Idealnih 11 drugog kola
Idealnih 11 drugog kola

Najbolji tim drugog kola Mozzart Bet Superlige: Dominacija Partizana i gužva u veznom redu

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.07.24. | 15:34

Bez predstavnika Crvene zvezde posle osvojenog boda protiv Mladosti

Drugo kolo Mozzart Bet Superlige je iza nas, doduše nepotpuno jer smo ostali uskraćeni za utakmice IMT - Radnički 1923 i Vojvodina - Novi Pazar, zbog obaveza Kragujevčana i Novosađana u Evropi. Od preostalih šest duela, tri su završena bez pobednika, a posebnu pažnju privukli su dueli večitih rivala - Partizanovo ubedljivo slavlje u gostima Jedinstvu i muke Crvene zvezde protiv Mladosti uz bod osvojen tek u završnici utakmice.

Ubedljiv trijumf u Ubu (4:0) kojim su crno-beli pokušali da koliko-toliko zaleče rane posle evropskog šamara od Dinamo Kijeva (2:6) uticao je da se čak tri igrača iz Humske nađu u idealnoj postavi. Sa druge strane, uz dosta muka izvojevani remi branioca krune protiv Lučanaca uticao je da se među najboljih 11 ne nađu igrači Crvene zvezde, dok je glavni uzrok glavobolja šampiona - Saša Stamenković zadužio mesto među stativama tima kola uz epitet igrača vikenda iza nas.

Izabrane vesti

U defanzivnoj liniji, ispred golmana Mladosti, našao se dvojac Nišlija zaslužan za pobedu Radničkog nad TSC-om (1:0). Bazilu Jamkamu, štoperu koji je u Leskovcu poneo epitet igrača utakmice, društvo u timu kola pravi Andreja Stojanović strelac gola vrednog tri boda.

Kada su bekovske pozicije u pitanju, pažnju je uz Stojanovića privukao Marko Gobeljić, asistent u pobedi OFK Beograda nad Tekstilcem. Povratnik u srpski fudbal je potvrdio da će iskustvom predstavljati značajan adut u mladoj ekipi koja je sezonu otvorila sa dve pobede.

Među odbrambenim igračima koji su imali direktan uticaj na konačni rezultat bio je i Mihajlo Bogićević iz Spartaka koji je bio najspretniji posle kornera u 81. minutu te je Čukaričkom otkinuo bod i potpisao remi (1:1).

Iako su defanzivci imali vrlo zapažene uloge na superligaškim terenima od subote do ponedeljka, posebna gužva u timu kola je na sredini terena. Bibars Natho, arhitekta Partizanove pobede, našao se u ulozi plejmejkera, a ispred Izraelca su mesta zauzeli junaci Železničara, Čukaričkog i OFK Beograda - Frensis Eze, Đorđe Ivanović i Aleksa Cvetković, uz saigrača iz Partizana Nemanju Trifuovića. Tamo gde su u Ubu stali Natho i Trifunović nastavio je Đorđe Jovanović koji je sa dva pogotka ukrasio već viđenu pobedu crno-belih, ali je istovremeno i potvrdio da ulazi u golgetersku formu.    

TIM KOLA (4-1-4-1): Stamenković (Mladost Lučani) - Gobeljić (OFK Beograd), Jamkam (Radnički Niš), Bogićević (Spartak), Stojanović (Radnički Niš) - Natho (Partizan) - Eze (Železničar), Ivanović (Čukarički), Cvetković (OFK Beograd), Trifunović (Partizan) - Đ. Jovanović (Partizan).


tagovi

Aleksa CvetkovićSaša StamenkovićMarko GobeljićBazil JamkamAndreja StojanovićBibars NathoFrensis EzeĐorđe IvanovićNemanja TrifunovićĐorđe JovanovićMihajlo BogićevićAndreja StojanovićTim kola Mozzart Bet Superlige

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara