©MN PRESS
©MN PRESS

PET NA PET - Ognjen Kuzmić: Nikad ne odustaj

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.03.20. | 08:28

Košarkaš Crvene zvezde, na privremenom radu u Železniku, navija za crveno-bele, Junajted i voleo je Inzagija!

Životni i košarkaški put Ognjena Kuzmića nije bio posut isključivo ružama. Bio je i trnovit… Kao i svi dečaci počeo je sa fudbalskim aktivnostima, ali se zbog visine prebacio na košarku. Na početku karijere igrao je za Doboj, Borac Banjaluka, Olimpiju… Finska je u neku ruku bila odskočna daska za dalju karijeru. Svetla velike košarkaške pozornice Kuzmiću su zasjala u Unikahi, Huventudu, Golden Stejtu sa kojim ima osvojen šampionski prsten. Zaigrao je i za Panatinaikos sa Sašom Đorđevićem na kormilu. U julu, pre četiri godine, postao je član beogradske Zvezde. Sa crveno-belima uzeo je ABA ligu, Kup Radivoja Koraća, Superligu Srbije… To su bile preporuke za madridski Real sa kojim osvaja Evroligu i ACB takmičenje. Ponovo, u julu, minule godine vraća se u Zvezdu, a tokom karijere igrao je na dva kontinentalna šampionata. Okitio se jednim srebrom.

Moramo napomenuti da je Ognjen prošle godine doživeo tešku saobraćajnu nesreću, ali zahvaljujući lekarima, klubu, prijateljima i svojoj čvrtini brzo se vratio na parket. Na svoju i sreću navijača, a pre svega svih poklonika sporta.

Izabrane vesti

Nedavno je prekomandovan među Pantere iz Železnika da bi se još snažniji vratio u Zvezdu. Evo kako je odgovorio na naših pet pitanja, pre nego što bude gost i MOZZARTOVOG Humanitarnog tiketa u podne.

1. Da li ste svojevremeno imali dodira sa još nekim sportskim aktivnostima, osim košarke, i kojim?
“Da, igrao sam fudbal i nisam bio loš. Međutim, naglo sam izrastao pa je kao logična posledica došlo košarkaško opredeljenje”.

2. Ko vam je bio uzor, idol u tinejdžerskim danima?
”Znam da sam voleo Filipa Inzagija nekadašnjeg italijanskog reprezentativca i fudbalera velikana poput Juventusa i Milana”.

3. Koji klub nosite u navijačkom srcu?
“Naravno, Crvenu zvezdu. Od inostranih fudbalskih klubova volim Mančester junajted”.

4. Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?
”Kad je Zvezda dobila Fenerbahče sa velikim trenerom Željkom Obradovićem”.

5. Životni i sportski moto?
“Nikad ne odustaj”.

Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZARTU odigrati na utakmicu  koja dolazi iz Engleske, FA kup, PORTSMUT – ARSENAL. Osmina finala u koju domaći ulaze sa osam pobeda iz deset duela. Arsenaj je sjajan niz od deset mečeva bez poraza prekinuo u Ligi Evrope protiv Olimpijakosa. Naravno da Tobdžije imaju bolji međusobni skor, 0:6:9, sa četiri poslednja slavlja, dva su bila sa 4:1.

“Pokušajte sa igrom gol, gol, uz tri plus”,

PIŠU: Nela i Đurđe MEČANIN
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com
FOTO: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara