Najbolji Real dovoljan samo za remi, Mbape i Sarabija u dva minuta ohladili Madrid! Dibala kao na igrici (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | uto. 26.11.19. | 23:45

Benzema dva puta matirao bivšeg saigrača, ali to nije bilo dovoljno za Kraljevski klub

Znali su svi u redovima madridskog Reala da im je remi Galatasaraja i Briža obezbedio siguran prolaz u nokaut fazu Lige šampiona i jedina nedoumica bila je sa koje će se pozicije Kraljevski klub plasirati dalje. Sada je i ta dilema rešena - proleće čeka sa drugog mesta u Grupi A. Najbolje izdanje madridskog giganta ove sezone bio je dovoljan samo za remi koji su obezbedili Kilijan Mbape i Pablo Sarabija u dvominutnom blickrigu - 2:2.

Zidanov Real iz one zlatne tri godine vratio se na stadion Santjago Bernabeu u 80 kvalitetnih minuta. Blankosi su bili nadomak trijumfa kojim bi se pokazala superiornost u odnosu na ljutog protivnika iz Pariza, ali je sve palo u vodu posle samo dve situacije u kojima je domaćin spustio gard. Da nije bilo Kejlora Navasa, Real bi verovatno ostvario ubedljivu pobedu. Kostarikanac je branio kao transu i odigrao možda najbolju partiju svoje karijere pred bivšim saigračima, trenerom koji ga je toliko čuvao i štitio, odnosno navijačima koji su mu donedavno klicali ime. Na kraju, posle svega, ostaje zaključak da bod ide na račun PSŽ kojim je definitivno overeno prvo mesto na tabeli.

Izabrane vesti

Činjenica je da su se Blankosi raspali u poslednjih deset minuta i predali su zasluženu pobedu u ruke protivnika, mada je sve moglo da se vrati na staro da je udarac Gereta Bejla u samom finišu prošao... Ovakav Madrid, bez obzira na sve – obećava mnogo!

Zidan je probudio neke stare emocije i sećanja tako što je protiv Svetaca na teren izveo najveći deo sastava iz poslednja dva finala Lige šampiona! Naravno, uz modifikaciju u vidu mladog Valverdea umesto Luke Modrića, te Tiba Kurtoe umesto Navasa i Edena Azara na roli Kristijana Ronalda.

Pomenuti remi iz Briža delimično je obrisao taj osećaj drame do određene mere, ali Real je želeo da večeras blista punim sjajem. I jeste. Takmičio se protiv jednog od najboljih u Ligi šampiona ove sezone više nego ravnopravno, a Karim Benzema se izdigao do nebeskih visina pa asistencije revitalizovanog Iska i Marsela pretvorio u sigurne golove za velikih 2:0 posle 79 minuta. Sve je palo u vodu posle Mbapeovog hica, na koji se ubrzo nadovezao Sarabija.

Utakmica je mogla da dobije potpuno drugačiji tok kada je Kurtoa zaradio direktan crveni karton zbog faula nad Maurom Ikardijem koji se iskrao odbrani Reala posle mekanog ispucavanja Marsela. Sudija Artur Soares Dijas nije se dvoumio i pokazao je Belgijancu put u svlačionicu, ali je ubrzo stigao signal iz VAR sobe! Dodatni snimakp okazao je da je bilo kontakt između Geja i Marsela. Gosti su se osećali kao da su bili opljačkani...

Zanimljivu je odluku doneo Tomas Tuhel na poluvremenu, kada je Nejmara povukao iz igre i na teren poslao Idrisu Geja, pa je sa 4-3-3 prešao na 4-2-3-1. Jednostavno, PSŽ je mnogo patio u fazi odbrane i Real je uz malo sreće mogao i do još nekog gola već u prvom delu. Realu je samo nedostajalo malo više letalnosti u kaznenom prostoru. Tuhel je večeras s izmenama povlačio samo dobre poteze. PSŽ je postao mnogo stabilniji kada su Ikardija i Di Mariju u 75. minutu odmenili Sarabija i Draksler i to se ubrzo osetilo u igri.

Real je platio danak opuštanju u finišu i sada će morati da čeka žreb i verovatno neku od “aždaja” s vrha tabele. A, konkurencija je brutalna...

Teško da više postoji jedan navijač Juventusa koji žali zbog toga što Paulo Dibala nije otišao iz Torina! Štaviše, sada se svi zahvaljuju Svevišnjem što je Mauricio Sari ostao dovoljno pribran da Argentinca ostavi i podari mu potpuno novi život. Život koji Dibala u dresu Stare dame čini se nikada dosad nije živeo. Jedan gol bio je dovoljan da se sravni Atletiko i definitivno obezbedi prvo mesto uoči zime, a sve je stalo u jednu sekvencu čiste magije u režiji lucidnog Hoje

Gol kao sa video igrice! To ne možete videti svaki dan ovako, čak ni kada su na terenu najveći fudbalski asovi. Bio je to faul s desne napadačke strane, gotovo iz mrtvog ugla, negde malo iznad linije šesnaesterca. Dibala je uhvatio zalet, raspalio po lopti i probušio ruke Jana Oblaka! Torino je eksplodirao, Hoja bio iskovan u zvezde... Ovaj gol kao da je dao krila Dibali jer je i u nastavku utakmice briljirao i činio da se fudbaleri Atletika osećaju kao drugorazredna fela. Štikla koju je prodao Mariju Ermosu ostavila je mnoge bez daha, a Atletikovog štopera naterala da nepropisno zaustavi vihornog Argentinca u napadu totalne fudbalske nemoći. 

Juventus je odradio veliki posao, obezbedio prvo mesto i sada poslednje kolo može da dočeka potpuno opušten...

LIGA ŠAMPIONA – 5. KOLO

GRUPA A
Galatasaraj – Klub Briž  1:1 (1:0)
/Bujuk 11 – Dijata 92/

Real Madrid - Pari Sen Žermen 2:2 (1:0)
/Benzema 17, 79 – Mbape 81, Sarabija 83/

GRUPA D
Lokomotiva - Leverkuzen 0:2 (0:1)
/Žemaletdinov 11. autogol, S. Bender 54/

Juventus - Atletiko Madrid 1:0 (0:0)
/Dibala 57/

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara