Najbolji igrač 29. kola Mozzart Bet Superlige: AK – back to back

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.04.23. | 11:28

Zvezdin kreativac prvi fudbaler koji je odbranio „titulu“

To dosad nije bilo. Koliko je pomerio granice u srpskom fudbalu možda najbolje svedoči podatak da je Aleksandar Katai prvi igrač Mozzart Bet Superlige koji je dvaput uzastopno proglašen za najboljeg pojedinca kola. U prethodnom je nagradu zaslužio zbog izdanja protiv novosadske Mladosti, a onda odskočio u odnosu na konkurenciju i tokom gostovanja Crvene zvezde u Subotici. Što bi rekli stranci „back to back“

Učinak – identičan. Po dva gola, za dve „četvorke“ na semaforu, a „trojke“ na tabeli i siguran hod lidera ka šestoj uzastopnoj tituli.

Izabrane vesti

Čak i kad izgleda da samo otaljava posao, da se šetka terenom i deluje nezainteresovano, momak iz Srbobrabna rešava utakmice. Lako. Čini se da se ponekad jedva oznoji. Na severu države, izveo je tri prekida. Svaki precizno. Dvaput je sa bele tačke varao Miša Dubljevića, s tim da je prvi jedanaesterac morao da ponovi zato što je Osman Bukari utrčao ranije u kazneni prostor, ostao je pribran prilikom ponovljenog, da bi u drugom poluvremenu iz arsenala izvukao hitac iz slobodnog udarca. Malo je igrača u Srbiji spremnih da na taj način „lome“ mečeve.

Katai je prvom egzekucijom protiv Spartaka stigao do jubilarnog, 100. gola, u dresu Crvene zvezde. Odmah je otvorio novi račun, krenuo ka dodatnim rekordima, s tim da je već sad jasno da je učinkom izrastao u jednog od najdominantnijih igrača modernog doba u ovdašnjem fudbalu. Lakoća pokreta.

Ovo je nekadašnjem članu Olimpijakosa i Los Anđeles Galaksija bilo treće priznanje za igrača kola Mozzart Bet Superlige. Klub sa stadiona „Rajko Mitić“ dao je i najviše laureata, čak šest, nagrade su dobijali još: Aleksandar Pešić (dvaput), Milan Pavkov, Mirko Ivanić, Marko Gobeljić i Osman Bukari.



tagovi

igrač kolaIgrač kola Mozzart Bet SuperligeAleksandar KataiMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara