Najbolji tim 21. kola Mozzart Bet Superlige: GAT režirao nešto neviđeno

Vreme čitanja: 3min | pon. 13.02.23. | 10:28

Osmorica igrača Mladosti u idealnih 11

Režirala je novosadska Mladost nešto što se dugo, dugo nije videlo u domaćim okvirima na stadionu Partizana: rasturili su Gatovci crno-bele sa 4:0! I samim tim su režirali i nešto što do sada nije viđeno u izboru za Tim kola Mozzart Bet Superlige: čak osmorica igrača crveno-belih su se našla, po ocenama, u idealnih 11.

Na kraju krajeva – zasluženo. Jer, tako razbiti Partizana usred Humske, time gotovo nijedan drugi superligaš ne može da se podiči u svojoj dugoj istoriji. Pa čak ni Crvenoj zvezdi to nije polazilo za nogom.

Izabrane vesti

ALEKSA MILOJEVIĆ (Mladost GAT) 7,5 – Ruku na srce, nisu napadači Partizana mnogo oznojili golmana Mladosti. Bili su crno-beli kao izduvan balon, prazna puška. Ono što su i probali, što je išlo u okvir gola, Milojević je rutinski odbranio i omogućio svom timu da mirnije nego ikad jednu utakmicu privede kraju.

ALEKS VIGO (Crvena zvezda) 7,5 – Trljaju ruke navijači Crvene zvezde. Najzad desni bek koji deluje kao ozbiljno pojačanje, koji pravi dar-mar po svom boku. Druga utakmica u Mozzart Bet Superligi Srbije i – gol. A, njegov prodor i centaršut su kumovali i penalu za Zvezdu, isključenju igrača Voždovca.

ĐORĐE ĆOSIĆ (Mladost GAT) 7,5 – Kakav povratak u srpski fudbal. Ne samo što je Ćosić zatvorio put do svog gola napadačima Partizana, zajedno sa Hekmanom je stavio u džep Rikarda Gomeša, nego je stigao i da iznudi penal za 3:0, kojim su sve dileme oko konačnog ishoda rešene.

EMANUEL HEKMAN (Mladost GAT) 7,5 – Debi iz snova defanzivca iz Togoa. Prvi meč u srpskom šampionatu, pošto je protiv Javora bio na klupi i odmah u timu kola. Pored njega Rikardo Gomeš, najbolji strelac lige, nije „postojao“ na terenu. Kršni momak koji je iskustvo sticao u prvoj ligi Portugalije zavredeo je sve čestitke za prvu utakmicu u dresu Mladosti.

MILJAN ILIĆ (Mladost GAT) 7,5 – Jedan iz male grupe igrača koji su nosili dres Mladosti i u jesenjem delu sezone. Ali, ovo je i njemu bila partija sezone. Ako u prvom poluvremenu i nije imao previše posla zbog jalovog Partizana, u drugom je zaustavio Dijabatea, taj Petrićev džoker ništa nije uspeo da uradi pored raspoloženog Ilića.

GELOR KANGA (Crvena zvezda) 7,5 – Plesala je Crvena zvezda na voždovačkom Krovu, obrisala kiks iz prvog kola protiv Vojvodine, a „vođa puta“ do ubedljive pobede bio je Kanga. Dirigovao je igrom crveno-belih, delio lopte, pokrenuo akciju za prvi gol, realizovao penal za vođstvo...

NOVICA MAKSIMOVIĆ (Mladost GAT) 8 – Iskusnom vezisti nije prvi put da je u Timu kola. Ali, protiv Partizana je odigrao perfektan meč. Gol iz penala je samo kruna. „Pojeo“ je Maksimović vezni red anemičnih crno-belih, koji pogotovo u prvom delu nisu znali šta će s loptom. Pretrčani kilometri, dobijeni brojni dueli, oduzete lopte, na kraju gol. I mesto u idealnih 11.

VLADIMIR LUČIĆ (Čukarički) 7,5 – Sjajnu utakmicu su odigrali Čukarički i Radnički Kragujevac na Banovom brdu, sa dva preokreta, posle kojih je domaći tim izašao kao pobednik. A, prva perla Brđana bio je Lučić, koji je golom u 90. minutu doneo izjednačenje. Nastup za reprezentaciju Srbije u Los Anđelesu je baš motivisao mladog ofanzivca, koji najavljuje da će proleće proći u njegovom znaku.

KRISTIJAN DAL BELO (Mladost GAT) 8,5 – Najbolji pojedinac utakmice sa Partizanom i Igrač kola Mozzart Bet Superlige. Proganjaće Svetozara Markovića i defanzivce crno-belih u snovima.

ROMEN GAL (Mladost GAT) 8,5 – Još jedan novajlija u timu Mladosti i još jedan koji se proslavio preko leđa Partizana. Majstorski je Gal reagovao u 4. minutu na grešku odbrane crno-belih, odmah je tukao sa distance i pogodio tamo gde Popović nije mogao da dohvati. Nije bio jednostavan udarac, ali je samim tim gol još atraktivniji.

NEMANJA MILIĆ (Mladost GAT) 8 – Nekadašnjem napadaču Crvene zvezde je sigurno srce bilo puno posle pobede i gola u Humskoj, ali kao veliki profesionalac dostojanstveno je to proslavio na terenu, bez ijednog suvišnog gesta. Sjajno je reagovao za četvrti gol Novosađana, ubacio se ispred Markovića i glavom postavio konačan rezultat meča, pečatirao istorijsku pobedu Gatovaca.



tagovi

Tim kola Mozzart Bet SuperligeVladimir LučićGelor KangaAleks VigoNovica MaksimovićNemanja MilićKristijan Dal BeloAleksa MilojevićĐorđe ĆosićMiljan IlićEmanuel HekmanRomen Gal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara