Idealna ostava 25. kola Mozzart Bet Superlige
Idealna ostava 25. kola Mozzart Bet Superlige

Najbolji tim 25. kola Mozzart Bet Superlige: Buđenje Bijelovića, Belićeva rampa Radniku

Vreme čitanja: 4min | čet. 09.03.23. | 11:05

Majdevac drži Novi Pazar pri vrhu

Kolo za zaborav: samo tri pobednika u osam mečeva i svega 11 golova. Izgleda da ubrzani tempo Mozzart Bet Superlige nije prijao većini ekipa i igrača, pa u skladu sa tim su i ocene naših izveštača bile „tanje“ nego obično.

Ovog puta formacija 4-4-2 sa isturenim Pešićem i Majdovcem, kao istaknutim figurama 25. kola.

Izabrane vesti

NEMANJA BELIĆ (Čukarički) 7 – Treći uzastopni „klin šit“, što bi rekli Englezi, za Čukarički i njegovog golmana Belića. Nije bilo lako Brđanima sa probuđenim Radnikom, ali dok je napad uspeo jednom da zatrese mrežu, čuvar mreže belo-crnih bio je i čuvar pobede. Četiri udarca u okvir gola imali su Surduličani, sva četiri su završila u rukavicama Nemanje Belića.

ALEKS VIGO (Crvena zvezda) 6,5 – Solidna partija desnog beka Crvene zvezde, po Indeksu treća najbolja otkako je došao u Mozzart Bet Superligu. Uspeo je da iznudi tri faula, imao 38 pasova, osvojio četiri lopte... Od njega se, ipak, malo više očekuje u napadačkom delu igre, ali dovoljno je bio dobar da nađe mesto u timu kola.

UROŠ DREZGIĆ (Čukarički) 7 – Neprelazni bedem za Radnik na Banovom brdu. Mladi reprezentativac Srbije je počistio sve opasnosti koje su gosti stvorili ispred šesnaesterca Brđana, a sve govori čak 10 osvojenih lopti u duelima sa igračima iz Surdulice. Igrao je čisto, skrivio samo dva faula, imao 87 odsto tačnih pasova. Vrlo dobra partija za Drezgića.

BORIS KOPITOVIĆ (Javor) 7,5 – Najbolja partija iskusnog štopera u sezoni. Kopitović je postigao gol za Javor protiv Lučanaca, a briljirao je u odbrani, gde je uspeo da osvoji čak 13 lopti. Indeks 232 mu je najbolji u ovoj takmičarskoj godini koju je počeo u Vojvodini, a pred kraj letnjeg prelaznog roka se preselio u Ivanjicu da stabilizuje odbranu belih.

NENAD KOČOVIĆ (Kolubara) 7,5 – Zablistala je Kolubara na stadionu u Humskoj, otela bod Partizanu i produžila njegovu agoniju, a najbolji pojedinac u timu zeleno-crnih bio je levi bek Kočović, koji je potpuno zatvorio svoju stranu terena i izbacio iz igre Dijabatea, koji ništa smisleno nije uradio tokom utakmice. Kočović je osvojio šest lopti, stigao da uputi i dva centaršuta, bio je siguran u pasu sa 86 odsto uspešnosti i odigrao najbolju partiju od početka sezone.

MILJAN MOMČILOVIĆ (Novi Pazar) 7 – Još jedna tvrda partija Novog Pazara i još jedna minimalna pobeda. Nije ni to lako, jer zahteva maksimalni fokus tokom svih 90 minuta, a Momčilović ga je imao i potpuno je zatvorio sredinu terena za goste iz Kragujevca. Odigrao je potpuno čist meč, bez ijednog prekršaja iako igra na poziciji zadnjeg veznog. Oduzeo je tri lopte, vešto pokrivao prostor i sačuvao Kljajića većih iskušenja.

SLOBODAN SIMOVIĆ (Kolubara) 7 – Povratnik u srpski fudbal, koji je ove zime napustio Mađarsku i došao u Kolubaru da pomogne timu da dođe do plej-ofa najbolju partiju je pružio juče u Humskoj, gde je paralisao Partizan i uspeo da mu „otme“ bod. Nadigrao je Simović vezne igrače crno-belih, nije uspeo domaćin da, po običaju, stvori brdo šansi. Prvi put vezista Kolubare našao je mesto u idealnom timu kola.

VLADIMIR RADIVOJEVIĆ (Mladost Lučani) 7,5 – Veteran u taboru Mladosti je odigrao jednu od najboljih utakmica u sezoni, koju je krunisao golom dovoljnim za osvajanje boda u Ivanjici. Probijao je Radivojević odbranu Javora, slao upotrebljive centaršuteve... Jedini problem za Lučance je što se nižu utakmice bez pobede.

LUKA BIJELOVIĆ (Spartak) 7 – Proleće je donelo buđenje Luke Bijelovića. Sjajno je počeo i jesenas, a onda kako je padao Spartak, tako su i njegove partije bile sve slabije. Sada se ponovo podigao, blistao je protiv Napretka u Kruševcu, postigao je gol, imao četiri prilike, dva tačna centaršuta, 39 pasova i skupio je Indeks 251 što mu je drugi najbolji od početka sezone. Postigao je Luka četiri gola na tri poslednje utakmice i došao do sume od osam pogodaka u Mozzart Bet Superligi.

ALEKSANDAR PEŠIĆ (Crvena zvezda) 7,5 – Najbolji igrač 25. kola šampionata. Dvostruki strelac u derbiju runde protiv TSC-a u Bačkoj Topoli. I njegov golgeterski saldo raste, penje se na tabeli liste strelaca i sada je na koti deset. Zapretiće vrlo brzo Rikardu i Kataiju koji su na pozicijama jedan i dva.

ANDRIJA MAJDEVAC (Novi Pazar) 7,5 – Sjajan podatak: kad god je Majdevac postigao gol, Novi Pazar je pobedio! Njegovo dovođenje ispostavilo se kao pun pogodak za plavo-bele. Precizan je bio golgeter Pazara i protiv kragujevačkog Radničkog, njegov pogodak je bio dovoljan za minimalac i nova tri boda, koja čuvaju klub u borbi za izlazak u Evropu. Majdevac je sada na skoru od devet pogodaka u šampionatu Srbije.




tagovi

Boris KopitovićAleks VigoNemanja BelićTim kola Mozzart Bet SuperligeNenad KočovićUroš DrezgićVladimir RadivojevićSlobodan SimovićLuka BijelovićAndrija MajdevacAleksandar Pešić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara