Aleksandar Stanković (©FC Luzern)
Aleksandar Stanković (©FC Luzern)

Najmlađi sin Dejana Stankovića upisao seniorski debi

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.07.24. | 18:16

Porazom doduše, ali...

Nije baš prošlo kako je zamislio, ali Aleksandar Stanković svakako će pamtiti 21. jul 2024. godine. Najmlađi sin Dejana Stankovića, kapiten U19 reprezentacije Srbije, dočekao je da debituje i na seniorskoj sceni. Istina u Superligi Švajcarske, ne u Seriji A. I jeste odigrao samo 45 minuta pre no što je zamenjen, ali prvi koraci nikada nisu laki.

Kako bilo, Stankovićev Lucern je poražen od Serveta sa 1:2, pošto je prvi gol primio u četvrtom, a drugi u 58. minutu, kada je 18-godišnji Aleksandar već izašao iz igre. Tek u sudijskoj nadoknadi utešni gol za Lucern.

Izabrane vesti

Sam Stanković je već u drugom minutu umalo upisao asistenciju pošto je iz kornera sa desne strane gađao saigrača u trepavicu, ali je ovaj gađao preko gola. Mučio se u defanzivi, imao problema sa intenzitetom trčanja i pokrivanjem velikog prostora, ali sve su to dečje bolesti koje svaki mladi fudbaler mora da preleži kada istrči na veliku scenu.

Aleksandar Stanković je svakako potencijal. Prošle sezone je bio kapiten Interove U19 selekcije koja je, pod vođstvom nekadašnjeg Dekijevog saigrača Kristijana Kivua osvojila titulu prvaka Italije sa dva boda prednosti nad Romom. Ipak, želja da debituje za klub iz grada u kojem je rođen trenutno nije realna, pa ga je Inter poslao u Lucern da se tamo kali. Ne tako redak slučaj kad su Nerazuri u pitanju.

Isprva pozajmica, mada Lucern ima pravo da ga otkupi za 1.500.000 evra pošto ga je doveo kao zamenu za Ardona Jašarija, koji se za obeštećenje od 6.000.000 evra preselio u Klub Briž-

Isto tako, Inter ima ne samo procente od naredne prodaje, već i pravo da Aleksandra Stankovića otkupi po unapred utvrđenoj ceni ako prosudi da je sazreo za plavo-crni dres.

Ne ide to preko noći, a ovo je samo početak.


tagovi

Švajcarska 1Aleksandar StankovićLucern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara