Amad Dijalo (©MUFC)
Amad Dijalo (©MUFC)

Najčudniji transfer leta: Junajtedovih 40.000.000 za dete s 25 minuta u Atalantinom timu?!

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.10.20. | 23:01

Amad Traore ili Amad Dijalo stiže u januaru

Internet će verovatno biti preplavljen stručnjacima koji tvrde da su odavno znali o kakvom se biseru radi, ali činjenica je da je Amad Traore (tako ga zovu u Italiji) ili Amad Dijalo (kako pišu Englezi, a sve je to isti čovek) bio potpuni anonimus dok se jutros nije pojavila informacija da ga želi Mančester junajted.

Ozbiljni izvori, ali sumnjali smo. Sve dok Junajted nije potvrdio: Junajted je ozvaničio dolazak 18-godišnjeg krilnog fudbalera, koji će se istina ekipi pridružiti tek u januarskom prelaznom roku.

Izabrane vesti

Ništa tu nije sporno, navikli smo da veliki klubove na kilo kupuju najtalentovanije igrače, ali ovde je obeštećenje privuklo pažnju svetske javnosti: 25.000.000 evra fiksno i još 15.000.000 u bonusima!

Isprva se mislilo da će obeštećenje sve skupa iznosiri oko 30.000.000 evra, ali lokalni Mančester Ivning Njuz piše da je ono naraslo zbog menadžerskih provizija.

Onda uzmemo u jednačinu tih 10.000.000 evra za menadžere – neka bude čak i manje – pa pomnožimo sa 30 minuta koliko je Traore/Dijalo odigrao za prvi tim Atalante i vidim da ovo baš nije najlogičniji potez uprave Mančester junajteda. A imala ih je ona prilično nelogičnih.

Ovog leta pisalo se da će Traore u Parmo, ali se Mančester uključio u trku i to je bio kraj. Doveli bi ga Englezi odmah, ali nisu mogli da mu na vreme srede radnu dozvolu.

A da je mali talentovan, sigurno jeste. Da baš vredi toliko? Hajde da vidimo…


tagovi

Letnji prelazni rok 2020Amad Traore

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara