Najbolji tim 34. kola Mozzart Bet Superlige: Daš tri gola i uzmeš bod Partizanu, pa se šepuriš među odabranima

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.05.24. | 13:15

Napredak ima predstavnike u sve četiri linije tima, treće kolo zarednom nema predstavnika crno-belih

Svode se polako računi u Mozzart Bet Superligi Srbije, spuštena je zavesa na 34. kolo, a njega su obeležile utakmice u Kruševcu i Bačkoj Topoli na kojima je palo ukupno 13. pogodaka. Partizan je na jedvite jade izbogio remi pod Bagdalom (3:3), dok je TSC autoritativno preslišavao kragujevački Radnički, ali u završnici utakmice spustio gas, izgubio koncentraciju, te dozvolio da mu gosti istope vođstvo od 4:3 i stignu do 4:3.

Ipak, uprkos tri primljena gola, Napredak je sapleo favorita, a Topolčani nisu prokockali pobedu, te upravo igrači ove dve ekipe čine gro najboljeg tima 34. kola Mozzart Bet Superlige Srbije.

Izabrane vesti

Kruševljani su otporom prikazanim protiv crno-belih koje su držali u šaci vođstvo 3:1, zavredili predstavnike u sve četiri linije tima! Najbolji golman minule runde je Vladimir Savić. Iako je tri puta vadio loptu iz mreže, bez njegovih intervencija i skinutih zicera, Partizan bi se znatno ranije vratio u meč i verovatno odneo ceo plen sa stadiona Mladost. Poverenu šansu u srcu odbrane maestralno je iskoristio 17-godipnji Pavle Mihajlović koji osim što je hrabro ulazio u svaki duel je i dva puta čistio loptu pred gol linijom. Arhitekta igre Napretka standardno je bio Saša Marijanović koji je i namestio Andriji Majdevcu gol za 3:1, a upravo je Majdevac zavredio epitete člana tima kola i igrača 34. runde zahvaljujući dvostrukom matiranju Aleksandra Jovanovića.

Defnazivnu liniju najbolje jedanaestorke uz pomenutog Mihajlovića čine bekovi Javora i Železničara Dino Dolmagić i Stefan Hajdin. Dolmagić je bio jedna od najzapaženijih figura u pobedi nad Radnikom u Surdulici (0:1), dok je Hajdin pogotkom na Krovu protiv bivšeg kluba, pomogao rušenju Voždovca (2:3). Aleksandar Dragović je golom odveo Zvezdu do pobede u Lučanima.

U veznom redu uz Marijanovića stoji Ifet Đakovac, dvostruki strelac u pobedi nad Radničkim, dok trio iza Majdevca čine Saša Jovanović koji je Kragujevčane načeo, te Spartakov Stefan Tomović (strelac i asistent u pobedi nad niškim Radničkim 3:1), odnosno Đorđe Ivanović, motor Čukaričkog u velikoj pobedi na Karađorđu.

Interesantno, treće kolo zaredom nema predstavnika Partizana, koji je posle tri poraza došao do prvog remija u plej-ofu. Poslednji predstavnik crno-belih u timu kola bio je Ksander Severina nakon gola u večitom derbiju koji je Partizan izgubio sa 3:2.

TIM KOLA

Savić (Napredak) 8

Dolmagić (Javor) 7,5, Dragović (C. zvezda) 7, Mihajlović (Napredak) 7,5, Hajdin (Železničar) 7,

Đakovac (TSC) 7,5, Marjanović (Napredak) 7,5,

Jovanović (TSC) 7,5, Tomović (Spartak) 8, Ivanović (Čukarički) 7,5,

Majdevac (Napredak) 8


tagovi

Mozzart Bet SuperligaTim kola Mozzart Bet Superlige

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara