(©MN Press)
(©MN Press)

NAJAVA DANA (subota, 9. januar): Partizan u Čačku, Lion napada Ren, a tu si i FA kup, Nemci, Španci...

Vreme čitanja: 4min | sub. 09.01.21. | 08:30

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

RB LAJPCIG – DORTMUND, 18.30

Izabrane vesti

(Fudbal, Nemačka 1)

Ulog je veliki, odlučuju RB Lajpcig i Borusija iz Dortmunda ko ima veće šanse da nastavi trku sa Bajernom i Leverkuzenom. Napadi su jači deo oba tima. Sastav Julijana Nagelsmana je za vikend jedva, ali zasluženo dobio u Štutgartu, ostao na drugom mestu tabele. Seriju nepobedivosti na nemačkim terenima produžio na devet utakmica, a na poslednjih pet je stabilizovao odbranu (bez primljenog gola) i samopouzdanje mu je na visokom nivou.

ATL. MADRID – ATL. BILBAO, 16.15

(Fudbal, Španija 1)

Četa Dijega Simeonea nalazi se u odličnoj formi. Od poraza u gradskom derbiju vezali su Kolćonerosi četiri trijumfa u Primeri i sa dva boda više i dve utakmice manje od Reala drže čelnu poziciju u šampionatu. Bilbao je sa druge strane nakon slabih izdanja odlučio da se na početku nove godine rastane sa trenerom Gaizkom Garitanom, koji je bez posla ostao uprkos pobedi protiv Elčea minulog vikenda. Na mestu šefa struke na San Mamesu nasledio ga je bivši trener Viljareala i Valensije Marselino Garsija Toral.

GRANADA – BARSELONA, 18.30

(Fudbal, Španija 1)

Barsin prjiljučak Atletiku i Real Madridu zavisi od ishoda ovog meča, pa Granada mora da računa na odlučan napad ekipe Ronalda Kumana. U svakom slučaju ne odgovara domaćima rival 18. kola, kao ni rezultat prošlog koje je dobio Eibar sa 2:0. Inače, Barselona je pre skoro godinu dana tek s minimalcem dobila poslednji meč i to golom Mesija tek u 76. minutu utakmice.

BENEVENTO – ATALANTA, 15.00

(Fudbal, Italija 1)

Atalanta je egal s Napolijem, a samo na dva boda zaostatka za Starom damom. Vreme je da se penje gore na tabeli, pa je evidenta potreba ovog kluba da zaigra maksimalno motivisano protiv Beneventa koji je od poslednjih pet utakmica izgubio samo susret sa Milanom. Dakle, neće biti lako, mada Atalanta slovi za favorita koji u poslednje vreme ume da donosi visoke krajnje ishode.

MILAN – TORINO, 20.45

(Fudbal, Italija 1)

Milan je još uvek prvi uprkos porazu u derbiju sa Juventusom. Protiv Torina trener Stefano Pioli neće štedeti efektive, pa klub koji je vezao četiri meča bez poraza, uz tri X ishoda i pobedu nad Parmom ne očekuje ništa dobro. Biće Milan u svakom slučaju vrlo oprezan ovog puta, ali ne zbog poraza od Stare dame, već zbog serije vrlo neprijatnih sećanja na Torino koja su prekinuta minimalnom pobedom u februaru prošle godine.

REN – LION, 21.00

(Fudbal, Francuska 1)

Lion je prvi, a Ren četvrti na tabeli. Razlika od tek sedam bodova obećava uzbudljivu partiju u 19. kolu Lige 1. Pre ovog meča, Ren je neočekivano remizirao sa Nantom, ali to ne treba da nas zavara. Čini se da se domaćin oštrio baš za susret s Lionom koga je u gostima čak četiri puta dobijao od 2018. godine. Lion je od taga dobio jednu utakmicu kao gost, pa se da zapaziti da je makar do sada na ovom paru bilo isplativije odigrati dvojku.

LEVERKUZEN – BREMEN, 15.30

(Fudbal, Nemačka 1)

I bez sedmorice Aspirindžije su pretežak rival za Verder. Željni su pobede nakon poraza od Bajerna i Ajntrahta, pa će gosti iz Bremena po svoj prilici biti ekipa na koju će se sručiti kompletno njihovo nezadovoljstvo. Inače, poslednji meč rivala Bajer je dobio sa 1:4, a manje od GG4+ na ovaj par nije došlo od oktobra 2018. godine.

ARSENAL – NJUKASL, 18.30

(Fudbal, Engleska, FA kup)

Njukasl ima dovoljno problema u Premijer ligi, da mu je FA kup svakako na sporednom koloseku. Tobdžije se u nacionalnom takmičenju sa tri vezane pobede konačno popravljaju, pa će svakako želeti da dobiju i meč sa protivnikom koji im istorijski nije bio mrzak. Naime, Arsenal je u februaru prošle godine savladao Njukasl sa 4:0, mada trenutno ne deluje da je ekipa sposobna da i sada tako surovo dominira na terenu do konačnog slavlja.

BORAC – PARTIZAN, 17.00

(Košarka, ABA liga)

Čačani u ovaj duel ulaze sa skorom od tri pobede i osam poraza, kao i sa dve neodigrane utakmice. Na drugoj strani, Partizan je do sada sedam puta bio uspešan, dok je pretrpeo šest poraza. Kormilar Borca Marko Marinović još jednom ističe kolika nelagoda i nesigurnost vladaju ove sezone, a siguran je da bi utakmica kraj Morave bila spektakl da se igra pred navijačima. Inače, Borac je u prvom kolu ABA lige savladao Partizan sa 78:87, što će svakako biti opomena za tim koji vodi Sašo Filipovski.

FRANCUSKA – SRBIJA, 19.00

(Rukomet, kvalifikacije za EP)

Selektor reprezentacije Srbije, Toni Đerona, zadovoljan je urađenim u pobedi nad Francuskom 27:24 na startu kvalifikacija za EP 2022. Bio je to prvi trijumf nad Trikolorima posle Olimpijskih Igara u Sidneju 2000. godine. Španski stručnjak napominje da će drugi meč istih rivala u Kreteju potpuno drugačiji od duela u Zrenjaninu. Dakle, biće sigurno mnogo teže našim momcima da ponove uspeh.


tagovi

bet analizasportsko klađenjenajava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara