{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Klaudio Ranijeri je ponovo obožavan
Najpametnija Sampova odluka

Odluka da se Euzebiju Di Frančesku uruči zahvalnica posle samo tri osvojena boda mogla bi da se ispostavi kao najpametnija odluka koju su u Đenovi doneli ove sezone. Klaudio Ranijeri je uspeo da probudi uspavanu ekipu Sampdorije, pa iako se njegov tim i dalje muči konačno je uspeo da pobegne iz zone ispadanja. Sampdorija je pod Ranijerijevim vođstvom u šest kola osvojila devet bodova što je ogroman napredak u odnosu na eru Di Frančeska, mada u igri ima još mnogo toga za popraviti... U svakom slučaju, Ranijeri je ponovo obožavan.

Sa druge strane, Kaljari jeste izvršio neku vrstu samoubistva u Lećeu, ali ruku na srce, tim Fabija Liveranija, po prikazanoj igri i kreiranim prilikama, nije ništa ukrao otkinuvši bodove timu sa Sardinije. Kačatore sa nepotrebnom akrobatskom odbranom gola rukom neproporcionalna raekcija Olsena na provokaciju Lapadule, posle realizovanog penala, su bile presudne za konačnih 2:2. Drakonska kazna od četiri utakmice zabrane igranja golmanu Olsenu zbog nastrtaja na Lapadulu je veći udarac za Maranov tim od izgubljena dva boda na stadionu Via del Mare. Kaljari je tim koji je među vodećim timovima dopustio najviše stopostotnih šansi protivničkim ekipama u dosadašnjem delu šampionata što znači da u velikoj meri mora da zahvali svom golmanu što je tako visoko na tabeli. 

Uzdigla se Sampdorija posle dolaska Klaudija Ranijerija, ali sada ide na noge Kaljariju koji na svom terenu ne zna za poraz od 1. septembra i Intera, a niko ni bod nije uzeo već dva meseca.. Doduše, Samp je Kaljariju godinama predstavljao veliki problem, jer u poslednjih 12 godina ima samo jednu pobedu, ali nema poraz. Sampdorija se uvek slabo provede kada stigne na Sardiniju gde nije slavila na poslednjih 10 gostovanja u svim takmičenjima. Najčešće pada dosta golova na obe strane. Sem toga, Kaljari svim snagamo čuva svoje smaragdno ostrvo na kojem je neporažen na poslednjih 11 mečeva, takođe u svim takmičenjima.

SERIJA A - 14. KOLO

Subota
Breša - Atalanta 0:3 (0:1)
/Pašalić 26, 61, Iličić 90+2/

Đenova - Torino 0:1 (0:0)
/Bremer 77/

Fjorentina - Leće 0:1 (0:0)
/La Mantija 49/

Nedelja
Juventus - Sasuolo 2:2 (1:1)
/Bonući 21, Ronaldo 68 - Boga 23, Kaputo 47/ 

Inter - SPAL 2:1 (2:0)
/Martinez 16, 41 - Valoti 50/

Lacio - Udineze 3:0 (3:0)
/Imobile 9, 36pen, Alberto 45+1/

Parma - Milan 0:1 (0:0)
/Ernandez 88/

Napoli - Bolonja 1:2 (1:0)
/Ljorente 41 - Skov Olsen 58, Sansone 81/

Verona - Roma 1:3 (1:2)
/Faraoni 21 - Klajvert 17, Peroti 45, Mhitarjan 90+2/

Ponedeljak
20.45: (2,20) Kaljari (3,35) Sampdorija (3,35)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters

 

Najnovije vesti


×