Stadion Parken u Kopenhagenu (©Reuters)
Stadion Parken u Kopenhagenu (©Reuters)

NAJAVA DANA (subota, 7. septembar): Orlovi na Parkenu, finale u Njujorku

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.09.24. | 07:58

Pogledajte koji nas to zanimljivi događaji čekaju danas

LUKSEMBURG – BELORUSIJA, 15.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Liga nacija)

Okršaj dva tima koja malo šta pozitivno pokazuju u poslednje vreme. Dovoljno je samo da istaknemo da domaćin ima niz poraza na poslednja tri meča, ali ni Belorusija nije ništa bolja. Ipak, uzdamo se u prednost domaćeg terena kada je ovaj meč u pitanju.

GAMBIJA – TUNIS, 17.00

(Fudbal, Afrika)

Posle pobede Tunisa nad Madagaskarom, cilj je jasan i u drugom kolu kvalifikacija za Kup Afričkih Nacija. Savladati i Gambiju koja iz prvog kola ima jedan osvojen bod. Ipak, poslednji put kada su ove dve zemlje igrale pre dve godine, Gambija je slavila sa minimalnih 1:0.

DANSKA - SRBIJA, 18.00

(Fudbal, Liga nacija)

Odličan utisak su Piksijevi izabranici ostavili na premijeri protiv Španije. Bolji nego što je iko očekivao nakon kraha na Evropskom prvenstvu, a sada i neodazivanju nekoliko standardnih reprezentativaca. Remi sa šampionom Starog kontinenta im je dao krila da u Dansku otputuju sa realnim šansama za tri boda. Ali, i priliku da u sudaru sa skandinavskom selekcijom urade ono što nisu ovog leta u Nemačkoj.

BUGARSKA – SEVERNA IRSKA, 18.00

(Fudbal, Liga nacija)

Zanimljivo da su Bugari na prethodne četiri utakmice uvek beležili nerešen rezultat. Sada su favoriti na svom terenu protiv Severne Irske koja je doduše očekivano savladala Luksemburg 2:0. Ipak, teško je očekivati da sada baš dođu do sva tri boda.

SLOVAČKA – AZERBEJDŽAN, 18.00

(Fudbal, Liga nacija)

Slovaci su apsolutni favoriti na svom meču. Bilo bi zaista prvorazredno iznenađenje da gosti uspeju nešto više da urade na ovom meču. Ipak, pre dve godine je Azerbejdžan baš to uradio. Pobedio u Slovačkoj, ali sada ne bi moglo da se dogodi isto.

ŠVAJCARSKA - ŠPANIJA, 20.45

(Fudbal, Liga nacija)

Španci sa mnogo problema dolaze na megdan Švajcarcima. Em nisu uspeli da pronađu put do mreže u duelu sa Srbijom, em im se povredio Mikel Orajzabal koji će propustiti ovaj duel.

Puleni Murata Jakina su sa druge strane doživeli pomalo iznenađujuće ubedljiv poraz od Danaca sa 2:0 tako da i jednoj i drugoj selekciji gori pod nogama.

HRVATSKA - POLJSKA, 20.45

(Fudbal, Liga nacija)

Naše komšije su pale na gostovanju Portugaliji (2:1), dok je Poljska golom u 90. minutu savladala Škotsku. Ti rezultati ništa ne ukazuju pred zajednički megdan koji će biti podeljen u Osijeku. Sigurno da goste očekuje pun stadion, ali ono što ih hrabri jeste činjenica da raspucani dolaze.

PORTUGALIJA - ŠKOTSKA, 20.45

(Fudbal, Liga nacija)

Ušao je Kristijano Ronaldo još jednom u istoriju u utakmici sa Hrvatskom kada je postigao 900. gol u karijeri! Prvi kojem je to uspelo! Podatak za divljenje i ponos, međutim jasno je da se na tome Portugalac neće zaustaviti. Koliko već danas će pokušati da podeblja golgeterski saldo protiv Škota.

ŠVEDSKA – ESTONIJA, 20.45

(Fudbal, Liga nacija)

Ovde ne bi smelo da bude problema za Šveđane. Sve je na njihovoj strani, od terena do kvaliteta igrača. Zato očekujemo sigurnu i ubedljivu pobedu proti v Estonije.

JANIK SINER - TEJLOR FRIC, 20.00

(Tenis, Ju-es open)

Meč za titulu na Ju-Es openu. I to onaj kojem se domaća publika nadala punih 18 godina. Posle Endija Rodika će Amerikanci konačno imati svog takmičara u borbi za tron u Njujorku. Na fantastičan način je Fric stigao na korak od ispunjena sna, međutim ispred sebe ima najteži mogući ispit - prvog tenisera sveta kojeg ni nedavni doping skandal nije pokolebao na putu ka finalu i prilici da posle Australijan opena osvoji drugi grend slem u sezoni. Ujedno i karijeri.


tagovi

najava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara