Mihajlo Banjac (©MN Press)
Mihajlo Banjac (©MN Press)

Najteže je posle Evrope: TSC pun opreza dočekuje „fenjeraša“

Vreme čitanja: 3min | ned. 06.10.24. | 09:23

Jedinstvo iz Uba prvi put gostuje u Bačkoj Topoli (21.00)

Poslednjeplasirani tim sa svega četiri boda gostuje kod ekipe koja igra Evropu. Reći će neki da su tu unapred zna pobednik. A, tu istu ekipu koja je favorit muče umor od puta, povrede, suspenzije. Na sve to, nadigrali su prethodnog protivnika, a nisu uzeli ni bod. Isto tako, u naletu su što se tiče prvenstva, dok je gost dobio krila posle prve istorijske pobede ikada u elitnom rangu.

Zvuči kao dobar uvod i najava za zanimljivu utakmicu punu neizvesnosti. Na TSC areni, snage će odmeriti prvi put ikada tim iz Bačke Topole i Jedinstvo iz Uba (21.00).

Izabrane vesti

Pokazao je TSC prošle sezone da mu utakmice posle Evrope teško idu, jer je uglavnom posle njih sledio lošiji rezultat. Sada će poučen time, tim sa severa Srbije pokušati da pokvari tradiciju. Svestan je toga i šef struke ekipe, Jovan Damjanović, pa zato i naglašava veliki oprez i značaj meča.

Jeste njegov tim vezao dve pobede u Mozzart Bet Superligi, ali duel ovakvog tipa nudi zamku, jer je protivnik za sada vrlo malo prikazao i zasluženo nosi titulu „fenjeraša“.

„Čeka nas zahtevna utakmica, spremamo se maksimalno ozbiljno. Ovo je za nas jedna od najvažnijih utakmica od kada sam ja ovde. Pre svega, treba nastaviti sa igrama iz prethodnog perioda. Hoćemo da dođemo do dobrog i pozitivnog rezultata i da dođemo do treće pobede u prvenstvu u nizu. Jednostavno, da dočekamo pauzu u kontinuitetu, jer nas čeka još mnogo posla“, izjavio je pred meč Damjanović.

Napominje strateg TSC-a da gost dolazi sa velikom motivacijom i naglašava da njegova ekipe ne sme na bilo koji način da potceni protivnika.

„Podižu formu iz utakmice u utakmicu, pobedili su prošlu. Poznajem njihovog trenera, tu je dugo u klubu i poznaje grupu. Mislim da polako dižu nivo igre, maksimalno ih respektujemo. Moramo da budemo skromni i ponizni da dođemo do rezultata. Jasan nam je njihov put u dobrom su momentu. Međutim, imamo i mi naš kvalitet“.

Vratili su se Topolčani iz Kazahstana iscrpljeni, a protiv Jedinstva će biti lišeni usluga Mateje Đorđevića i Ifeta Đakovca zbog suspenzija. Saša Jovanović bi mogao da dobije šansu sa klupe, dok je ostatak ekipe spreman. Ne dozvoljava Jovan Damjanović izgovore, pa tvrdi da je ovakav ritam svuda na planeti normalna stvar.

„Biće rotacija, ali imamo dobar igrački kadar. Ne opterećujemo se toliko sa tim, putovali smo, to je sve normalno, moramo da se naviknemo da igramo na tri dana kao svuda u svetu što se igra. Ne pričamo uopšte o tome. Vrlo je bitno da mentalno budemo dobri jer kada je glava dobra sve ostalo će biti u redu“, naglasio je Damjanović.

Projektovani sastav TSC-a: Ilić – St. Jovanović, Banjak, Stevanović, Petrović – Radin, Milosavljević, Stanić - Banjac, Pantović, Ćirković.

MOZZART BET SUPERLIGA - 11. KOLO

Petak

Radnički Niš - OFK Beograd Mozzart Bet 1:1 (1:0)

/Petković 23 - Mituljikić 53/

Subota

Radnički 1923 - Čukarički 1:1 (1:0)

/Stankovski 7 – Tedić 84/

Železničar - Mladost 1:2 (1:1)

/Romanić 39 - Pejović 2p, Varjačić 58/

Partizan - Tekstilac 4:1 (1:1)

/Zubairu 39, Natho 51, Zahid 61, Nikolić 89 - Davidović 45pen/

Nedelja

14.00: (2.50) Napredak (3.15) Novi Pazar (3.00)

19.00: (14.0) IMT (6.75) Crvena zvezda (1.20)

19.00: (3.60) Spartak (3.45) Vojvodina (2.05)

21.00: (1.28) TSC (5.70) Jedinstvo (10.5)

***kvote su podložne promenama



tagovi

TSC Bačka TopolaMozzart Bet SuperligaJovan Damjanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara