne samo najveća nada kluba, već i čitavog venecuelanskog fudbala.

Ovaj momak je ove godine uvršten od strane britanskog lista Gardijan među 60 najtalentovanijih fudbalera na svetu koji su rođeni 2005. Andrade je odigrao 24 utakmice, postigao dva gola i zabeležio četiri asistencije.

Nažalost, u prvom meču sa Ermanos Komenarezom nam ništa nije išlo, ali uveren sam da možemo da popravimo utisak. Moramo da igramo sa mnogo više intenziteta, energije i volje. Probaćemo da im naudimo kroz sredinu, jer umeju da budu malo neoprezni sa loptom na prostoru blizu svog šesnaesterca. Ako ih pritisnemo malo više, imaćemo više kontranapada. Uprkos svim problemima ekipa je ujedinjena, zajedno možemo još uvek da okrenemo sezonu“, poručio je Andrade.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

---------------

VENECUELA 1 – BARAŽ ZA KOPA SUDAMERIKANU

Petak

23.00: (3,05) Estudijantes Merida (3,00) Karakas (2,40)

Subota

01.15: (1,75) La Gvaira (3,45) Ermanos Kolmenarez (4,60)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Venecuela 1Kervin Andrade

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara