(Reuters)
(Reuters)

Najskuplje pojačanje u istoriji Fiorentine menja rekordera koji menja Kjezu u Juventusu

Vreme čitanja: 3min | pet. 16.08.24. | 10:53

Kreće domino efekat na Apeninima…

Sve je spremno za promociju najskupljeg igrača u istoriji Fiorentine pošto je klub iz Toskane sinoć napokon dogovorio transfer Alberta Gudmundsona iz Đenove.

Islanđanin koji pokriva sve pozicije u napadu, ali se najbolje snalazi kao polušpic, će danas doputovati u Firencu na lekarske preglede i uskoro zvanično zadužiti ljubičastu opremu.

Izabrane vesti

Gudmundson je eksplodirao prošle sezone u dresu Đenove i skrenuo pažnju jačih klubova među kojima su bili Inter, Juventus, Roma… Ali, Viola je bila najupornija i posle višenedeljnih pregovara je uspela da nađe zajednički jezik sa Grifonima.

U pitanju je pozajmica vredna 8.000.000 evra evra sa obaveznim otkupom ugovora na kraju sezone po ceni od 17.000.000 evra. Plus 3.000.000 evra kroz eventualne bonuse. Igrač je još ranije dogovorio petogodišnju saradnju vrednu 2.200.000 evra neto po sezoni.

Dakle, Đenova ima zagarantovanih 25.000.000 evra što Gudmundsona čini najskupljim pojačanjem u klupskoj istoriji. Dosadašnji rekord je držao transfer Nika Gonzalesa iz Štutgarta, a upravo se argentinski napadač najviše obradovao ovom transferu.

Dolazak Gudmundsona je otvorio vrata za transfer Gonzalesa u Juventus. Argentinac se odavno dogovorio sa Juventusom oko ugovora vrednog 3.500.000 evra godišnje, ali Viola nije htela da ga proda dok ne dovede zamenu. Sada su se stvorili uslovi da Gudmundson “pošalje” Nika u Torino.

Argentinac će u potpunosti finansirati kupovinu Islanđanina, a Violi će da ostane i koji milion “preko”. Juventus ga dovodi na pozajmicu vrednu 10.000.000 evra s obaveznim otkupom ugovora narednog leta. Ceo paket će Juventus koštati 30.000.000 evra. Imao je Gonzales i ponude Bornmuta i Lestera, ali kada se javio Juventus, samo ga je zanimala selidba u Pijemont. Pravio je pritisak prethodnih dana na klub da ga pusti u Juve i uspeo je.

Tamo ga najverovatbnije čeka ulogu naslednika Federika Kjeze. Došlo je do potpunog pucanja veza na relaciji JuveKjeza. Italijanski reprezentativac je juče izbačen iz prvog tima i treniraće sa drugopozivcima. U Juventusu se nadaju, ne zadugo… Plan kluba je da ga proda ovog leta i makar nešto zaradi na njemu.

Kjeza je bio planiran kao nosilac Juventusove igre kada je došao kao zvezda iz Fiorentine. Međutim, malo po malo je padao u formi, mučio se sa povredama i nije ispunio očekivanja. Ušao je u poslednju godinu ugovora i ne želi da ga produži. Trenutno zarađuje 5.000.000 evra neto po sezoni, a tražio je povišicu na 6.000.000. Juventus ne samo da nije spreman da mu ponudi povišicu već im je previše i ovo što trenutno zarađuje i žele da ga se reše.

Ljuti rival Inter i Milan vrebaju iz prikrajka i bili bi najsrećniji ako Kjeza ostane u klubu, a da ga oni dovedu za džabe narednog leta. To je scenario kojeg se Juve najviše pribojava i zato je Kjeza izbačen iz prvog tima kako bi ga naterali da ode već ovog leta i da od njegove prodaje uđe makar neko obeštećenje u klupsku kasu.

Domino efekat sa transferom Gudmundsona je krenuo. A doveo je i Andreu Pinamontija u Đenovu. Italijanski reprezentativac će zameniti Islanđanina u napadu Grifona. Sasuolu ide 2.000.000 evra za pozajmicu plus opcija otkupa za 14.000.000.


tagovi

Andrea PinamontiFederiko KjezaAlbert GudmundsonNikolas Gonzales

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara