©Reuters
©Reuters

NAJAVA DANA (utorak, 20. oktobar): Podižemo zastavu Lige šampiona! Čeka se i buđenje Partizana u Evrokupu

Vreme čitanja: 4min | uto. 20.10.20. | 08:18

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju danas

DIN. KIJEV – JUVENTUS, 18.55

Izabrane vesti

(Fudbal, Liga šampiona)

Uprkos statusu velikana u Ukrajini klub iz Kijeva nema tako dobre rezultate u Ligi šampiona. U sezoni 1998/99 stigli su do polufinala, međutim 13 puta od tada nisu uspeli da prođu grupnu fazu. Juventus će morati da dobija ovakve utakmice (pa i bez Ronalda koji je u karantinu) s obzirom da je sa Barselonom u grupi kao glavnim rivalom za prolazak dalje. Od ukupno četiri duela ovih timova, a poslednji datira iz 2002, Juventus je dobio tri i jednom igrao nerešeno.

ZENIT – KLUB BRIŽ, 18.55

(Fudbal, Liga šampiona)

Ove dve ekipe će tražiti svoje šanse i pored toga što su realno autsajderi u grupi u kojoj su još Dortmund i Lacio. I jedni i drugi su uveliko u takmičarskom ritmu. Zenit je trenutno lider u ruskoj Superligi, dok je Briž posle lošeg starta u seriji od šest mečeva bez poraza (pet trijumfa i remi). Njihov jedini duel odigrao se pre više od tri decenije, a Briž je od pet gostovanja u Rusiji izgubio četiri i dobio samo jedno.

BARSELONA – FERENCVAROŠ, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Poraz od Hetafea na gostovanju u prošlom kolu, kao i remi sa Seviljom pre toga dovoljan je motiv za Katalonce da stvari ispravljaju na daleko inferiornijim Mađarima. Ferencvaroš jeste u seriji od 12 mečeva bez poraza međutim Barselona je mnogo veći zalogaj, i u njihovom premijernom odmeravanju šanse za pozitivan ishod na ovom gostovanju u domenu su naučne fantastike.

ČELSI – SEVILJA, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Čelsi će pokušati da prođe grupnu fazu šesti put za redom, a očekuje ga duel sa ekipom koja je vlasnik četiri titule prvaka Lige Evrope od prethodnih sedam. Kada je LŠ u pitanju u protekloj deceniji Sevilji je ovo četvrto pojavljivanje u grupnoj fazi takmičenja. Očekuje nas žestok i neizvestan okršaj s obzirom da su obe ekipe u stanju da ugroze oponenta u nekoliko poteza.

LACIO – DORTMUND, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Na samom startu grupne faze Lacio će se suočiti sa najtežim protivnikom u grupi, a dočekuje ga posle tri vezana meča bez pobede u Seriji A. Dortmund je od četiri odigrane utakmice u Bundesligi dobio tri i jednu izgubio, ali na ovom gostovanju neće mu biti lako. Poslednji put ovi rivali sreli su se pre dve godine u prijateljskom meču koji je Dortmund dobio sa 1:0. Pre toga obe ekipe zabeležile su po jednu pobedu u okviru Lige Evrope davne 1995.

PSŽ – MAN. JUN, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Ako uzmemo u obzir činjenicu da je PSŽ finalista prošlog izdanja ovog takmičenja, kao i da je trenutno u odličnoj formi, a da Mančester u poslednje vreme igra promenljivo prednost je bez sumnje na strani Parižana. Međutim, koliko je ovde sve moguće najbolje ilustruje primer iz sezone 2018/19 ovog takmičenja. PSŽ je tada imao prednost sa Old Traforda gde je slavio sa 2:0, da bi u uzvratnom meču na Parku Prinčeva izgubio sa 3:1.

RB LAJPCIG – BAŠAKŠEHIR, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Nema dvoumljenja, Bašakšehir je u svakom smislu najtanji u Grupi H. Zato, ako od nekoga RB Lajpcig može da uzme bodove, onda je to ovaj klub. Naime, trenutno vodeći tim Bundeslige je u prva četiri kola remizirao jedino sa Aspirindžijama, a došao je i do gol razlike od 10:2. Taj skor priziva visoku pobedu nad Bašakšehirom koji je zaista očajno počeo sezonu u domaćem šampionatu.

REN – KRASNODAR, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Ren je i sa četiri povređena igrača sila za poštovanje u odnosu na Krasnodar. Naime, Rusi su se osrednje pokazali od starta sezone na nacionalnim terenima, pa će se najverovatnije povući, računajući da će vreme raditi za njih, te da neće lako, ni brzo primiti gol. To im jedino i preostaje, jer tek treba da se vide sa moćnicima Grupe E, odnosno sa Čelsijem i Seviljom. Njihove šanse protiv Rena koji trenutno u Ligi 1 ima 15 bodova, baš kao i protiv PSŽ-a nisu prevelike.

NAPREDAK – ŽARKOVO, 14.30

(Fudbal, Kup Srbije)

Napredak nije nagoveštavao, ali je na startu superligaške sezone ipak precenjen, pošto je do sada uspeo da dobije jedino Radnik iz Surdulice. Žarkovo, koje ne briljira u PLS vodama je ipak tanje i od toga, pa treba imati u vidu da su na Napretku u poslednje vreme, u X ishod morale da odu Meraklije, Bačka i Zlatibor. Momci Gorana Stevanovića su dakle favorizovan rival u šesnaestini finala Kupa Srbije.

BAHČEŠEHIR – PARTIZAN, 18.00

(Košarka, Evrokup)

U prošlom kolu Evrokupa Partizan je odigrao očajno u Kazanju. Zatim je na ABA parketu uspeo da dobije FMP sa 90:103. Crno-beli će nevezano od toga morati da slave kako se ne bi udaljili od prolaska u TOP 16 fazu. Korisno je znati da su Turci na dosadašnjim utakmicama postizali u proseku 80,7 poena, dok su crno-beli došli do 82,3. Može ovde ekipa Vlada Šćepanovića koja je generalno bolja u skoku da se bori za slavlje, bez obzira na povrede Jaramaza i Mozlija.


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara