Fudbaleri Intera i Juventusa (©Reuters)
Fudbaleri Intera i Juventusa (©Reuters)

NAJAVA DANA (utorak, 2. februar): Juve traži osvetu u Derbiju Italije, Arsenal u čeljustima Vukova, Junajted čeka Svece

Vreme čitanja: 4min | uto. 02.02.21. | 07:07

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

VULVERHEMPTON – ARSENAL, 19.00

(Fudbal, Engleska 1)

Izabrane vesti

Tobdžije su se popravile, nisu poražene na pet mečeva u premijerligaškom okruženju, a poslednje brojanje donelo im je bod u meču sa Mančester Junajtedom. Vulvsi nisu slavili na pet utakmica u nizu, a pred ovaj susret dobio ih je Kristal Palas sa minimalcem. Mogle bi Artetine Tobdžije da im vrate za novembarski poraz od 1:2.

MAN. JUN. – SAUTEMPTON, 21.15

(Fudbal, Engleska 1)

Posle poraza od Šefild Junajteda, te X ishoda sa Arsenalom, Mančester Junajted nema nameru da se šali sa Sautemptonom. Dakle, fokus je na kecu, a Sautempton definitivno u sosu posle vezanih poraza od Arsenala i Aston Vile. Istina, Crveni đavoli su ih dobili samo dva puta na prethodnih pet međusobnih susreta, pošto su u čak tri navrata uspevali da iskamče X. Igrači kojima je pamćenje jača strana imaju na umu da na ovaj par redovno dolazi GG tip. U poslednja dva navrata isplatilo se na to dodati i 4+.

NJUKASL – KRISTAL PALAS, 21.15

(Fudbal, Engleska 1)

Osrednji nisu naivni. To bi ukratko bila ocena mogućnosti timova pred meč koji bi mogla da dobije i jedna i druga strana. Kristal Palas je pred ovaj meč posle više loših izdanja dobio Vulverhempton, a Njukasl je bio bolji od Evertona posle četiri vezana poraza. Poslednji meč para koji je generalno isplativ za NG tipovanja, ali i 0-2 igre dobio je Njukasl krajem novembra meseca.

MILVOL – NORIČ, 19.00

(Fudbal, Engleska 2)

Lider gostuje trenutno 16. Milvolu. Po toj logici dvojka je zacementirana, ali treba se setiti novembra meseca. Poslednji meč para doneo je X, mreže su mirovale, a pala su i tradicionalna 4+ raspucana tipovanja koja su pre toga bila obeležje para. Treba dakle razmisliti, mada je Milvol definitivno sa samo jednom pobedom kod kuće očajan u svojstvu domaćina.

INTER – JUVENTUS, 20.45

(Fudbal, Kup Italije, polufinale)

Dva tima su nedavno odigrala prvenstveni derbi, koji je Inter rešio u svoju korist na Đuzepe Meaci (2:0). Stara dama će biti silno motivisana da taj propust nadoknadi u ovom dvomeču. Oprezan meč je u najavi, biće opipavanja pulsa, pa ni X ne bi trebao da nas iznenadi. Naravno, uz taj oprez ide i mali broj pogodaka, bez obzira na to što Inter generalno ne zna da igra na rezultat.

PIZA – FROZINONE, 14.00

(Fudbal, Italija 2)

Osrednji timovi Serije B, s tim što je Piza makar na poslednjih pet susreta definitivno bolja budući da je na svoj konto upisala dve podede i dva remija. Frozinone ima tri X ishoda, plus poraze od SPAL-a i vodećeg Empolija. Biće ovo bitka za put ka gornjem domu tabele, pa ne treba očekivati nikakav pomirljiv ton ni sa jedne strane. Uostalom, uvek je sa njima neizvesno, a X lebdi u vazduhu, pošto smo ga zaokružili na četiri od poslednjih pet međusobnih susreta. Bitno je znati da je na njih istorijski gledano NG tip, te malo golova generalno isplativa investicija.

DORTMUND – PADERBORN, 20.45

(Fudbal, Kup Nemačke)

Dortmund u svojstvu domaćina, a Paderborn u ulozi gostujućeg tima. Kako bilo, sve oči su uprte u tako izvesnog keca, jer drugačije kao da ne može uprkos sećanja na prijateljskih 0:0 koje je u avgustu izborio Paderborn na poslednjem međusobnom susretu. Pre toga u Bundesligi Dortmud ih je tukao sa 1:6 u maju mesecu, što nije bilo iznenađenje, budući da je ovaj par do odlaska Paderborna u Cvajtu bio jako, jako isplativ za igru na veliki broj pogodaka.

ŽIL VISENTE – FEREIRA, 21.15

(Fudbal, Portugalija 1)

Budući da je Žil Visente u fenjeraškoj družini, jasno je šta Fereira koja atakuje na visok plasman želi da ostvari na ovom gostovanju. Uostalom, ovaj tim vezao je četiri pobede, među kojima je i ona protiv Brage. Kako bilo, videćemo šta sada može da se desi, mada bi zaista iznenadio još jedan X, pošto ih je na mečevima para samo u prošloj godini bilo dva.

ALMERIJA – SEVILJA, 21.00

(Fudbal, Kup kralja Španije)

Sevilja je četvrta u Primeri, u Kupu kralja eliminisala je Valensiju, dok je Almerija na penale izbacila Osasunu. Drugoligaš je dakle vrlo motivisan, pa će Sevilja morati ozbiljno da shvati rivala koji se bije za promociju u društvo najboljih.

GALATASARAJ – BAŠAKŠEHIR, 17.00

(Fudbal, Turska 1)

Bašakšehir popušta u poslednje vreme, a Galati je na umu bitka za čeone pozicije, budući da za vodećim Fenerom kaska samo tri boda. Ne valja to za Bašakšehir koji sa poslednja četiri meča ima dva X ishoda, plus poraze od Kajzerija i Hataja sa čak 1:5 u proteklom kolu.


tagovi

najava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara