(Foto: Reuters)
(Foto: Reuters)

NAJAVA DANA (subota): Liga nacija ponovo u fokusu, Partizan u Zagrebu

Vreme čitanja: 4min | sub. 14.11.20. | 08:38

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

NEMAČKA – UKRAJINA, 20.45

Izabrane vesti

(Fudbal, Liga nacija, A divizija)

Panceri su odigrali prijateljski meč sa Češkom i slavili sa 1:0. Prema očekivanjima, Joakim Lev je poštedeo standardne reprezentativce. Za sada jedini trijumf u ovom takmičenju Manšaft je ostvario baš protiv Ukrajine. Bilo je 2:1, pa će tim Andreja Ševčenka i sada biti u problemu. Bili su oni u nestabilnoj formi i pre tog poraza, pa se treba setiti nokauta od Španije (0:4), koji su Ukrajinci ublažili nedavnim minimalcem na štetu Crvene furije.

PORTUGALIJA – FRANCUSKA, 20.45

(Fudbal, Liga nacija, A divizija)

Ovaj par verovatno odlučuje o pobedniku Grupe C. Poslednji put ove dve ekipe sastale su se u oktobru u Parizu, kada je bitka završena bez golova, pa su i Portugalija i Francuska posle četiri runde sakupile po 10 bodova. Navigatori sa Kristijanom Ronaldom pred ovaj meč pregazili su nejaku Andoru sa 7:0, dok su se Trikolori osramotili protiv Finske. Sada će biti neizvesno, jer Didije Dešan sigurno neće dozvoliti ležeran nastup svojih pulena protiv ovako jakog rivala.

ŠVEDSKA – HRVATSKA, 20.45

(Fudbal, Liga nacija, A divizija)

Vatreni i Šveđani se bore za opstanak u elitnoj grupaciji Lige nacija, a bitno je reći i da su Hrvati prošlog meseca u Zagrebu dobili meč para sa 2:1. Ovog puta, odgovara im i remi, pa će Šveđanima biti knedla u grlu, mada im makar probleme neće zadavati Domagoj Vida koji će pauzirati zbog pozitivnog testa na koronu. Zlatku Daliću, svakako će više smetati izostanak Lovrena zbog žutih kartona.

ŠVAJCARSKA – ŠPANIJA, 20.45

(Fudbal, Liga nacija, A divizija)

Španci su u Grupi 4 A divizije glavni favoriti da se nađu na završnom turniru. Sajdžije su baš podbacile, pa sa dva boda nemaju šanse da se bore za čelo. Na prvom odmeravanju dve selekcije prošlog meseca u Madridu reprezentacija Španije slavila je s minimalcem, golom Sosijedada Mikela Ojarazabala. Teško će Crvena furija sebi dozvoliti još nešto, nalik na ukrajinski minimalac, što je dokazano na pripremnom meču za ovu utakmicu gde je Španija izvojevala X protiv Holandije.

AZERBEJDŽAN – CRNA GORA, 18.00

(Fudbal, Liga nacija, C divizija)

Azerbejdžan se za ovaj meč nakon remija sa Kiprom, za meč uz još jedan X štelovao sa Slovencima. Crna gora je takođe prijateljski remizirala sa Kazahstanom, ali je pre toga na opšte iznenađenje poražena od Luksemburga sa 1:2. Faruk Hadžibegić sigurno je iz ovih rezultata izvukao određene zaključke, pa je očekivano da fudbalski jača Crna Gora može da ponovi oktobarskih 2:0 protiv Azerbejdžana kada su mrežu tresli Jovetić i Ivanović.

KIPAR – LUKSEMBURG, 18.00

(Fudbal, Liga nacija, C divizija)

Luksemburg brani prvo mesto Grupe 1 od Crne Gore, a Kipar je na samom dnu tabele sa samo jednim bodom osvojenim u remiju sa Azerbejdžanom. Imajući u vidu da Kipar do sada nije postizao golove na ukupno četiri meča, Luksemburg je u izglednoj šansi da ponovi oktobarskih 2:0 kojim je dobio utakmicu para u trećem kolu.

LETONIJA – FARSKA OSTRVA, 18.00

(Fudbal, Liga nacija, D divizija)

Ako nazovemo Letonce X majstorima nećemo pogrešiti, jer ova selekcija ih je u grupi nanizala tri, sve do minimalnog poraza od Malte. Farani su na tom spisku, igrali su s njima za konačnih 1:1, što je ujedno i rezultat koji ovu selekciju pred peto kolo od maksimalnog učinka udaljuje za dva boda. Dakle, Letonija ume da namuči rivala, što će svakako kao domaćin pokušati da izvede i sada protiv selekcije s kojom je od 2017. godine, čak tri puta donosila X, plus 0-2 igru.

DIN. BUKUREŠT – ASTRA ĐURĐU, 20.00

(Fudbal, Rumunija 1)

Doživeo je Dinamo da igra derbi fenjera, što znači da će se koplja lomiti među timovima sa samo jednom pobedom na ukupno devet utakmica. Tim iz Bukurešta vezao je pet poraza, očajno igra, pa je domaći teren za njih možda jedini plus koji može da im pomogne u ovoj utakmici. Inače, Astra je na poslednjih pet mečeva dobila samo KSMS Jaši, a na pet uzastopnih susreta para, čak četiri puta dobijala je Dinamo iz Bukurešta.

TURSKA Ž. – SRBIJA Ž, 16.00

(Košarka, kvalifikacije za EP, žene)

Srbija je pobedom nad Litvanijom 71:82 (14:14, 13:25, 22:27, 22:16), napravila veliki korak ka plasmanu na EP. Na redu je domaća Turska, koju su naše dame za pet godina, šest puta tukle. Poslednji put slavile su baš u ovim kvalifikacijama sa 59:56. Verujemo da će Marina Maljković uspeti da u dovoljnoj meri zagreje devojke koje po njenim rečima zbog ne igranja klupskih takmičenja ne mogu da budu u dovoljnoj meri spremne za igru na oko dopadljive košarke.

CIBONA – PARTIZAN, 17.00

(Košarka, ABA liga)

U proteklom kolu crno-beli su uspeli da savladaju Zadar sa 78:63, čime su popravili skor na tri pobede i isto toliko poraza. Cibona ima četiri negativna brojanja, kod kuće je dobila samo Primorsku sa ne tako naivnih 91:50. Parni valjak će zbog ranijih grešaka u igri, morati da nastupi krajnje ozbiljno, bez obzira na istorijsku dominaciju na mečevima para, kao i na rezultat utakmice iz decembra prošle godine koju je Cibona izgubila sa 102:66.


tagovi

najava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara