NAJAVA DANA (utorak, 15. oktobar): Odsudne bitke za EURO

Vreme čitanja: 3min | uto. 15.10.19. | 07:54

Pogledajte koji nas to sportski događaji očekuju danas

GRČKA - BiH, 20.45
(Fudbal, EURO kvalifikacije)

Grci su očajno odigrali ovaj cirkus i sa samo pet bodova iz sedam kola dočekuju Zmajeve koji i dalje imaju šansu za direktan plasman na Euro. Zanimljivo je istaći da su ove dve reprezentacije igrale nerešeno na pet od poslednjih šest odmeravanja u svim takmičenjima.

Izabrane vesti

RUMUNIJA - NORVEŠKA, 20.45
(Fudbal, EURO kvalifikacije)

I jedni i drugi su na dohvat drugog mesta u Grupi F koje direktno vodi iduće godine na Euro. Dakle, mnogo važan meč te očekujemo opreznu igru i mali broj golova, ali ovde treba razmisliti o nerešenom rezultatu.

IZRAEL - LETONIJA, 20.45
(Fudbal, EURO kvalifikacije)

Letonija još nema niti jedan bod u okviru Grupe G, vezavši osam poraza, te je zasluženo na samom dnu, a iznad nje je baš Izrael sa osam bodova, ali bez šanse za prodor na drugo mesto. Dakle, revijalna utakmica za koju treba znati podatak da je Izrael vodio na poluvremenu i slavio na kraju poslednja tri odmeravanja ovih reprezentacija.

ŠVAJCARSKA - R. IRSKA, 20.45
(Fudbal, EURO kvalifikacije)

Očekujemo da važnost utakmice doprinese nešto tvrđoj partiji – uostalom, na svim utakmicama Iraca u ovim kvalifikacijama došlo je 0-2, a i njihov septembarski duel u Dablinu okončan je rezultatom 1:1. Usudićemo se da vam preporučimo keca, ali ako ne želite (ili ne smete) da poklonite poverenje domaćima opredelite se za 0-2.

ŠVEDSKA - ŠPANIJA, 20.45
(Fudbal, EURO kvalifikacije)

Španija nije izgubila kvalifikacionu utakmicu od otvaranja kvalifikacija za EURO 2016 protiv Slovačke. Od tada čak osam od 11 pobeda na gostovanjima bile su sa nulom, ali su i samo pet bile sa dva gola razlike. Mala je prednost na strani Crvene furije, a ako nemate hrabrosti za čistu dvojku onda su golovi 3+ sasvim realan tip.

S. KOREJA - J. KOREA, 10.30
(Fudbal, azijske kvalifikacije za SP)

Sadašnja generacija gostujućih reprezentativaca, kojima komanduje iskusni portugalski stručnjak Paulo Bento drastično odskače od protivničke, a predvode je dvojica napadača svetske klase, kapiten Son Enmin  i Hong Hičan. Ipak, zbog srčanosti domaće selekcije očekujemo da se ispoštuje tradicija i predlažemo vam 0-2, VG 2 i X-2, bez obzira na onih južnokorejskih 8:0 na utakmici sa Šri Lankom prošlog četvrtka.

BAHREIN - IRAN, 18.30
(Fudbal, azijske kvalifikacije za SP)

Nakon dve odigrane utakmice Iran je očekivano prvi u Grupi C u azijskim kvalifkacijama za Mundijal bez zigubljenog boda, ali ni Bahrein nije toliko loš pošto je zabeležio pobedu i nerešeno. Ranije je bilo drugačije, ali sada se kvalitet približio, ali je Iran i dalje favorit. Štose tiče golova, očekujemo 0-2.

POLJSKA M21 – SRBIJA M21, 18.00
(Fudbal, EURO M21 kvalifikacije)

Minimalac protiv Bugarske značajno je popravio raspoloženje u taboru Orlića, ali da bi se takav napredak primetio i na tabeli ključna je stvar sada savladati i Poljsku u Lođu. Naši momci napravili su veliki iskorak u odnosu na prva dva meča, a imaće i poseban motiv jer će se u slučaju pobede potpuno vratiti u život. Možda čak i preuzeti prvo mesto na tabeli.

RITAS - PARTIZAN, 18.00
(Košarka, Evrokup)

Partizan nastavlja mini-seriju gostovanja u okviru ABA lige i Evrokupa. Nakon poraza u Kopru od Primorske, ekspedicija crno-belih je danas u Viljnusu. U prva dva kola kontinentalnog takmičenja Beograđani su zabeležili isto toliko pobeda, dok je Ritas savladao Lokomotivu Kubanj na domaćem parketu, a izgubio u gostima protiv Limoža. Partizan ni u Litvaniji kao ni protiv Igokee, Tofaša i Primorske neće moći da računa na Rašona Tomasa koji ima povredu kvadricepsa.

VIRTUS - ANDORA, 20.30
(Košarka, Evrokup)

Tim iz Bolonje, koji sa klupe predvodi Saša Đorđević, a na terenu Miloš Teodosić, a tu je i Stefan Marković, jedan je od najjačih u Evropi i verovatno nadilazi kvalitetom ovo takmičenje. Ni Andora nije "mačiji kašalj", ali je domaćn ovde jak favorit.

***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara