(©Starsport)
(©Starsport)

NAJAVA DANA (subota, 28. septembar): Zvezdin popravni u ABA ligi i evropski fudbal

Vreme čitanja: 3min | sub. 28.09.24. | 08:01

Evo koji nas najznačajniji sportski događaji očekuju danas

NJUKASL – MAN. SITI, 13.30

Izabrane vesti

(Fudbal, Engleska 1)

Slutilo je sve na prvi poraz Mančester Sitija u prošlom kolu, ali izvukao se šampion protiv Arsenala u nadoknadi. Sada je na novom teškom ispitu. Njukasl nije često uspevao protiv tima Pepa Gvardiole da ostane neporažen, međutim, tu i tamo je znao da mu otkine bo(ove), a na početku ove sezone igra jako dobro.

VULVERHEMPTON – LIVERPUL, 18.30

(Fudbal, Engleska 1)

Bezmalo perfektan start Liverpul ima pod Arneom Slotom. Prošao je dalje u Liga kupu, pobedio Milan u Ligi šampiona, nanizao slavlja u Premijer ligi. Jedini kiks mu je poraz od Notingem Foresta. Favorit je protiv Vulverhemptona, koji je u prvenstvu osvojio tek jedan bod i zakucan je zta dno.

UDINEZE – INTER, 15.00

(Fudbal, Italija 1)

Odigrano je već pet kola i malo ko bi smeo da se opkladi da će Udineze biti ispred Intera na tabeli. Zaostaje samo bod za liderom Torinom, bio je i kolovođa. Beleži iznadprosečne rezultate, dok Nerazuri nikako da uhvate ritam. Igraju promenljivo, svezali su dva neuspeha u prvenstvu i pobeda im je preko potrebna.

ĐENOVA – JUVENTUS, 18.00

(Fudbal, Italija 1)

Furiozno je krenuo Juventus sa Tijagom Motom, a onda se ugasio. U prethodna tri kola – tri remija. Nije dao nijedan gol. Lopta ne stiže do napadača, frustriran je Dušan Vlahović. Ne ide sve kao po loju, a Đenova bi mogla da posluži torinskom klubu za izlazak iz mini-krize. Dobila je samo Moncu, bliža je zoni ispadanja od pozicija koje vode u Evropu, i pred duel sa Starom damom je od Sampdorije ispala iz Kupa Italije.

OSASUNA – BARSELONA, 21.00

(Fudbal, Španija 1)

Spotakla se Barselona u Ligi šampiona, izgubila je od Monaka na stadionu Luj drugi, ali je u španskom prvenstvu nepogrešiva. Ostvarila je sedam pobeda u ligi, uglavnom glatko stizala do njih. Ima problema sa povredama, kroz istoriju je Osasuna znala da joj zada muke, međutim, tim Hansija Flika je do sada svaku prepreku u Španiji preskočio.

BAJERN – LEVERKUZEN, 18.30

(Fudbal, 18.30, Nemačka 1)

Prethodne sezone Ćabijeva mašinerija je ostavila Bavarce bez salatare, skinula ih je sa trona. Ne žele u Minhenu da im se ta greška ponovi, sada Bajern igra znatno bolje, opet melje protivnike. Za derbi su domaći navijači trebovali preko 350.000 karata. Leverkuzen čeka pakao na Alijanc areni, kao i rival prilično utegnutiji u odnosu na pre nekoliko meseci.

MONAKO – MONPELJE, 21.00

(Fudbal, Francuska 1)

Za Monako sezona nije mogla bolje da počne. Ne samo zbog pobede nad Barselonom u Ligi šampiona, nego izvanredno igra i u francuskom šampionatu. Ima bodova koliko i Pari Sen Žermen i Marselj, bori se za prvo mesto, samo jedanput je posustao. Po svemu viđenom do sada, Monpelje ne bi trebalo da mu napravi problem. Ali, u proteklom kolu je dao znake života, najzad je nekoga savladao.

LOKOMOTIVA – SPARTAK, 15.30

(Fudbal, Rusija 1)

Dosta bodova je ispustio Dejan Stanković od dolaska u Rusiju, teško da će moći da se porve sa Zenitm za prvo mesto, osim ukoliko se nešto drastično ne promeni. Ostao je bez pobede u nadoknadi protiv moskovskog Dinama u minulom kolu, a sada ga očekuje novi gradski derbi. Lokomotiva je u naletu, svezala je dva trijumfa i pride je domaćin.

VOJVODINA – RADNIČKI NIŠ, 20.00

(Fudbal, Srbija 1)

Traljavo je Vojvodina ušla u sezonu, došlo je do promene trenera i proigrala je. Došla je do vazduha i probila se do gornjeg doma Mozzart Bet Superlige. Na svakoj utakmici novosadske Stare dame pada veliki broj golova, isto važi i za niški Radnički, koji drži peto mesto, pa treba očekivati dobru utakmicu na Karađorđu.

CRVENA ZVEZDA – MORNAR, 18.00

(Košarka, ABA liga)

Na Malom Kalemegdanu su nadogradili ekipu, ali na startu sezone stvari nisu počele da se odvijaju kako su zamislili. Crvena zvezda je poražena na gostovanju Dubaiju, nije dobro krenula i neophodna joj je pobeda. Moraće da zaigra bolje u odbrani. Mornar je, kao i crveno-beli, doživeo neuspeh u prvom kolu ABA lige.


tagovi

najava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara