Najbolji strelac Viljareala opet na Madrigalu

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.10.19. | 18:30

Đuzepe Rosi se vratio

Nigde nije bolje igao fudbal nego u Viljarealu. Valjda je zato i logično da se Đuzepe Rosi vrati na Madrigal. Doduše, još nije zvanično, nije pod ugovorom, ali klupska vest da će od utorka početi da trenira pod nadzorom Havija Kaljeha sugeriše da je nova saradnja na pomolu.

Italijanski napadač stigao je u Viljareal na poziv čelnika, u pokušaju da pod stare dane obnovi sećanje na period kad je igrao maestralno i važio za jednog od ubojitijih špiceva u Primeri. Uostalom, 82 gola na 191 utakmici čine ga najboljim strelcem u istorji Žute podmornice, zbog čega se u predgrađu Valensije nadaju kako bi opet mogao da bude na vrhunskom nivou.

Izabrane vesti

Doduše, dva faktora su ograničavajuća. Prvi je saznanje da je Đuzepe Rosi bez kluba od leta 2018. kad mu je istekao ugovor sa Đenovom i da će mu biti potrebno vreme da „uhvati“ takmičarski ritam. Drugi podrazmeva njegovu katastrofalnu seriju povreda, pošto je samo ligament kolena oštetio čak četiri puta, a ukupno na bolovanjima tokom karijere proveo 1.241 dan. Pratično, tri i po godine.

Ako se pokaže najpre na treninzima i dobije ugovor, Đuzepe Rosi će obnoviti partnerstvo sa Santijem Kazrolom, sa kojim je činio sjajan tandem pre sedam godina. Imaće priliku da igra u timu koji bar ove sezone neguje atraktivan i dopadljiv fudbal, o čemu svedoči podatak da je posle Barselone reč o najefikasnijem napadu La Lige. U takvoj situaciji biće golova i za Rosija.

Đuzepe je tokom karijere igrao za Mančester junajted, Njukasl, Parmu, Viljareal, Fjorentinu, Levante, Seltu i Đenovu, a za reprezentaciju Italije dao je sedam golova na 30 utakmica.

FOTO: www.villarrealcf.es


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara