NAJAVA DANA (subota, 21. decembar): Dok Liverpul osvaja svet u Kataru, Siti napada Lisice

Vreme čitanja: 5min | sub. 21.12.19. | 08:00

Pogledajte šta nam od sportskih događaja na igrački meni servira sportska subota

MAN. SITI – LESTER, 18.30
(Fudbal, Engleska 1)

Branilac titule, Mančester Siti već je 14 bodova iza Liverpula. Mada je prošlogodišnja ostrvska mašinerija po tim rezultatima u stagnaciji, čeka se da Lester uprkos sjajnim igrama ipak kalira na tabeli, budući da po sastavu nije toliko savršen kao pomenuti timovi. Lester je umeo da savlada Građane, ali u poslednje vreme samo jednom na Etihadu, februara 2016. Tada je Rijad Marez briljirao u pobedi od 3:1. Nakon toga tri pobede domaćeg tima u Mančesteru, što i sada predstavlja glavni cilj Gvardiolinog stručnog štaba.

Izabrane vesti

EVERTON – ARSENAL, 13.30
(Fudbal, Engleska 1)

Obe ekipe su trenutno u prilično teškom položaju. Everton je na 16 mestu gde ga tri boda deli od opasne zone, dok su Tobdžije na desetom. Karamele su posle poraza od Mančester Junajteda izgubile i od Lestera u Liga kupu i sada imaju samo jednu pobedu na pet prethodnih mečeva. Arsenal je još gori. U poslednjih devet kola slavio je samo jednom i to protiv Vest Hema, a poslednji u nizu neuspeha je poraz od Mančester Sitija na Emiratima. Tradicija je na strani Tobdžija koji su od deset prethodnih okršaja sa Evertonom dobili osam, a od 2007. na Gudison Parku domaći tim je slavio samo tri puta. Golovi na obe strane viđeni su na četiri od šest prethodnih odmeravanja.

LIVERPUL – FLAMENGO, 18.30
(Fudbal, FIFA klupsko SP – finale)

Zvuči čudno, ali Liverpul nema nijednu titulu prvaka sveta i ovo je jedini trofej koji mu nedostaje u bogatoj klupskoj istoriji. Do sada je izgubio tri finala za titulu svetskog prvaka po čemu je neslavni rekorder, a jedno od njih je bilo baš protiv brazilskog Flamenga 1981. godine. Liverpul je u polufinalu uz dosta muka savladao meksički Monterej golom Firmina u nadoknadi vremena. Portugalski stručnjak Žorž Žezus ima iskustvo igranja protiv ekipa kao što je Liverpul i verovatno je dobro pripremio meč protiv Klopa.

BARSELONA – ALAVES, 16.00
(Fudbal, Španija 1)

Posle dva vezana X ishoda da Sosijedadom i Real Madridom u El Klasiku, Barselona mora da zaigra na pobedu protiv večite mušterije. Videćemo da li se Alaves može suprotstaviti kvalitetnijem, ali psihički umornom rivalu sa Nou Kampa, budući da će gosti zaigrati pod još svežom ranom zarađenom u definitivno neočekivanom nokautu u Kupu kralja. Ernesto Valverde sigurno neće praviti kalkulacije, budući da je njegov tim trenutno egal na tabeli sa Realom.

INTER – ĐENOVA, 18.00
(Fudbal, Italija 1)

Dva nerešena ishoda u Seriji A u poslednje dve nedelje, plus nokaut Barselone u grupnoj fazi Lige šampiona, koji je poslao Inter u Ligu Evrope, svakako nije nešto s čim domaćin može da se pohvali. Đenova bi mogla biti poligon za iskaljivanje Interovih frustracija, što uostalom i stoji u osnovnom opisu igara ovih timova nešto više od godinu dana. Naime, Inter je prošle godine u novembru tukao Đenovu sa 5:0, da bi zatim u aprilu ove ponovio lekciju sa 0:4. Shodno fenjeraškom statusu gostujućeg tima nastavak tradicije svakako je moguć.

HERTA – M’GLADBAH, 18.30
(Fudbal, Nemačka 1)

Herta je po svemu sudeći počela da pokazuje znake oporavka. Posle šest vezanih mečeva bez pobede (pet poraza i remi) savladala je najpre Frajburg kod kuće sa 1:0, a onda istim rezultatom i Leverkuzen u gostima. Nalazi se na 13 mestu gde je četiri boda razdvaja od opasne zone. M’gladbah na Olimpija stadion dolazi posle trijumfa nad Paderbornom kod kuće. Prethodno je izgubio od Volfsburga i sada je drugi na tabeli gde deli isti broj bodova sa Lajpcigom. Herta ove sezone ne blista na svom terenu, a i M’gladbah se „spotakao“ na tri od pet prethodnih gostovanja. Na tri od poslednja četiri duela ovih rivala prošao je tip GG3+.

BAJERN – VOLFSBURG, 15.30
(Fudbal, Nemačka 1)

Bajern sebi više ne sme da dozvoli prosipanje bodova jer u trci za titulu sada ima više kandidata nego ikad. Posle demoliranja Verdera savladali su i Frajburg sa 1:3, doduše sa dva gola u zaustavnom vremenu i sada su treći sa četiri boda zaostatka za vodećim dvojcem. Volfsburg je posle važne pobede nad M’gladbahom igrao nerešeno sa Šalkeom i sada zauzima osmu poziciju na tabeli. Tradicija je i pored svega isključivo na strani Bajerna koji je dobio devet od prethodnih deset odmeravanja sa ovim rivalom i pri tom postigao 35 golova. Uz to na Alijanc Areni je dobio 24 od 26 okršaja, dok su preostala dva igrali nerešeno. 

MARSELJ – NIM, 20.45
(Fudbal, Francuska 1)

Naš Nemanja Radonjić mnogo znači Marselju za koga je do sada u četiri navrata tresao mreže. Poslednji pogodak postigao je u prošlom kolu za X protiv Meca. Klub je solidno usidren na drugom mestu tabele i teško će moći da ugrozi PSŽ, što definitivno ne znači da Nim može da računa na bilo kakav popust. To je definitivno, jer reč je o fenjerašu koji u gostima ove sezone nije uspevao da slavi. Dakle, sve karte su u rukama domaćina.

MONAKO – LIL, 20.45
(Fudbal, Francuska 1)

Lil pritiska Ren sa četvrte pozicije Lige 1, ali ne i rezultati koji bi u proteklih pet kola bili izvanredni da ih PSŽ nije na Parku prinčeva dobio sa 2:0. Ne treba zaboraviti ni da je pre nekoliko dana Lil u osmofinalnom meču Liga kupa Francuske savladao Monako sa 0:3. Treba videti da li su domaćini iz toga izvukli neku pouku. Inače, Lil ima četiri pobede u nizu, a sada će morati da računa na neugodnosti Monakovog terena koji je domaćina služio besprekorno na proteklih pet ligaških mečeva.  

CEDEVITA – MEGA BEMAKS, 17.00
(Košarka, ABA liga)

Tim Dejana Milojevića pojačan Kendrikom Perijem pokušaće da zapliva ka sredini tabele. Naravno, Zmajevi su veliki favoriti i sigurno će gledati da nastave svoj udoban let ka plasmanu među najbolja četiri na kraju sezone. Na otvaranju u Beogradu, Ljubljančani su ubedljivo slavili protiv mladog tima u ružičastim dresovima (63:87), a tada je ubedljivo najbolji bio Marko Simonović koji je za Olimpiju postigao 24 koša, imao tri skoka i jednu asistenciju.

PARTIZAN – IGOKEA, 20.00
(Košarka, ABA liga)

Partizan će na svom terenu igrati protiv Igokee, koja ima svoje brige u borbi za opstanak. Tim iz Laktaša se tek nedavno probudio i krenuo da igra nešto bolje, pa su stoga i usledile dve pobede koje ih, bar za sada, povlače napred u borbi za opstanak. Crno-beli su sa predstojećim rivalom u prvom delu sezone odigrali uzbudljivu utakmicu, a generalno sa njima imaju pozitivan bilans. Zbog svega toga, a najviše zbog odličnih igara tima Andree Trinkijerija, iznenađenje deluje kao nemoguć posao za tim Igokee.

***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara