Najbolji tim četvrtog kola Mozzart Bet Superlige: Gužva u ofanzivi

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.08.24. | 11:09

Napadači prigrabili glavne uloge i ostavili defanzivce u senci

Imali smo prilike tokom prethodnog vikenda da uživamo u prilično efikasnom superligaškom fudbalu. Borbe spuštenih gardova uticale su da samo četiri ekipe sačuvaju mirnu mrežu u četvrtom kolu, a takvom učinku u velikoj meri doprineli su inspirisani ofanzivci.

Uz najinspirisanijeg, Ivana Davidovića, koji je sa dva gola potpisao pobedu Tekstilca, zapaženu ulogu imao je još niz krilnih ofanzivaca, te su se u oštroj konkurenciji među 11 najboljih našli: junak Nišlija Radivoj Bosić, koji je inicirao preokret protiv Napretka, Puma Rodrigez - režiser pobede Crvene zvezde nad Novim Pazarom, koji je golom i asistencijom odgovorio na izjednačujući pogodak gostiju, i Andrej Torodoski čija je strela odapeta u trećem minutu bila dovoljna da Spartak pokori Radnički iz Kragujevca.

Izabrane vesti

Kada je reč o ofanzivcima, Vinisijus Melo se istakao među špicevima pogotkom u susretu sa OFK Beogradom, dok u oštroj konkurenciji na sredini terena nije bilo mesta za junaka Brđana i saigrača razigranog Brazilca Marka Docića. Kapiten ekipe sa Banovog brda ostao je iza Mihajla Banjca, arhitekte pobede TSC-a nad Vojvodinom.

Topolčani su na svom terenu bili nominalni gosti protiv Novosađana, a povratnik u srpski fudbal je sa dve asistencije u završnici prvog poluvremena potvrdio da mu je prijao povratak iz inostranstva i najavio slavlje u derbiju kola.

Kada je u pitanju defanziva, u prvom planu su bili IMT i Partizan. Obe ekipe su bod prihvatile pomešanih emocija s obzirom na to da su crno-beli kao favoriti dočekali susret, a da ih je poraza po ko zna koji put spasao sjajni golman Aleksandar Jovanović. Sa druge strane, Traktoristi će žaliti zbog sjajnog izdanja Partizanovog čuvara mreže, ali biti zahvalni što je zbog igranja rukom Svetozara Markovića poništen Severinin gol u završnici utakmice. Na VAR asistenciju Novobeograđani su ostali nesavladani, a ulogu komandanta odbrane preuzeo je Antoan Batis.

Mesto u poslednjoj liniji tima kola, uz Francuza iz IMT-a, pripalo je i Đou iz niškog Radničkog, Ćalasanu, koji je sa saigračima očuvao minimalnu prednost protiv Kragujevčana i Đuriću, koji se istakao u defanzivi Železničara.

TIM KOLA (4-3-3): Jovanović (Partizan) - Đo (Radnički Niš), Batis (IMT), Ćalasan (Spartak), Đuričić (Železničar) - Davidović (Tekstilac), Banjac (TSC), Bosić (Radnički Niš) - Todoroski (Spartak), Melo (Čukarički), Puma (Crvena zvezda).



tagovi

Tim kola Mozzart Bet SuperligeMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara