Inter - Juventus, detalj sa meča (©Reuters)
Inter - Juventus, detalj sa meča (©Reuters)

NAJAVA DANA (utorak, 9. februar): Inter i Stara dama u špicu, malo FA kupa, pa Nole u sitne sate

Vreme čitanja: 4min | uto. 09.02.21. | 08:10

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

JUVENTUS – INTER, 20.45

Izabrane vesti

(Kup Italije, polufinale)

Juve je dobio prvi meč uz dva gola Ronalda od kojih je jedan pao s kreča. Međutim, Inter je na tom meču poveo golom Martineza što znači da se neće predati na revanš susretu. Biće ovo tvrda utakmica sa statistikom koja bi mogla da liči na prvi susret gde je posed lopte bio egal, kao i broj šuteva jednog i drugog tima u okvir gola.

REAL MADRID – HETAFE, 21.00

(Fudnal, Španija 1)

Reč je o odloženom meču prvog kola, a da je Hetafe u podređenoj ulozi o toj priči s Realom kao domaćinom ne treba ni polemisati. Istina, videli smo kako Zidanova četa ume da zabrlja, ali je malo verovatno da će im se bilo šta omaći kada se juri Barselona. Izgred, Barselona je poslednji prijateljski meč u septemru dobila sa 6:0, ali se od Hetafea uprkos loših izdanja u mečevima sa Bilbaom i Seviljom ne treba očekivati još jedan tako sraman poraz.

KORTRIJK – ST. LIJEŽ, 20.45

(Fudbal, Kup Belgije)

Na ovaj par je pre osmine finala Kupa Belgije najuputnije bilo stavljati keca, ma ko da je domaćin, a sigurice su makar na proteklih šest uzastopnih mečeva bivao GG3+ ishod. Kortrijk je posledni meč para u decembru dobio sa 2:1, a mora se priznati da je tada ekipa iz Liježa imala statističku premoć.Ovoga puta treba očekivati ogorčenu borbu.

ROTERHEM – KARDIF, 20.00

(Fudbal, Engleska 2)

Potpuno su egal, pa iznenađenja neće biti ma ko slavio. Uzgred, Roterhem je dobio dva meča nakon poraza od Svonsija, dok je Kardif u seriji od dva X ishoda nakon kojih je usledila pobeda nad Bristol Sitijem. Dakle, napetost nam ne gine, a treba se setiti i da je domaćin u poslednje vreme vrlo isplativ za 3+ tipovanja.

BARNLI – BORNMUT, 18.30

(Engleska, FA kup)

Bornmut je šesti u Čempionšipu i nema naročito dobre rezultate u poslednje vreme. Barnli je na ivici fenjneraške grupice u Premijer ligi, pa je situacija svakako neizvesna budući da ovaj tim u utakmicu ulazi nakon poraza od Čelsija, Mančester Junajteda, te X ishoda sa Brajtonom. Ishod je zato neizestan.

MAN. JUN. – VEST HEM, 20.30

(Engleska, FA kup)

Čekićari su u decembru posledni put kod kuće poraženi od Mančester Junajteda sa 1:3. Posle mlakih 0:0 sa Fulamom neće im biti lako da se suprostave Junajtedu koji je pred ovaj meč posle furioznih 9:0 u utakmici sa Sautemptonom otišao u X, pri konačnih 3:3 u meču da Evertonom. Očekuje se da Solskjer naredi napadačku igru još od starta meča, te da Vest Hem iz defanzive pokuša da se suprostavi rivalu.

LION – AJAČO, 21.00

(Fudbal, Kup Francuske)

Ajačo je osrednji u Ligi 1, dok Lion bije bitku za prvo mesto u eliti. Samo ovo saznanje dovoljno je za stritno podvlačenje Olimpika za favorita, koji će po svemu sudeći igrati za brz pogodak i laganu pobedu. S obzirom na kvalitete timova, čini se da ishod najverovatnije može da donese i nešto više pogodaka, što izaziva na odabir igra na golove.

ŽIL VISENTE – SPORTING, 22.00

(Fudbal, Portugalija 1)

Žil Visente večita je muštrerija Sportinga. To su fakti, a trenutna forma domaćina koji je od poslednjih pet utakmica dobio samo poslednju sa Boavistom jasno ukazuju na favorite. Inače, Sporting je do sada u Primeiri neporažen, a primio je samo devet golova. Polsdnji meč para u oktobru dobio je Sporting u oktobru sa 3:1.

FENERBAHČE – BAŠAKŠEHIR, 18.45

(Fudbal, Kup Turske)

Posle 10 mečeva bez poraza Fenerbahče je pao u minulom kolu turskog prvenstva i to u gradskom derbiju od Galatasaraja. Bašakšehir je sa druge strane vezao sedam mečeva bez trijumfa, a u prethodnom duelu ove dve ekipe Fener je krajem decembra slavio sa ubedljivih 4:1. Interesantno je da je poražena ekipa povela, kao i da je Kaveči ostavio Sive sove na cedilu kada je zaradio crveni karton. Nešto više od mesec dana kasnije, promenio je stranu. Zbog svega navedenog očekuje se pobeda Fenerbahčea, ali nema sumnje da će Bašakšehir skupo prodati kožu.

N. ĐOKOVIĆ – F. TIJAFO, 04.20

(Tenis, Australijan open)

Šardija je Nole smazao u tri seta s konačnih 3:0, (6:3, 6:1, 6:2) i tako uspešno počeo svoje 16. učešće na Australijan openu. Posle ovog izdanja, 62. teniser sveta zbilja nema čemu da se nada. Maladi Amerikanac, Frensis Tijafo (23), sjajne fizičke konstitucije može samo da se nada da se neće obrukati, odnosno da će mu ovaj meč biti škola za buduće susrete, budući da je verovatnoća da osvoji makar set zanemarljiva kada igra s prvim reketom planete po prvi put u karijeri.  


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara