(Reuters)
(Reuters)

Najduži El Klasiko u istoriji: Barsa u Americi uvek tuče Real, igrala se dečica (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 04.08.24. | 09:15

Bez nekih od najvećih zvezda, Katalonci slavili golovima Pau Viktora – 2:1

Ništa protiv Amerikanaca, ali oni jednostavno ne razumeju fudbal. Novca imaju, osećaj nemaju. Da nisu srodni sa najvažnijim sportom na kugli zemaljskoj videlo se prilikom organizacije El Klasika u Nju Džersiju. Ugostio je MetLife Barselonu i Real Madrid (2:1 za Katalonce), poseta je bila rekordna u istoriji španskog derbija na tlu Sjedinjenih Američkih Država (82.154 navijača), a gledoci su na tribinama ostali sat i kusur više od planiranog, što duel čini najdužim u trajanju.

Razlog su rigorozne mere koje Ameri sprovde kad su suoče sa bilo kojom opasnošću. Ovoga puta bile su vremenske nepogode, u liku oluje i grmljavine, zbog čega je sudija prekinuo El Klasiko posle 11 minuta i 12 sekundi. U trenutku kad se pozvao na sigurnose protokole države Nju Džersi, na insistiranje lokalnih policajaca, trebalo je samo pogledati izraze lica katalonske mlađarije,veterana Luke Modrića, trenera Karla Ančelotija i Hansija Flika... Svima se ostajalo na terenu i nisu mogli da shvate da je meč prekinut, iako su propisi tako nalagali.

Izabrane vesti

U tom trenutku oko 40 policajaca je kročilo na teren i poslalo igrače u svlačionice, mada je pitanje da li je, zaista, bilo razloga za prekid. Organizator je dobio obaveštenje da su udari gromova registrovani 13 kilometara daleko od stadiona. S jedne strane je imalo osnova da se igrači pošalju na sigurnu teritoriju, dok nevreme ne prođe, naročito ako se zna da su predstavnici oba kluba pre susreta potpisali protokol kojim su saglasni da će to uraditi. Opet, nikom nije bilo jasno zašto, ako akteri i publika na MetLife stadionu nisu bili izloženi konkretnoj opasnosti.

Držimo se pravila. Ako udari grom moraćemo da čekamo“, poručili su organizatori. I onda sat čekanja, pa pet do deset minuta ponovnog zagrevanja i konačno fudbal...

(AFP)(AFP)

Kad je opasnost od oluje prestala, počela je da duva ona u Barsinim dresovima. Njena deca su gospodarila terenom i slavila pogocima Pau Viktora, 22-godišnjeg izdanka La Masije. Inače, strelca i u prijateljskom susretu sa Mančester Sitijem pre nekoliko dana. Najpre posle spuštene lopte Roberta Levandovskog, a zatim i posle sjajnog ubacivanja mladog desnog beka Aleksa Valjea. Neko će reći „bilo mu je lako“, ali trebalo je pratiti akcije, naći se u odgovarajućem trenutku u šansi.

Barsa je Viktorovim golovima četvrti put uzastopno savladala Real na teritoriji SAD-a, polako dobija obrise pod komandom Hansija Flika, kome i dalje nedostaju asovi poput Lamina Jamala i Ferana Toresa (na odmoru posle osvajanja Prvenstva Evrope), te povređeni Ronald Arauho, Pedri, Gavi, Ansu Fati, Frenki de Jong...

Ni Real nije bio kompletan. Ančeloti još ne može da se osloni na Kilijana Embapea i Džuda Belingema. Endrik je počeo kao centralni špic, Vinisijus Žunior je bio rezervista, ali je i italijanski strateg uglavnom igrao sa drugopozivcima, od koji je Niko Pas iz gužve pred kraj meča postavio konačnih 1:2.

Mada, Real ionako bolje igra kad se sezona bliži kraju. Ova još nije ni počela..



tagovi

Real MadridBarselonaEl Klasiko

Obaveštavaj me

Real Madrid
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara