Foto: Reuters
Foto: Reuters

NAJAVA DANA (utorak, 12. januar): Junajted nastavlja trku sa Liverpulom, Milan napada i kup

Vreme čitanja: 4min | uto. 12.01.21. | 08:15

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...


LEVERKUZEN – AJNTRAHT FRANKFURT, 20.45

Izabrane vesti

(Fudbal, Kup Nemačke)

Drugog dana ovog meseca, Ajntraht je dobio Aspirindžije sa 2:1. U Kupu Nemačke, Leverkuzen bi trebalo da se sveti, ali mu to ni najmanje neće biti lako zbog serije od dva poraza na koja se nadovezao remi sa Verderom. Samopouzdanje je dakle po sredi, pa Ajntraht iz potaje može da vreba grešku domaćina. Inače, interesantno je da je u poslednjih šest navrata na ovaj par dolazio kec, ali i minimum 3+, ma ko da je igrao u svojstvu domaćina. 

ŠEFILD JUN. – NJUKASL, 19.00

(Fudbal, Engleska 1)

Posle 17 kola, Šefild je jedini tim Premijer lige bez zabeležene pobede. To je šansa za Njukasl da popravi vrlo loš skor koji sa poslednjih pet utakmica u pozitivno brojanje ubraja tek dva X ishoda iz utakmica s Fulamom, i verovali ili ne, ni manje ni više nego sa Liverpulom. Inače, Njukasl je tradicionalno bolji tim na međusobnim susretima para.

BARNLI – MAN. JUN, 21.15

(Fudbal, Engleska 1)

Ole Gunar Solskjer sigurno ne ide na noge Barnliju tek onako. Tri boda za Crvene đavole su potreban bagaž zbog trke za čeonu poziciju sa Liverpulom, ali i zbog bega od Lestera koji za njima zaostaje samo za bod. Inače, Barnli je prošli put u januaru prošle godine savladao Mančester junajted sa 0:2, pa eto još jednog u nizu razloga zbog kog bi ova utakica za goste mogla biti krajnje izazovna.

VULVERHEPTON – EVERTON, 21.15

(Fudbal, Engleska 1)

Vulvsi su u padu forme u poslednje vreme. To se ne može reći za Everton koji je posle serije pobeda u prošlom kolu dozvolio Čekićarima da ga savladaju s minimalcem. Kako bilo, treba znati sa je Vulverhepton solidno sastavljen tim, te da ne bi trebalo prerano ga otpisati. Umesto toga, bolje je računati na tvrdu utakmicu budući da su domaći solidni na svojoj travi, što se takođe može reći i za Everton u gostima.

ATL. MADRID – SEVILJA, 21.30

(Fudbal, Španija 1)

Atletiko je sebi dozvolio poraz od Real Madrida, što je jedina mrlja na učinku ove ekipe od početka sezone. Jaka je Sevilja, ali će se teško nositi sa domaćinom koji je do sada primio tek šest golova, a postigao 29. Kako bilo, ovaj par je zanimljiv po četvorostrukoj X međusobnoj istoriji, na koju dodajemo sedam mečeva koje su odigrali uz GG ishod.

BORNMUT – MILVOL, 20.45

(Fudbal, Engleska 2)

Bornmut je znatno jači. Šta drugo reći o ekipi koja duži treće mesto Čempionšipa, naspram Milvola koji u poslednje vreme ne daje stabilne partije. Konkretno, Koventri ih je u poslednjem kolu dobio sa 1:2, što kvari atmosferu pred meč s timom koji je dosta organizovaniji u svakom smislu. Milvol će svakako pokušati defanzivnim pristupom što duže da sačuva po sebe povoljan rezultat.

MILAN – TORINO, 20.45

(Fudbal, Kup Italije)

Osmina je finala, a kao da treba da gledamo reprizu utakmice Serije A, odigrane u subotu koju je Milan dobio sa 2:0. Milan je tu pokazao bolju igru, ali ne i dominaciju, pa statistika kaže da su oba tima imala po četiri šuta u okvir gola. Kako bilo, od Milana se svakako u fudbalskom smislu više očekuje, što znači da su Ibrahimović i drugovi u ovom slučaju svakako bolji u svakako fudbalskoj proceni mogućnosti para.

NASIONAL – PORTO, 19.00

(Fudbal, Kup Portugalije)

Nasional je u padu forme, Porto je svakako bolji, što potkrepljuju međusobni rezultati iz Primeire. Naime, Nasional ima četiri poraza sa prethodnih pet utakmica, a Porto ih je poslednji put u decembru tukao sa 2:0. Dakle, trenutno drugoj sili Portufalije svakako da pripada epitet favorita meča osmine finala Kupa Portugalije.

ESTRELA – BENFIKA, 22.15

(Fudbal, Kup Portugalije)

Apsurdno je diskutovati o potencijalnom pobedniku. Svakako, Benfika očekuje laganu pobedu nad trećeligaškim protivnikom. Iz ovog razloga, igrački je najrealnije razmišljanje o tipovanjima na golove, a svakako ni prelaze ne treba odbacivati kao interesantnu opciju.

MALATIJA – GALATASARAJ, 18.45

(Fudbal, Kup Turske)

Galata je pred ovaj meč slistila Genčlerbirligi da 6:0. Zbilja sjajna rehabilitacija nakon poraza od Konje koji je zabeležen rezultatom 4:3. Inače, Malatija igra loše, nema pobedu sa poslednjih pet utakmica pa se očekuje da Galatasaraj zaigra dominantno i pokuša da dođe brzo do vodećeg gola.

FENERBAHČE – BASKONIJA, 18.45

(Košarka, Evroliga)

Povezao je Kokoškov konačno uzice Fenerbahčea, pa Turci s tri vezane pobede iz utakmica sa Olimpijakosom, Lionom i Zvezdom konačno mogu da se tretiraju kao rival ravnopravan s Baskonijom. Naime, Baskonija je od poslednjih pet utakmica izgubila samo susrete sa Albom i Bajernom pa je realno očekivati da će dati maksimum u gostima. Fener će svakako pokušati da izvuče maksimum iz domaćeg parketa, pa se savetuje da se dobro pogledaju nizovi timova, odnosno ponuđene margine za tipovanje na broj pogodaka.



tagovi

bet analizasportsko klađenjenajava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara