NAJAVA DANA (subota, 9. novembar): Dan počinje u Londonu, a kulminira na Der Klasikeru

Vreme čitanja: 5min | sub. 09.11.19. | 07:55

Pogledajte kakva nam uzbuđenja na igrački meni servira sportska subota

ČELSI – KRISTAL PALAS, 13.30
(Fudbal, Engleska 1)

Posle spektakularnog povratka u duelu sa Ajaksom 4:4 (1:3) Plavci pucaju od samopouzdanja. Dobili su i pet prethodnih mečeva u Premijer ligi i ostali neporaženi na devet od prethodnih deset okršaja. S druge strane Kristal Palas je bez trijumfa na prethodne tri utakmice u kojima je primio najmanje dva gola. Da stvari budu još gore po njih od prethodnih 11 gostovanja dobili su samo tri. Čelsiju su pripala tri prethodna međusobna duela, a tip GG je skoro zagarantovan kada su ovi rivali u pitanju.   

Izabrane vesti

HERTA – RB LAJPCIG, 15.30
(Fudbal, Nemačka 1)

Herta je doživela neprijatan poraz u berlinskom derbiju sa ekipom Uniona. Do 90. minuta nije bilo golova da bi Union postigao gol u nadoknadi vremena i pobedio. Ovo je za Hertu treći uzastopni duel u kojem nema pobedu. Lajpcig je demolirao Majnc sa čak 8:0, a prethodno je nastradao i Volzburg u Kupu (1:6). Slavio je i u meču Lige šampiona sa Zenitom (0:2). Uz sve to bez poraza je na 18 od poslednjih 20 gostovanja, od čega su čak 16 pobede. Lajpcig je bio bolji u prethodna tri međusobna duela sa Hertom, a poslednja dva ukupnim rezultatom 8:0. 

LESTER – ARSENAL, 18.30
(Fudbal, Engleska 1)

Tobdžije su zapale u krizu, tačnije u seriju X ishoda. Naime remi sa Gimaraišom u Ligi Evrope, poraz na penale od Arsenala u kup takmičenju, te nerešeni ishodi iz utakmica sa Vulverhemptonom i Kristal Palasom kojoj je prethodio minimalni poraz od Šefild Junajteda znak su malaksalosti gostiju. Pošto je Lester neporažen još od oktobarskog meča s Liverpulom, jasno je da Arsenalu neće biti lako u gostima. Uostalom, Lester ih je u aprilu poslednji put dobio sa 3:0.

BREST – PSŽ, 17.30
(Fudbal, Francuska 1)

Uistinu solidni Brest može se smatrati ugroženim, budući da PSŽ svakome može da zalupi vrata. To važi naročito ako znamo da je su Mbape, Di Marija i Ikardi poprilično rezignirani nakon poraza od Dižona u proteklom kolu. Istina, nakon toga minimalac sa Klub Brižom u Ligi šampiona do izvesne mere je iznivelisao njihove tegobe, pa realno solidni, ali ne i preopasni novajlija u Ligi 1, teško da će moći da stane na kraj PSŽ-ovoj sili, ali i svojoj tremi pred velikanima svetske klase.

INTER – VERONA, 18.00
(Fudbal, Italija 1)

Jasno je da domaćinu u Seriji A mane nema, jer samo poraz od Juventusa nije znak bilo kakve slabosti. Verona će biti na iskušenju, teško će do pogotka, jer sa do sada devet datih golova, ovaj tim treba svrstati u red kao jednog od najtanjih u realizaciji napada, od koga je lošiji jedino SPAL. S druge strane, Inter će na ovom meču biti posebno motivisan kako bi zaboravio Dortmundovu pobedu u Ligi šampiona, kada je između ostalog došao prelaz 2-1.

NAPOLI – ĐENOVA, 20.45
(Fudbal, Italija 1)

Napoli mora da se vadi, a Đenova je za to idealna, budući da je od poslednjih pet utakmica Serije A dobila jedino meč sa Brešom. Domaći su pred ovaj susret odigrali 1:1 sa Salcburgom u Ligi šampiona, što i nije tako loše, koliko ih rezultati ne služe u Seriji A. Naime, Napoli je u poslednjem kolu poražen od Rome, a sa pet ligaških utakmica u nizu ima još tri remija uz pobedu nad Veronom. Kako bilo, domaćin bi trebalo da ima inicijativu, uz opasku da oba tima u poslednje vreme često igraju GG utakmice.

BAJERN – DORTMUND, 18.30
(Fudbal, Nemačka 1)

Obe ekipe dočekuju 101. Klasiker u specifičnom raspoloženju. Domaćinu još uvek odzvanja u glavi posle „petarde“ u Frankfurtu koja je Nika Kovača koštala posla. Bavarci su raspoloženje popravili pobedom nad Olimpijakosom u Ligi šampiona, dok Milioneri mogu da se pohvale da su istim povodom dobili Inter sa 3:2. Sve u svemu, videće se da li je Bajern sposoban da sačuva tradiciju pobeda nad Borusijom na Alijanc Areni koja datira još od 2017.

EIBAR – REAL MADRID, 18.30
(Fudbal, Španija 1)

Posle Realovih 6:0 protiv Galatasaraja u Ligi šampiona, svaki komentar je izlišan. Madriđani će talas te euforije preneti i na meč s Eibarom koji je u poslednja dva kola savladao Viljareal i Leganes. Taj ritam teško da će moći da zadrže navale li Rodrigo, Ramos, Benzema i ostali na njih kao što su to učinili poraženim i poniženim Turcima. Milosti tu sigurno neće biti, naročito ako se setimo da je Real Madrid u proteklom kolu odigrao tek za X sa Betisom.

BARSELONA – SELTA, 21.00
(Fudbal, Španija 1)

Selti se ne piše dobro na Nou Kampu. Da stvar bude totalno nepovoljna po njih postarao se Levante u 12. kolu kada je Barsu ispratio s porazom od 3:1. Barselona je zatim sa Slavijom iz Praga odigrala tek za konačnih 0:0 u Ligi šampiona, pa će Selta koja je izgubila poslednje četiri utakmice biti poligon za lečenje frustracija koje su navukli Mesi, Grizman i kompanija… Uz sve to, Selta je dužna Barsi za poraz iz maja od 2:0.

ZADAR – PARTIZAN, 18.00
(Košarka, ABA liga)

Uprkos prvom porazu u Evrokup vodama, tim Andree Trinkijerija i dalje je neprikosnoven u ovom takmičenju. Realno, fokusiranost na Evropu i usiljen takmičarski ritam prouzrokovali su poraze crno-belih od Primorske i Olimpije u regionu. To svakako ne odražava realnost, odnosno moć Beograđana koji će sasvim sigurno biti preveliki zalogaj za trenutno najlošiji Zadar koji u svom skoru ima svih pet poraza. Pitanje je jedino koliko dugo Zadar može da se opire Partizanu koji ga je tek sećanja radi u 16. kolu prošle sezone u ABA ligi dobio tek u produžecima utakmice okončane sa 82:82 nakon isteka poslednje četvrtine.

BUDUĆNOST – CIBONA, 20.00
(Košarka, ABA liga)

Podgoričani su definitivno fokus sezone bacili na ABA ligu, budući da od Evrokup takmičenja definitivno neće videti neku rezultatsku vajdu. Tamo su još uvek bez dobijene utakmice u Grupi D. Inače, na poslednjem meču u Evropi tek sa 81:82 poraženi su od Unikahe koja je prva u njihovoj grupi. Cibona je jako loša na Jadranu. Trenutno jedino pozitivno brojanje zaračunala je protiv Zadra. Tradicija uz to kaže da Budućnost od Cibone ne gubi na svom parketu. 

***kvote su podložne proemenama

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara