NAJAVA DANA (utorak, 21. januar): Londonski derbi, pun paket Engleza, Partizan sa Darušafakom, plus Nole u sitne sate

Vreme čitanja: 4min | uto. 21.01.20. | 08:33

Pogledajte koji nas atraktivni sportsko-kladilački događaji očekuju ovog utorka

ASTON VILA – VOTFORD, 20.30
(Fudbal, Engleska 1)

Ukoliko želi da zadrži status Premijerligaša Aston Vila bi morala da pobeđuje. To joj nije pošlo za nogom četiri prethodna puta, a sa četiri poraza na sedam prethodnih mečeva nalazi se u zoni ispadanja. Votford ima samo bod više, međutim trenutno je u seriji od sedam mečeva u kojima nije poražen. Dobio je i tri prethodna takmičarska duela sa Vilom koja je poslednji put protiv ovog rivala slavila na Vila Parku 2007.

Izabrane vesti

KRISTAL PALAS – SAUTEMPTON, 20.30
(Fudbal, Engleska 1)

Kristal Palas je u prošlom kolu remizirao sa Mančester Sitijem (2:2) što je ovom timu četvrti nerešen rezultat na pet poslednjih utakmica koliko nije pobeđivao. Nasuprot njima Sautempton je bio u seriji od šest utakmica bez izgubljenog duela od kojih je dobio pet. Ovaj niz prekinuo je Vulverhempton koji je posle vođstva Votforda na poluvremenu od 2:0 napravio preokret i na kraju slavio sa 2:3. Njihova prethodna dva međusobna duela završena su rezultatom 1:1, a tri od poslednjih pet dobijao je tim koji je u tom trenutku bio gost.

EVERTON – NJUKASL, 20.30
(Fudbal, Engleska 1)

Karamele već po tradiciji zauzimaju središnji deo tabele, a jedna pozicija niže pripada Njukaslu. Everton je bez poraza na sedam od deset prethodnih mečeva u svim takmičenjima, a posebno je dobar na Gudison Parku gde nije izgubio na 15 od 18 prethodnih duela. Za razliku od njih Njukasl je bez trijumfa na pet od poslednjih šest mečeva, kao i na četiri poslednja gostovanja. Ipak, važnu pobedu ostvario je u prošlom kolu kada je savladao Čelsi i to golom u 94. minutu utakmice. Everton je dobio njihov decembarski okršaj kao gost sa 2:1, kao i četiri od pet poslednjih na Gudison Parku.

ŠEFILD JUNAJTED – MANČESTER SITI, 20.30
(Fudbal, Engleska 1)

Šefild je uspeo da izvuče remi na gostovanju Arsenalu (1:1), a od pet prethodnih prvenstvenih mečeva dobio je jedino meč protiv Vest Hema. Siti je nastavio da ispušta bodove. Na Etihadu je igrao nerešeno sa Kristal Palasom (2:2) i tako napravio još veći zaostatak za Liverpulom koji sada iznosi 16 bodova. Kvalitet je ipak na strani Građana koji su decembarski duel sa Šefildom dobili sa 2:0, a favoriti su i ovog puta.

ČELSI – ARSENAL, 21.15
(Fudbal, Engleska 1)

Poraz od Njukasla u nadoknadi vremena svakako nije bio prijatan za Čelsi koji je tako prekinuo niz od četiri utakmice bez poraza (tri pobede i remi). Jedna od ovih pobeda bila je upravo na gostovanju Arsenalu (1:2) koji je u prošlom kolu igrao nerešeno sa Šefildom (1:1) i nastavio sa očajnim igrama ove sezone. To se odnosi i na gostovanja. Od deset prethodnih Tobdžije su dobile samo jedno, dok je Čelsi dobio tri od pet prethodnih utakmica kod kuće. Uz sve to Arsenal je poslednji put slavio na Stamford Bridžu pre devet godina. 

MIDLSBRO – BIRMINHGEM, 20.45
(Fudbal, Engleska 2)

Bitka za 17. mesto na tabeli Čempionšipa teška je za Birmingem. Ekipa je u poslednjih pet kola dobila jedino fenjeraški Luton, a zatim je usledio vrlo prijatan X protiv Kardifa. Midlsbro je u proteklom kolu s minimalcem poražen od Fulama, s tim što tim dobro pamti kako ga je Birmingem savladao u oktobru sa 2:1. Inače, oba susreta ovog para u protekloj godini okončana su GG3+ ishodom. 

LION – LIL, 21.10
(Fudbal, Kup Francuske - polufinale)

Lil je minimalnom pobedom u decembru oborio trostruku GG4+, odnosno X tradiciju para ne dozvolivši da ona potraje pune dve godine. Gosti su međutim trenutno opeterećeni vezanim ligaškim porazima od Monaka sa 5:1, te Dižona koji ih je savladao minimalcem. Međutm, Lion baš i nije dobar kao domaćin, o čemu svedoče samo tri pobede ovog tima kod kuće u Ligi 1. Dakle, ovde će po svemu sudeći biti napeto.

NAPOLI – LACIO, 20.45
(Fudbal, Kup Italije – četvrtfinale)

Gostujući Lacio nedavno je s minimalcem, tek u  82. minutu utakmice golom koji je postigao Ćiro Imobile srušio Napoli u Seriji A. Čini se tanko, jer Napoli uprkos lošim rezultatima u poslednje vreme s ovog meča vuče bolju statistiku od rivala koji je eto spletom okolnosti uspeo da ubeleži još jedan poraz. Ne savladaju li Napoli kompleksi, mogli bi i ovoga puta gledati dobru, možda i napetu utakmicu.

BRAGA – SPORTING, 20.45
(Fudbal, Liga kup Portugalije, polufinale)

Klinč bi mogao biti neizvestan uprkos Sportingovog nedavnog kiksa protiv prejake Benfike. Braga je dobila tri utakmice od početka kalendarske godine, a na prethodnih pet mečeva kladilački je minimalno isplativa s GG3+ tipovima. Inače, prošle godine iz okršaja u polufinalu istog takmičenja bolje je prošao Sporting, ali tek nakon izvođenja penala. Ovaj tim nakon toga dobio je i dve međusobne ligaške utakmice što svakako sokoli gostujuće fudbalere.

DARUŠAFAKA – PARTIZAN, 18.15
(Košarka, Evrokup)

Partizan je u prva dva kola tukao Virtus i Trento, a ukoliko uspe da nadigra Darušafaku u gostima i dođe do novog brejka u TOP 16 fazi, crno-beli bi praktično otvorili vrata četvrtfinala, ali i došli u situaciju da imaju pol-poziciju u borbi za prvo mesto. Interesantno je da je Partizan već igrao i slavio protiv Darušafake ove sezone. Tokom pripremnog peiroda pred početak sezone u Areni se igrao meč zatvorenog tipa, a crno-beli su upisali sigurnu pobedu posle odlične druge četvrtine, jedine koju su rešili u svoju korist.

NOVAK ĐOKOVIĆ – T. ITO, 00.00
(Tenis, Australijan Open)

Nole je u odbranu titule na Australijan openu krenuo pobedivši Jan-Lenarda Štrufa sa 7:6(5), 6:2, 2:6, 6:1. Na redu je Tacuma Ito, tek 146. teniser ATP sveta, čini se zasigurno nedorastao rival jednom od najboljih tenisera sveta. Očekuje se da Đoković bez većeg napora izađe na kraj s rivalom koga sasvim sigurno trese grozničava trema od momenta kada je saznao s kom ima posla u drugom kolu turnura.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara