Ko je obeležio nedelju iza nas
Ko je obeležio nedelju iza nas

Najbolji tim 35. kola Mozzart Bet Superlige: Ubitačni levi bok Čuke, Carević kao Kurtoa i impresivni Ratkov

Vreme čitanja: 4min | uto. 16.05.23. | 12:44

Najviše je predstavnika ipak dao niški Radnički

LAZAR CAREVIĆ (Vojvodina) 8 – Da nije bilo onog gola Kingsa Kangve u sudijskoj nadoknadi Lazar Carević bi verovatno bio igrač kola. Jer ono što je radio u Ljutice Bogdana na trenutke je podsećalo na Tiba Kurtou. Teško je i prebrojati sve zicere koje je skinuo Crvenoj zvezdi, dovodio je do ludila Kataija, Mijatovića, Bukarija… Sam međutim nije mogao, ali je potvrdio da je jedan od najboljih golmana u Mozzart Bet Superligi.

STEFAN TANASIN (Spartak) 6,5 – Napadačima će pripisati zasluge za pobedu, ali doprinos defanzivaca ne bi smeo da se zaboravi. Stefan Tanasin je u potpunosti zatvorio desni bok Subotičana, pa Mladost iz Lučana po toj strani nije ni zapretila. Spartak je zato bio jedini tim u plej-autu koji nije primio gol, pa se izmakao iz zone ispadanja.

Izabrane vesti

STRAHINJA ERAKOVIĆ (Crvena zvezda) 6,5 – Odavno već konstanta. Tolika da je počelo da se podrazumeva da pored njega ništa ne prolazi. Bar u Mozzart Bet Superligi on je izrastao u jednog od onih štopera što se maltene ne vide. Jer, usud je njihov, da ih uglavnom zapazimo kada nešto pogreše. Erakoviću se to retko dešava.

RADOVAN PANKOV (Čukarički) 7 – Nije uvek lako prihvatiti da moraš da napraviš korak unazad, ali Radovanu Pankovu zaista prija pozajmica na Banovom brdu. Nije on ni u Crvenoj zvezdi imao problem sa pritiskom, ali u Čukaričkom se potpunom opustio. Protiv Novog Pazara je plenio nepodnošljivom lakoćom plesa po terenu. Jeste da su gosti bili hendkepirani sa igračem manje, ali Pankov je igrao s velikom dozom sigurnosti, gurao loptu napred, a nazad anticiparo sve potencijalne probleme.

NEMANJA TOŠIĆ (Čukarički) 7,5 – Dokaz da je nekad potrebno biti strpljiv. Dugo godina je Nemanja Tošić tražio sreću i u Srpskoj ligi, a danas je – bez svake sumnje jedan od najboljih levih bekova Mozzart Bet Superlige. Uporno se ponavljao po u ofanzivi, posle njegovog centaršuta Pazarci su skrivili penal, posle još jednog je Aganspahić postigao i gol… Četvrta njegova asistencija ove sezone, doprinos ukupni i značajno veći.

ALEKSANDAR PEJOVIĆ (Radnički Niš) 8 – Kad je Nišlijama ozbiljno zagustilo Aleksandar Pejović je kapitenski stao ispred ekipe i poveo je ka opstanku. Da li će u tome Radnički i opstati tek ćemo da vidimo, ali verovatno o tome ne bismo ni pričali da nije bilo Pejovićevog gola sa penala, a zatim i asistencije za Nemanju Belakovića. Ujedno i najbolji igrač ko 35. kola Mozzart Bet Superlige.

MARKO DOCIĆ (Čukarički) 7,5 – Ime Marka Docića na spisku najboljih igrača kola nije već nikakva novost. On se tu ustalio. Jer Docić i jeste među najboljim igračima Mozzart Bet Superlige. I tako već godnama. Protiv Novog Pazar prvo gol sa penala za inicijalno vođstvo, posle i asistencija na statističkom listiću. Ove sezone već dvocifren: 12 golova i 11 prvenstvih asistencija.

VLADIMIR LUČIĆ (Čukarički) 7,5 – Sedam minuta. Samo toliko je trebalo Nemanji Tošiću i Vladimiru Lučiću da kreiraju prvo gol – opravdano poništen zbog ofsajda – a zatim iznude i penal i isključenje za Pazarce. Dar-mar su pravili po toj levoj strani terena. Mada ostaje utisak da bi Lučić mogao da bude još direktniji, tačnije još konkretniji. S obzirom na sve ono što pruža na terenu.

NEMANJA BELAKOVIĆ (Radnički Niš) 7,5 – Sreća pa se oporavio na vreme, mada je posle pobede u Kruševcu postojala opasnost da Nemanju Belakovića ni ne vidimo u sudaru sa Javorom. Srećom po Nišlije igrao je. Da nije, verovatno ne bi bilo ni pobede nad Javorom. Možda i bitnije: ne bi bilo ni onog loba iz 28. minuta. Jedan od najlepših golova kola.

KVINSI MENIG (Partizan) 7,5 – Utisak je da su mišljenja Partizanovih navijača još podeljena kada govorimo o krajnjim dometima Kvinsija Meniga, ali u užasnoj sezoni crno-belih on je svakako u grupi najmanje loših igrača. Protiv Radničkog gol za 1:0, još jedan od onih koji su obeležili 35. kolo. Savršeno plasirana lopta u rogalj protivničkog gola. Šesti Menigov u ovoj prvenstvenoj sezoni.

PETAR RATKOV (TSC) 7 – Još jesenas je nagoveštavao da bi ovo mogla da bude godina njegove afirmacije, ali ovo što Petar Ratkov pokazuje tokom proleća govori da će najteži zadatak TSC-a pred izlazak na evropsku scenu biti pokušaj da mladog napadača zadrži u Bačkoj Topoli. Protiv Voždovca njegov 11. gol u Mozzart Bet Superligi ove sezone, za jednog 19-godišnjaka impresivan učinak.



tagovi

Tim kola Mozzart Bet SuperligeLazar CarevićRadovan PankovAleksandar TanasinStrahinja ErakovićNemanja TošićMarko DocićAleksandar PejovićVladimir LučićNemanja BelakovićKvinsi MenigPetar Ratkov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara