MN Press
MN Press

NAJAVA DANA (utorak, 21. maj): Finale Kupa Srbije u Loznici i četiri meča na kadetskom EP

Vreme čitanja: 3min | uto. 21.05.24. | 08:33

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju danas…

CRVENA ZVEZDA – VOJVODINA, 20.15

Izabrane vesti

(Fudbal, Kup Srbije, finale)

Duel dva crveno-bela tima je na programu na neutralnoj teritoriji, u Loznici, na modernom Lagatoru. Zvezda je odbranila šampionski naslov, a želi i drugi pehar, kako bi zaokružila sezonu koju joj je spasao Vladan Milojević, pod čijim vođstvom je dobri izlgedala tokom proleća. U tom periodu se podigao i novosadski tim, pošto je sa Božidarom Bandovićem vidljivo napredovao od početka 2024.

SLOVAČKA – ŠVEDSKA, 17.00

(Fudbal, Prvenstvo Evrope za kadete)

Šveđani su na završni turnir stigli tako što su u poslednjoj fazi kvalifikacija savladali Bugarsku i Vels, pa su mogli sebi da priušte nerešen ishod sa Rumunijom. Slovaci su u kvalifikacijama savladali Švajcarsku i Grčku golom razlike pre nego što su poklekli pred Ukrajinom.

ŠPANIJA – PORTUGAL, 17.00

(Fudbal, Prvenstvo Evrope za kadete)

Od 2020. ove selekcije su se sastale sedam puta u uzrastu do 17 godina. Španci su bolji, jer su slavili četiri puta, dvaput je bilo nerešeno, a Portugalci imaju samo jedan trijumf. No, imaju i sve tri pobede u kvalifikacijama, nad Irskom, Hrvatskom i Nemačkom.

FRANCUSKA – ENGLESKA, 19.30

(Fudbal, Prvenstvo Evrope za kadete)

Po imenima i tradiciji, ovo bi trebalo da bude derbi prve faze šampionata. Trikolori teško gube, jer od poslednjih 19 utakmica nijednom nisu poklekli u osnovnih 90 minuta, a jedan dva neuspeha u tom period su pretrpeli na penale. Sastali su se i u kvalifikacijama, kad je Francuska slavila 2:1.

ITALIJA – POLJSKA, 19.30

(Fudbal, Prvenstvo Evrope za kadete)

Italijani igraju efikasne mečeve, na poslednja četiri viđeno je čak 18 golova. Poljaci su na istom uzorku utakmica dali devet, a primili tri gola. Pre dve godine sreli su se u kvalifikacijama, Azurini su dobili 1:0. 

ARHUS – KOPENHAGEN, 19.00

(Fudbal, Danska 1)

Kopenhagen ima šansu da nastavi trku sa Brondbijem i Mitjilandom za naslov prvaka. Gostuje Arhusu koji je pretrpeo sedam vezanih poraza, a u prvenstvu Danske nije dobio meč od polovine marta. Ekipa iz glavnog grada je minula dva gostovanja dobila tako što je dala po tri gola.

KATANCARO – KREMONEZE, 20.30

(Italija, Serija B)

Parma i Komo su novi članovi Serije A. Traži se treći tim koji će napredovati, a u toku je baraž, koji je stigao do polufinala. U prethodnoj rundi Katancaro je eliminisao Brešu u produžecima (4:2), dok je Kremoneze bio bolji od Citadele, ali u gostima je dobio samo jednu od poslednjih pet utakmica.

VOLFZBERGER – AUSTRIJA BEČ, 19.00

(Fudbal, Austrija 1)

U pitanju je polufinale baraža za plasman u Ligu konferencije. Domaćin ga čeka u boljoj formi, jer je slavio na prethodne tri utakmice, dok je Austrija u Lincu pre nekoliko dana dobila meč posle četiri susreta bez slavlja. Pre deset dana su igrali u Beču I Vukovi su slavili 4:0.

FLORA – KURESARE, 18.00

(Fudbal, Estonija 1)

Čak deset bodova zaostaje Flora za vodećom Levadijom, ali je u Estoniji tek 14. kolo u toku. U poslednja četiri kola Flora je slavila triput, ali je pretrpela jedan poraz. Gosti su vezali tri nerešena ishoda pre nego što ih je savladao Kalju.

ARARAT – ŠIRAK, 18.00

(Fudbal, Jermenija 1)

Dva kola pre kraja Ararat je treći na tabeli i za vodećim zaostaje čak šest bodova, što znači da mu je titula skoro nedostižma. Između ostalog zato što je u prošloj utakmici poražen od lidera, Noe, 1:2. Širak se bori za opstanak, ima samo bod više od prvog ugroženog tima, ali je pre dve sedmice prekinuo seriju neuspeha na strani i savladao Alaškert.



tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara