Konor Makgregor
Konor Makgregor

Makgregor odbio Fergusona: UFC 249 pred otkazivanjem?

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.04.20. | 12:40

Odustajanje Habiba Nurmagomedova od odbrane trona ozbiljno ugrozilo održavanje borilačke večeri zakazane za 18. april

I pored velike želje same organizacije predvođene Denom Vajtom, sve su tanje šanse da UFC 249 bude održan kada je najavljeno. A to je 18. april.

Očekivano, u centru problema je pandemija koja je se već ozbiljno upetljala u sve ovo. Jer prvo je otkazano mesto održavanja borilačke večeri na kojoj je glavni meč trebala da bude odbrana trona u lakoj kategoriji Habiba Nurmagomedova od izazivača Tonija Fergusona, Bruklin.

Izabrane vesti

A onda je kao grom iz vedra neba pukla objava Dagestanca da se neće boriti jer ne može da izađe iz Rusije koja je zatvorila granice zbog karantina. Pre toga je Nurmagomedov poslat u Abu Dabi gde je dogovoreno da se održi takmičenje umesto Njujorka, ali je i to propalo pošto je šampion zajedno sa stručnim štabom stigao u Emirate bukvalno nekoliko sati pošto su se ovi zatvorili za ulazak stranaca.

Nije mu bilo drugde nego da se naokolo probije do Rusije koja je potom i sama uvela karantinske mere. Samim tim, on je “zarobljen” u Mahačkali gde nastavlja sa dnevnom trenažnom rutinom. Pošto su se našli u neobranom grožđu čelni ludi UFC-a su odmah krenuli da traže potencijalnu zamenu za obračun sa Fergusonom, ali je i to samo po sebi problem. Mnoge zemlje su zatvorile granice i ograničile kretanje stanovništu, te je fajtere prakrtično nemoguće dovesti na mesto događaja.

Prvi pik za to mesto je bio Konor Makgregor. Najpoznatiji MMA razbijač, šampion u više težinskih divizija vratio se u oktagon pre nekoliko meseci protiv Kauboja Seronija. Bilo je to remek-delo irskog majstora, pokazavši tako da se potpuno oporavio od poraza koji mu je naneo baš Nurmagomedov krajem 2018. Ispalo je ipak da je priča prazna pošto ni Makgregor ne može da se bori.

“To nikako ne bi bilo pametno, da se tako zaleće na Fergusona. Ludost!” kaže Makgregorov glavni trener, Džon Kavana, “Nema šanse da se to dogodi. Kod nas u Irskoj je kretanje ograničeno, svi smo po kućama, teretane su zatvorene i nas dvojica nemamo fizički kontakt.”

Toni Ferguson

Organizatorima ne samo da ponestaje boraca. već se i dalje ne zna mesto održavanja UFC 249. I to nakon što su već bili primorani da otkažu čak tri manje važne borilačke večeri. No, UFC i predsednik Dena Vajt ne odustaju tako lako, a i velike pare su u pitanju tako da je sve moguće.

Da jeste pokazala je i WWE organizacija kečera koja ovog vikenda održava WrestleMania 36 u svom štabu, bez gledalaca, ali pred milionskim auditorijumom. Izbor sportskih i parasportskih događaja kao što je WrestleMania je jako sužen, tako da se sve prati sa povećanom pažnjom, što ljubitelja sporta, što kladilaca. To najbolje znaju fudbaleri u Belorusiji koji su odjednom pod pažnjom cele fudbalske planete.

(Foto: ©AFP)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara