NAJAVA DANA (utorak, 13. avgust): Zvezda pred najvažnijim izazovom, evropska kvalifikaciona groznica, plus Nole

Vreme čitanja: 4min | uto. 13.08.19. | 08:14

Pogledajte šta nam sve na igrački meni servira sportski utorak

KOPENHAGEN – CRVENA ZVEZDA, 20.00
(Fudbal, Kvalifikacije za Ligu šampiona)

Povreda Milana Pavkova, glavna je briga Vladana Milojevića, a tu su i El Fardu Ben, kao i Filip Stojković koji takođe biti u protokolu druge utakmice, baš kao što nije bio ni na prvoj. Možda i ne mari, a teret će svakako morati da ponese Ričmond Boaći koji je tu a od koga se traži da probije Kopenhagenov bedem. Nezgodno, uz opasku da trenutni rezultat, odnosno 1:1 iz prve utakmice više odgovara Kopenhagenu koji je nakon meča u Beogradu odigrao laganu prvenstvenu utakmicu i savladao Lingbi sa 2:0. Ne treba gajiti iluzije. Čeka nas teška, neizvesna utakmica u kojoj Zvezda mora da pokuša da iskoristi čak i najmanju šansu ukoliko naš tim misli da može do cilja.

Izabrane vesti

N. ĐOKOVIĆ - S. KVERI, 20.15
(Tenis, ATP Sinsinati)

Posle osvajanja Vimbldona, za Noleta deluje da je samo nebo granica, a američki teniser, Sem Kveri epizodna pojava s kojom će lagano i brzo završiti meč. Ovo će biti i Đokovićeva prilika za revanš Kveriju, koji ga je 2016. godine  sa 1:3 dobio na Vimbldonu. Stvari su se u međuveremenu promenile, pa ako neko treba ovde da strahuje, to je svakako 45. reket planete. 

KARABAG – APOEL, 18.30
(Fudbal, kvalifikacije za Ligu šampiona)

Karabag je u prvom duelu mogao da završi čitav posao. Vodili su sa 2:0 sve do 95. minuta kada su primili gol. Sa rezultatom 2:1 dočekuju Kiprane koji sada moraju da postignu dva gola, a da ne prime nijedan. Ono što APOEL-u dodatno komplikuje situaciju jesu njegove očajne igre na strani, za razliku od Azerbejdžanaca koji su izvrsni kod kuće.

ROZENBORG – MARIBOR, 19.00
(Fudbal, kvalifikacije za Ligu šampiona)

Za Slovence je situacija prilično loša. Primili su tri gola u prvom duelu, ali su ipak postigli jedan. Norvežani su podigli formu kako sezona odmiče i trenutno su na petom mestu tabele. S druge strane Maribor je „žrtvovao“ domaće prvenstvo zbog Evrope i to je imalo svoju cenu pa je do prve pobede stigao tek u petom kolu. Očekuje nas još jedan efikasan meč, jer Slovenci moraju da napadaju, a Norvežani sigurno neće sedeti skrštenih ruku i braniti rezultat.

FERENCVAROŠ – DIN. ZAGREB, 20.00
(Fudbal, kvalifikacije za Ligu šampiona)

Dinamo je propustio šansu da trijumfuje u prvom duelu na Maksimiru. Vodio je do 60. minuta kada su Mađari izjednačili i meč je završen nerešenim rezultatom 1:1. Dinamo je u prednosti kada se radi o takmičarskoj formi. Za razliku od protivnika odigrao je četiri kola u domaćem prvenstvu. Na strani Ferencvaroša je igranje pred svojim navijačima tako da je večeras u Budimpešti svaki ishod moguć.

AJAKS – PAOK, 20.30
(Fudbal, kvalifikacije za Ligu šampiona)

Holanđani nisu uspeli da obezbede pobedu u Solunu (2:2). Ajaks sada ima dva postignuta gola na strani, a PAOK će morati da postigne dva kako bi opstao u takmičenju. To svakako neće biti jednostavno u Amsterdamu gde je domaćin izgubio samo jedan duel od poslednjih deset u svim takmičenjima. Grci su na Johan Krojf Areni igrali nerešeno u prethodna dva gostovanja, a interesantno je da su četiri od ukupno šest međusobnih duela ovih timova takođe završena nerešenim ishodom.

OLIMPIJAKOS – BAŠAKŠEHIR, 20.30
(Fudbal, Kvalifikacije za Ligu šampiona)

Olimpijakos bez Svetozara Markovića, Jagoša Vukovića i još četiri prvotimca, ali i bez umirujućeg rezultata, pošto 0:1 sa prvog meča nisu nešto što Bašakšehir unapred precrtava. Ipak, Turcima je je svakako gore, jer treba napasti, ali kako, kada se i na pripremama videlo da nešto ne štima. Ne govori li o tome dovoljno 2:1 kiks protiv Ajaksa, ali i 1:5 iz utakmice sa Menhengladbahom.

SELTIK – KLUŽ. 20.45
(Fudbal, kvalifikacije za Ligu šampiona)

U prvom meču 1:1, dakle aktivan rezultat i po jedne i po druge, mada se ne sme poreći da Seltik sada ima preimućstvo gola u gostima i domaći terena kao dodatni bonus. Kluž može da se nosi s tim, jer je pokazao da ima kvalitet, naročito ako se uzme u obzir terenska inicijativa na prvoj utakmici. Tenzija će svakako postojati, pa treba uzeti u obzir da bi učestala raspucavanja ovih timova pre i nakon ove utakmice mogla biti upitna, budući da će se sada voditi jedna poziciona, napeta utakmica o čijem ishodu moguće odlučuju i detalji.

PORTO – KRASNODAR, 21.00
(Fudbal, Kvalifikacije za Ligu šampiona)

Porto iz Krasnodara vuče pobedu od 0:1. Sjajno za Portugalce, koje je na startu Primeire iznenadio novajlija Žil Visente, odnosno tim koji je slavio sa 2:1 iako je Porto sve konce igre, sem rezultata imao na svojim plećima. Možda i ne mari, jer Porto je na prvom meču po posedu lopte držao Krasnodar u šaci, igrao odlično, a pošto retko od koga gubi kod kuće, domaćima se čini da neće teško ispustiti prednost zarađenu u Rusiji.

LINFILD – SUTJESKA. 20.45
(Fudbal, kvalifikacije za Ligu Evrope)

Linfildovih 1:2 u Crnoj Gori, Sutjeskina posrtanja, koja su usledila nakon iznenađenja u kvalifikacijama za LŠ protiv Slovana, konačno rezultuju realnim ishodima, onosno daju rezultate koji su ekvivalentni kvalitetu Nikšićana. Tim iz Severne Irske računa na to, ali će biti obazriv,  jer Sutjeska će pokušati da napravi novu senzaciju u kvalifikacijama za LE, pa domaćin nema ni najmanje pravo na opuštanje. 

LASLO ĐERE – DIJEGO ŠVARCMAN, 18.30
(Tenis, ATP Sinsinati)

Startuje masters turnir u Sinsinatiju, a Laslo Đere već na otvaranju ima veoma teškog protivnika. Reč je o Dijegu Švarcmanu koji je pre samo sedam dana došao do titule u meksičkom Los Kabosu, ali se prošle nedelje nije proslavio u Montrealu, jer je ispao već u šesnaestini finala. Sa druge strane, Đere traži formu, na prethodna dva turnira ispadao je već na prvoj stepenici, pa će biti zanimljivo videti da li će uspeti da je preskoči ovaj put.

FOTO: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara