NAJAVA DANA (utorak, 28. januar): Nole za razgibavanje, pa pravac na okršaj Rosonera sa Torinom, Liga kup Engleske i Čempionšip

Vreme čitanja: 5min | uto. 28.01.20. | 07:14

Pogledajte koji nas atraktivni sportsko-kladilački događaji očekuju do kraja dana

N. ĐOKOVIĆ – M. RAONIĆ, 09.05
(Tenis, Australijan open)

Uz određene poteškoće u trećem setu, Miloš Raonić savladao je Marina Čilića (6:4, 6:3, 7:5). Zapitan za Novaka Đokovića, on je sem ogromnog poštovanja prema vanserijskom svetskom asu izrazio želju da zaustavi Srbina koji je ponovo onaj stari, definitivno nepokolebljivi favorit uoči četvrtfinalnog meča. Uostalom, istorijski skor para ĐokovićRaonić najbolje prikazuje ko je ko ovde, budući da naš Nole u rukama drži zacementiranih 9:0 u pobedama nad Kanađaninom počev od prvog viđanja i daleke 2013. godine.   

Izabrane vesti

BLEKBERN – KPR, 20.45
(Fudbal, Engleska 2)

Nestabilnost igara, odnosno promenljivost u konačnim ishodima opisuje trenutnu formu obe ekipe. Istina, Blekbern je u prošlom kolu zablistao s 5:0 protiv Šefild Venzdeja, dok KPR sokoli minimalac protiv KPR-a. Te informacije uz poslednju, oktobarsku pobedu KPR-a na utakmici ovog para pri konačnih 4:2 apostrofiraju želju Blekberna za osvetom. Uostalom, ovaj tim na poslednjih pet domaćinstava u Čempionšipu nije poražen, s tim što valja znati i da je u tri navrata na vlastitom stadionu izvojevao X. KPR ima tri vezana poraza sa gostovanja.

LIDS – MILVOL, 20.45
(Fudbal, Engleska 2)

Situacija na čeonim pozicijama Čempionšipa se komplikuje. Dve vodeće ekipe deli samo bod, a Lids sa druge pozicije već tri utakmice beleži nezadovoljavajuće rezultate. Milvol je osmi i nije poražen na poslednjih pet utakmica, što može stvoriti nervozu u redovima Lidsa koji je u oktobru od istog rivala poražen sa 2:1. Kladilački bitna informacija vezana za ovaj par odnosi se na uredan dolazak GG igre na međusobnim utakmicama već dve godine pri čemu je samo jednom izostala i dodatna 3+ igra.

KARDIF – VBA, 20.45
(Fudbal, Engleska 2)


Nismo se nadali, ali VBA je kompromitovao lidersku poziciju činjenicom da na pet utakmica u nizu nije uspeo da slavi. Alarm za uzbunu definitivno je overen minimalnim porazom od Stouka, međutim pobeda nad Vest Hemom u FA kupu ukazuje da ipak nije baš sve u raspadu što se tiče ekipe Slavena Bilića. Kardif u svim takmičenjima ima čak četiri X ishoda, plus jednu pobedu u svim takmičenjima, a VBA ga je u oktobru preslišao sa 4:2. Moguće je da će ovde biti napeto do kraja.

ASTON VILA – LESTER, 20.45
(Engleska, Liga kup, polufinale)

Na prvoj utakmici bilo je 1:1, a sada treba znati da domaći imaju čak petoricu povređenih fudbalera pred meč u Birmingemu. To je nedvosmisleno Lesterov adut, jer ova ekipa je uprkos posrtanjima u poslednje vreme, makar po ukupnom skoru u premijerligaškim mečevima u znatno boljoj poziciji. Uostalom, Lester se nada da će možda ponoviti uspeh iz decembra, odnosno iz 16. kola šampionata kada je s 1:4 dobio Aston Vilu u gostima. Beležimo i nepogrešivu prolaznost GG igara na mečevima ovog para počev od februara 2015. godine. 

ANŽE – REN, 18.30
(Fudbal, Kup Francuske)

Anže je na devetom mestu i bez poraza je na šest prethodnih utakmica od kojih je tri okončao remijem. Ren je u odličnoj formi i na trećem mestu tabele zaostaje pet bodova za drugoplasiranom ekipom Marselja. Ova dva rivala srela su se u prvenstvenom meču pre mesec dana i tada je Ren bio bolji (2:1), a pripalo mu je i četiri od prethodnih pet odmeravanja.

MONAKO – SENT ETJEN, 20.55
(Fudbal, Kup Francuske)

Taman kad je malo popravio formu Monako je vezao dva poraza, najpre od PSŽ-a, a zatim i od Strazbura u prošlom kolu. Ipak, pred svojom publikom neporažen je na sedam od deset prethodnih mečeva, dok je dobio devet od poslednjih dvanaest. Sent Etjen je proteklog vikenda savladao Nims i konačno prekinuo niz od četiri vezana poraza koji je započet početkom decembra. Od osam prethodnih gostovanja izgubio je pet. Pa iako je Sent Etjen dobio tri prethodna odmeravanja Monaku su pripala tri od četiri prethodnih na stadionu Luj II, na kojem je večerašnji gost poslednji put slavio 2010.

MILAN – TORINO, 20.45
(Fudbal, Kup Italije)

Rosoneri su uspeli da upišu i četvrtu uzastopnu pobedu pošto su savladali Brešu proteklog vikenda i posle dužeg vremena konačno su pronašli preko potrebnu stabilnost u igri. Za razliku od njih Torino na ovo gostovanje dolazi posle teškog poraza od Atalante koja ih je demolirala sa 7:0 i to kod kuće. Ovo je za Bikove drugi vezani poraz i treći na poslednjih pet utakmica, a iako su izgubili poslednje gostovanje od Sasuola prethodno su igrali solidno na strani. Milan ne može da se osloni na prednost domaćeg terena ako se uzme u obzir činjenica da su ove sezone  na San Siru slavili samo četiri puta. Torino je dobio dva prethodna međusobna okršaja, a čak četiri od poslednjih šest završeno je nerešenim rezultatom.

PORTO – ŽIL VISENTE, 21.15
(Fudbal, Portugalija 1)

Na polovini sezone Porto je na drugom mestu tabele sa deset bodova zaostatka za vodećom Benfikom. Kako bi opstao u trci za titulom mora da dobije svaki meč do kraja i da se istovremeno nada da će Benfika ispustiti bodove. Žil Visente je novajlija u portugalskoj Primeiri i nalazi se na sredini tabele. Od četiri poslednja meča u prvenstvu čak tri je odigrao nerešeno. Kada su gostovanja u pitanju bez pobede je na osam od poslednjih jedanaest. Uz sve to Porto je dobio osam od devet prethodnih međusobnih okršaja i svaki put postigao minimum dva gola, dok je na Dragau bio bolji svaki put u protekle dve decenije.

BILEFELD – BOHUM, 18.30
(Fudbal, Nemačka 2)

Bilefeld je kompromitovao lidersku poziciju na poslednje tri utakmice, pošto je sa Karlsrueom i Hajdenhajmom odigrao za X, a zatim sa čak 3:0 poražen od Sankt Paulija. Možda je to šansa za Bohum da se dokaže, jer koga pamćenje služi setiće se da je na poslednjem susretu ovih timova došao X, pri konačnih 3:3 na meču koji je sem golovima obilovao šansama uz prilično izjednačen odnos poseda lopte obe ekipe. 

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara