©Reuters
©Reuters

NAJAVA DANA (utorak, 27. avgust): Tutnjimo kvalifikacijama za Ligu Evrope, Primerom i Liga kupom Engleske

Vreme čitanja: 3min | uto. 27.08.24. | 08:00

Pogledajte kratku bet analizu najinteresantnijih mečeva u danu pred nama...

GALATASARAJ – JANG BOJS, 21.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Liga Evrope, kvalifikacije)

Kako je krenulo, delovalo je da Galatasaraj može da se sprema za učešće u Ligi Evrope. Jang Bojsi su masakrirali odbranu turskog tima i potpuno uništili samopouzdanje golmanu Fernandu Musleri pa je trener morao da ga menja na poluvremenu. Ali, onda je u igru ušao Betmen i za tili čas vratio stvari na početak, da bi na kraju Filip Ugrinić sa bele tačke doneo Švajcarcima zasluženu pobedu 3:2 i gol prednosti pred revanš u Turskoj.

SALCBURG – DIN. KIJEV, 21.00

(Fudbal, Liga Evrope, kvalifikacije)

U startnoj postavi austrijskog vicešampiona prošle sedmice našlo čak šest igrača poniklih u Salcburgu, a koji su u seniorske vode uplovili kroz Lifering, dok su trojica od njih preuzela glavne uloge i već pred revanš u velikoj meri ugasila nade Dinama iz Kijeva (2:0). Ukrajinci su u sosu, pa hteli to ili ne, moraju da napadnu od starta meča.

SPARTA PRAG – MALME, 21.00

(Fudbal, Liga Evrope, kvalifikacije)

Srpski reprezentativac, Veljko Birmančević u praškom klubu igra još bolje no što je u švedskom kada je izboksovao odlazak u Tuluz. Nije u prvoj utakmici plej-ofa za Ligu šampiona zatresao mrežu, nije podebljao statistiku, ali je kumovao novoj pobedi. Umešao je prste i gurnuo Spartu u predvorje reformisane Lige šampiona, nadomak je ulaska u društvo najboljih – 2:0 (1:0).

MAJORKA – SEVILJA, 19.00

(Fudbal, Španija 1)

Po bod imaju obe ekipe. Sevilja ga je otkinula Las Palmasu (2:2), a Majorka je isto postigla igrajući sa Real Madridom (1:1). Ako ćemo pravo, ovo sa Realom oborilo je značajan broj tiketa. Očekujte egal meč, odnosno utakmicu koja može da prevagne na ma koju stranu. Poslednji put u aprilu bilo je 2:1 za Sevilju.

RAJO VALJEKANO – BARSELONA, 21.30

(Fudbal, Španija 1)

Barsa je već zbrisala Valensiju i Bilbao. Flikova ekipa sa Levandovskim u špicu, moćnim Jamalom mora da plaši Rajo Valjekano. Domaćin će igrati oprezno, mada je u prošlosti umeo da namuči Barselonu. Čini se da je sada pred jako teškim zadatkom.

AL MASRI – PIRAMIDS, 20.00

(Fudbal, Kup Egipta)

Vrlo lako su fudbaleri Piramidsa našli put do polufinala egipatskog kupa. Otpor El Guna su slomili već za osam minuta, a do kraja prvog poluvremena su imali 2:0, da bi do kraja duplirali pobedu. Al Masri je Farko savladao s minimalcem. Biće ovo težak izazov za njih.

MIDSBRO – STOUK, 20.15

(Fudbal, Liga kup Engleske)

Oba tima dolaze iz Čempionšipa, a bitno je reći da Midlsbro iz prva tri kola ima četiri boda, dok Stouk ima tri, ali i vezane poraze od Votforda i VBA. Inače, Midlsbro deluje spremnije pa treba očekivati da ova ekipa makar neznatnu prednost. Videćemo da li će se predpostavka pokazati kao tačna.

KPR – LUTON, 20.45

(Fudbal, Liga kup Engleske)

Luton ima svega bod iz prva tri kola Čempionšipa, dok KPR ima dva, koje je ostvario kroz remije sa Šefild junajtedom i Plimutom. Nema ovde favorita, tako da očekujemo jednu tvrdu utakmicu dva po kvalitetu izjednačena tima. Tako stvari stoje, a mi napominjemo da se par nije jako dugo ukrštao.

BIRMINGEM – FULAM, 21.00

(Fudbal, Liga kup Engleske)

Birmingem kao trećeligaš svakako da nema prevelike aspiracije na ovom meči. Od Fulama koji je pred ovaj meč tukao Lester, a pre toga časno pao pred Mančester junajtedom očekujemo terensku inicijativu. Naravno, Birmingem samo na odbrani može da insistira, ali uz male šanse da učini nešto spektakularno.

KRISTAL PALAS – NORIČ, 21.00

(Fudbal, Liga kup Engleske)

Norič ima svega dva boda iz prva tri kola Čempionšipa. Kristal Palas je u Premijer ligi vezao dve izgubljene utakmice. Sve u svemu, teško će mu biti da se nameće na ovom meču, budući da situacija u primarnom takmičenju po njih nije bajna. Par se poslednji put video pre dve i po godine, a tada je na meniju bio X.


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara