Najbolji tim prvog kola Mozzart Bet Superlige: Železničar preti da postane iznenađenje sezone

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.07.24. | 15:26

Dvojicu predstavnika u idealnih 11 dala i Crvena zvezda

Za Crvenu zvezdu smo mogli da pretpostavimo i pred početak sezone, mada jesu u sudarima protiv Jedinstva pokazala razliku u klasi. Ali ekipno gledano, možda i najviše razloga za zadovoljstvo posle mečeva prvog kola Mozzart Bet Superlige imaju u Pančevu, jer Železničar je, nakon što se prošle sezone spasio tek u baražu, nagovestio da bi ove sezone mogao da bude iznenađenje sezone.

U prethodnom takmičarskom ciklusu to je bio Radnički 1923, ali baš su Kragujevčani postali prve žrtve Dizelke u novoj sezoni. I to na “svom” terenu u Leskovcu gde je Železničar slavio sa 3:2, iako još nije stigao da na teren pošalje svu tešku artiljeriju iz letnjeg prelaznog roka, predvođenu Sekuom Sanogom i Nemanjom Milunovićem. Zato su u Kragujevcu odskočili drugi igrači, pre svih Frensis Eze, još jedna letnja akvizicija, mada mnogo tiša, a pored njega mesto u idealnih 11 Mozzart Bet Superlige zaslužio je i štoper Mirko Milikić.

Izabrane vesti

Dvojicu predstavnika u timu kola imali je i Zvezda . Prvi je In Bom Hvan, prošle sezone najbolji fudbaler prvenstva u našoj anketi trenera i kapitena, a drugi Šerif Endiaje, koji je ovog leta sezonu otvorio sa dva brza gola.

Ostale pozicije ravnomerno su raspoređene. Na golu Vanja Ilić, bez kojeg bi TSC teško stigao do minimalca protiv IMT-a, ispred Spartakov Ilija Babić, uprkos porazu od Novog Pazara, pa Jovan Marinković iz Napretka, pošteno je namučio Partizan, te uz Milikića i levi bek Vojvodine Stefan Đorđević. Kao još jedan dokaz da je na toj pozicija konkurencija najtanja, jer niko od levih bekova nije dobio ocenu viši od 6,5.

U vezi Hvan, Eze, pa Marko Docić kao arhitekta kompletne igre Čukaričkog, te Adem Ljajić, najbolji igrač prvog kola Mozzart Bet Superlige.  A u samom napadu pomenuti Endiaje, koji je dobru formu iz Mozzart Bet Prve lige Srbije preneo i na superligaške terene, pa je sa dva kasna gola matirao Mladost.




tagovi

Tim kola Mozzart Bet SuperligeVanja IlićMirko MilikićStefan ĐorđevićJovan MarinkovićIlija BabićFrensis EzeMarko DocićHvan In BomAdem LjajićŠerif EndiajeAleksandar Kahvić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara