Najbolji 31. kola Mozzart Bet Superlige: Docić je klasa, Voša pronašla štoperski tandem i najboljeg Uroša Nikolića

Vreme čitanja: 4min | pon. 24.04.23. | 11:07

Pogledajte ko je obeležio vikend iza nas…

NEMANJA BELIĆ (Čukarički) 7 – Nije se Partizan naigrao u ova dva meča na Banovom brdu, ali i ono malo što je pokušao nije prošlo pored protivničkih golmana. Prvo Zorana Popovića, a u nedelju i Nemanje Belića. Imao je malo sreće kada se kockao s onim driblingom, a posebno kada ga je stativa spasila posle šuta Rikarda Gomeša, ali sve skupa – posao je uspešno završen.

ALEKS VIGO (Crvena zvezda) 7 – Južnoamerička krv valjda mu ne dozvoljava da se opusti kad je već tek stigao. Aleks Vigo u igru šampiona unosi dozu energije koja sprečava navijače da pet meseci pre vreman počnu da maštaju o Ligi šampiona. Nije to lako s obzirom na to da je Zvezda već osvojila titulu, ali Vigo u sebi ima tu ratničku crtu i uvek želi da iz sebe izvuče maksimum.

Izabrane vesti

RADOVAN PANKOV (Čukarički) 7 – Dva meča sa Partizanom, dva direktna okršaja sa Rikardom Gomešom i dva puta mirna mreža Čukaričkog. Pozajmica Radovana Pankova i te kako se isplaćuje Čukaričkom, ne samo zbog rezultata nego što uz Pankova stasava i mladi Uroš Drezgić. Nije imao problem sa pritiskom ni dok je igrao na Topčiderskom brdu, na Banovom se Pankov raspištoljio.

NEMANJA LJUBISAVLJEVIĆ (Vojvodina) 7 – Prošli put Uroš Vitas, ovog puta Nemanja Ljubisavljević. Mnogo bitnije: čini se da je Vojvodina pronašla pravi štoperski tandem, pa je na poslednjih pet utakmica primila samo dva gola, iako je igrala i sa Partizanom, TSC-om i dva puta protiv Novog Pazara. Ovi poslednji u dva susreta jedva da su im prišli golu, pa je Vojvodina sada veoma blizu plasmanu u Evropu.

MILAN LAZAREVIĆ (Vojvodina) 7 – Zasluge za takav rezultat idu i ka Milanu Lazareviću, koji igra sve bolje i ne pravi problem bilo da igra na prirodnoj poziciji desnog beka, a ni kada ga trener Radoslav Batak gurne na levu stranu. Klasična radilica, ponavlja se i u ofanzivi i izgleda sve uverljivije.

MARKO DOCIĆ Docić (Čukarićki) 8 – Igrao je kapiten Čukaričkog možda i bolji fudbal u karijeri, ali u uslovima Mozzart Bet Superlige – on je jednostavno klasa. Pa i kada su se Brđani mučili u kreiranju akcija, kada je Marko Docić video da od nervoze lako gube loptu, pronašao je put do gola. Iznenadio je Nemanju Stevanovića i lukavim udarcem sa oko 30 metara primakao Čuku korak bliže Evropi. Veliki je to bio korak. Što se tiče Docića: već devet golova i 11 asistencija u ovoj sezoni Mozzart Bet Superlige.

GELOR KANGA (Crvena zvezda) 7,5 – Ume on nekada i da iritira navijača preuzimanjem prevelikih rizika na terenu, kada na red dođu mečevi u Evropi zna to nekada da bude baš stresno. Ali kada ustane na pravu nogu i kada mu se lopta uz nju zalepi – onda ga je nemoguće ograničiti. Dobro se držao vezni red TSC-a dok je mogao, ali kada je konačno procurelo – lilo je na sve strane.

OSMAN BUKARI (Crvena zvezda) 8,5 – Ako TSC i nije mogao da pretpostavi šta ga čeka od jeseni u Evropi – ako naravno do nje i dođe – mogao je to da nasluti u sudaru sa Osmanom Bukarijem.

BOGDAN JOČIĆ (Voždovac) 7,5 – Ovako mlad fudbal treba da se bori za minute. Sve je oslikano u 20. minutu sudara sa Radničkim 1923 kada je prvo oduzeo loptu, odmah ustao sa zemlje, otresao Milutina Vidosavljevića, a onda rezantnim udarcem sa 20 metara postigao superligaški prvenac. A, bilo je tu i dodavanja petom i svega još po malo.

UROŠ NIKOLIĆ (Vojvodina) 7,5 – Nahvalili smo ga i prošli put, sada već možemo da konstatujemo da je reč o jednom od najboljih fudbalera Mozzart Bet Superlige. Bilo mu je potrebno malo vremena da i definitivno zaboravi na povredu zbog koje je pauzirao skoro tri godine, ali u poslednjih osam kola šest njegovih golova. Ukupno osam u ovoj sezoni. I nisu samo golovi, već i samopozdanje u igri, driblinzi, pasovi koji seku protivničke odbrane…

ALEKSANDAR PEŠIĆ (Crvena zvezda) 8 – Navijači Crvene zvezde verovatno bi bili zadovoljni tek kada bi im u špic stigao Hari Kejn, ali Aleksandar Pešić svoje obavlja. Protiv TSC doduše nije popravio svoj golgeterski konto, ali je sa dve asistencije za Osmana Bukarija masnim flomasterom podvukao onu tezu da je igrač koji će krv dati za ekipu,



tagovi

Igrač kola Mozzart Bet SuperligeNemanja BelićAleks VigoRadovan PankovNemanja LjubisavljevićMilan LazarevićMarko DocićGelor KangaOsman BukariUroš NikolićBogdan JočićAleksandar Pešić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara