Najluđa priča dana: Ne može da brani u nedelju zbog parlamentarnih izbora u Španiji

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.11.19. | 13:30

Neverovatna situacija u kojoj se našao Aitor Fernadez iz Levantea

Španski prvoligaš Levante biće bez svog standardnog golmana Aitora Fernandeza u nedeljnom duelu sa Atletikom iz Bilbao, a razlog je neverovatan - čuvar mreže mora da radi kao kontrolor na biračkom mestu.

Naime, pored fudbala nedelju u Španiji će obeležiti i parlamentarni izbori, a Fernandez se nalazi na listi rezervnih članova komisije koji moraju da se pojave i vide da li su potrebni na ispomoći toga dan. Njegova izborna jedinica je njegov rodni grad Mondragon. Svi koji žele da izbegnu ovu obavezu moraju da prilože adekvatna opravdanja, a molba Levantea lokalnoj izbornoj komisiji da se golman oslobodi glatko je odbijena.

Izabrane vesti

Problem više za tim Nemanje Radoje je podatak da je rezervni golman Ojer Olazabal povređen pa će na megdan Bilbau morati da izađu bez seniorskog čuvara mreže. Fernandez se nada da bi nešto moglo da se promeni i da će zaigrati na kraju.
"Klub radi na tome da ne moram u nedelju da se pojavim na izborima. Želim da znam šta se događa. Trenutno sam fokusiran na utakmicu i siguran sam da ću braniti. Ako treba prespavaću u subotu uveče kod kuće, ujutru otići na biračko mesto i potom se kolima prebaciti do San Mamesa", planira Fernandez.  

Levante će danas poslati novu žalbu i zahtev da golman bude oslobođen obaveze, a kao primer navešće istu situaciju koja se dogodila Injakiju Vilijamsu 2015. godine kada je napadač Bilbaoa oslobođen posle čega je dao gol baš Levanteu u trijumfu od 2:0. Zanimljivo, Fernandezov saigrač Horhe Miramon takođe je trebalo da se pojavi na biračkom mestu u svom rodnom gradu Saragosi u nedelju, ali je dobio dozvolu da igra protiv Bilbaoa.


Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara