""
""

NAJAVA DANA (utorak, 11. avgust): Spektakl u Tbilisiju, nastavljaju Holanđani, Marko Pecarski krenuo stopama slavnog oca…

Vreme čitanja: 4min | uto. 11.08.15. | 08:03

Pogledajte koji nas to interesantni događaji čekaju danas...

6401: BARSELONA - SEVILJA, 20.45
(Fudbal, UEFA Superkup)

Izabrane vesti

Barsin trener Luis Enrike u narednih petnaestak dana ne može da računa na Nejmara koji je oboleo od zauški, ali i bez sjajnog Brazilca Katalonci su prejaki. Zabrana transfera zbog kršenja finansijskog fer-pleja (pridošlice Arda Turan iz madridskog Atletika i Alekiš Vidal, koji je kupljen baš od Sevilje, ne mogu da budu registrovani do 1. januara) pogodila ih je uglavnom sa marketinške strane. Andalužani najviše očekuju od Konopljanke, ali videćemo i kako će ukrajinski plejmejker da se uklopi u španski fudbal, i kako će njegovim novim saigračima ići bez ubojitog Kolumbijca Karlosa Bake, koji je pojačao Milan. Moglo bi se reći da je Sevilja motivisanija, pre svega zbog želje da posle pet godina konačno savlada Katalonce.

1603: DEN HAG - PSV, 18.30
(Fudbal, Holandija 1)

Početak Erdivizije Den Hag dočekuje u prilično oskudnoj formi. Na pet kontrolnih mečeva zabeležili su dve pobede i tri poraza. PSV je nešto bolji. Na četiri prijateljska susreta dva puta su pobeđivali i isto toliko puta gubili. Još jednu pobedu ubeležili su prošlog vikenda na utakmici Superkupa gde su savladali Groningen sa ubedljivih 3:0.

1601: HERENVEN - DE GRAFSHAP, 20.45
(Fudbal, Holandija 1)

Hereven je u pripremnim prijateljskim mečevima imao šarenolik učinak. Tri puta je pobeđivao, jednom igrao nerešeno, i pretrpeo jedan poraz od Majorke prošle nedelje. Nasuprot njima De Grafshap je u silovitom naletu. Na pet prijateljskih mečeva koje su odigrali prosek im jedino kvari remi sa Emenom. Na ostala četiri zabeležili su ubedljive pobede od kojih se izdvaja ona protiv Direna od čak 9:0.

2407: DANDI JUNAJTED - DANDI, 20.45
(Fudbal, Škotska 1)

U prvom kolu škotske Premijer lige Dandi Junajted je izgubio od Aberdina, ali se „ispravio“ prošlog vikenda kada je kao gost savladao Madervel sa 2:0. Ovo im je ujedno bila i prva pobeda posle dužeg vremena jer su poraženi u svim pripremnim mečevima. Dandi je sezonu otvorio ubedljivom pobedom nad Kilmarnokom od 4:0, ali su onda podbacili u drugom kolu i izgubili kod kuće od Hartsa (1:2). Imali su nešto bolji bilans od Dandi Junajteda posle prijateljskih susreta (dve pobede i tri poraza).

3307: RID - SALCBURG, 18.30
(Fudbal, Austrija1)

Rid ne može da se pohvali dobrim rezultatima u austrijskoj Bundesligi. U prvom kolu poraženi su od Rapida, zatim su remizirali sa Volfzbergom i onda ponovo doživeli poraz u prošlom kolu od Materzburga. Iako su pre početka sezone na utakmici Kupa Austrije savladali Inzbruk (koji se takmiči u četvrtoj ligi) sa neverovatnih 15:0, u prijateljskim mečevima nisu baš blistali; jedan remi i četiri poraza od kojih je jedan bio ubedljiv od Sparte iz Praga (0:8). Salcburg u ovoj sezoni beleži loše rezultate. U prvom kolu poražen je od Materzburga, zatim i Rapida, a u prethodnom odigrao je nerešeno sa Admirom (2:2).

2355: U. KATOLIKA – DANUBIO
(Fudbal, Kup Južne Amerike)

U kupu Čilea Katolika je ubeležila tri pobede i dva poraza, a pobedom su startovali u prvom kolu Premijer lige Čilea. Danubio nije imao puno prilike da preispita sopstvenu formu s obzirom da su poslednji meč Urugvajci odigrali u junu. Odigrali su nekoliko pripremnih mečeva čiji ishodi nisu registrovani.

7806: BAUTISTA - TIPSAREVIĆ
(Tenis, Rodžers kup)

Srpski i Španski teniser sastajli su se do sada u dva navrata. Oba meča odigrali su 2013, a oba tenisera ubeležila su po jednu pobedu pa je međusobni skor trenutno nerešen. Španac važi za tenisera koji se mnogo bolje snalazi na šljaci, pa Tipsarević koji je trenutno 443 na ATP listi u ovoj činjenici može da traži prednost u odnosu na Bautistu koji trenutno zauzima dvadesetu poziciju.

7877: TROICKI – JUŽNJI
(Tenis, Rodžers kup)

Ova dva tenisera prvi put su ukrstili rekete još 2009. na Indijan Velsu. Tri puta pobeđivao je Viktor koji zauzima 19 poziciju na ATP listi, a isto toliko puta slavio je i Rus koji je trenutno na 101. mestu liste.

7780: JANKOVIĆ - GARSIJA
(Tenis, Masters Kanada)

Jelena (23. na VTA listi) prvi je meč protiv Francuskinje Karoline Garsije odigrala 2012. u Kuala Lumpuru. Pobedila je, a isto je učinila i u narednom susretu u Čarlstonu 2013. Garsija (38 na listi) bila je bolja naredne 2014 u Bogoti i smanjila prednost na 2:1 u međusobnim duelima. Red je na Jelenu…

SRBIJA – HRVATSKA
(Košarka, EP mladi M16)

Marko Pecarski, sin legendarnog Miroslava Pecarskog, bio je junak prve pobede koju su naši Orlići ubeležili na Evropskom prvenstvu za mlade košarkaše do šesnaest godina koje se održava u Litvaniji. Posle poraza od BiH (56:76) a zatim i od Finske (65:70), zahvaljujući mladom srpskom centru savladana je Italija (79:77) Pecarski je u poslednjoj četvrtini utakmice postigao čak tri trojke za samo jedan minut. Meč je završio sa 25 postignutih poena i 14 skokova. Naši momci juče su pobedili do tada neporažene Francuze (69:62), a mlađani Pecarski ponovo je briljirao uz 19 poena i 12 skokova. Hrvati u drugi krug takmičenja ulaze posle pobede nad Letonijom ali i porazima od Francuske i Crne Gore.

(FOTO: Action images)


tagovi

najava danakladjenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara