NAJAVA DANA (subota, 2. novembar): Buđenje u Bornmutu, gradski derbi u Torinu i fudbalski sudar dva najveća grada Srbije

Vreme čitanja: 5min | sub. 02.11.19. | 08:02

Pogledajte kakva nam uzbuđenja na igrački meni servira sportska subota

ROMA – NAPOLI, 15.00
(Fudbal, Italija 1)

Ekipa Rome do sada je u Seriji A izgubila jedino od Atalante, bez poraza je u Grupi J Lige Evrope, s tim što valja znati da na četiri vezane utakmice u oba takmičenja proteklog meseca nije dala više od X i 0-2 tipovanja. Nadaju se oni u Kolarova da će opet tresti mrežu, ali ne treba zaboraviti ni na četiri povređena igrača koja u Rimu sigurno ne igraju. Napoli kao lider Grupe E u okviru Lige šampiona svakako će za njih biti težak protivnik, pa nije isključena borba do granica izdržljivosti.

Izabrane vesti

TORINO – JUVENTUS, 20.45
(Fudbal, Italija 1)

Vladar Serije A, faktički je na prepad prevario kladioce kada je sa Lečem remizirao, pri konačnih 1:1. Usledila je pobeda nad Đenovom, a sada je red da se zaigra s Torinom, ekipom još uvek ošamućenom od Lacija koje ih je potuklo sa 4:0. Nema zbora da će ovde RonaldoDibala i drugovi zaigrati na apsolutnu dominaciju, svesni da sa Torinom ne ide baš sve lako. Naime, poslednji put u maju na ovaj par došao je X, a na njihovim utakmicama od početka 2018. godine kao po komandi dolazi 0-2 igra.

REAL MADRID – BETIS, 21.00
(Fudbal, Španija 1)

U kakvom god stanju bila, četa Zinedina Zidana ne bi smela da se pribojava duela s Betisom, ekipom koja ima najlošiju odbranu u ligi i sva je prilika, boriće se za opstanak. Ono što bi trebalo da predstavlja dodatni motiv za Real svakako su dva poslednja duela sa Betisom na Santijago Bernabeu. Zeleno-beli su slavili u oba navrata bez primljenog gola – 2:0 i 1:0. Biće ovo prilika i za Luku Jovića da ubedi armiju navijača Kraljevskog kluba da nije promašaj i da je dostojan belog dresa.

SEVILJA – ATL. MADRID, 18.30
(Fudbal, Španija 1)

Atletiko Madrid dobio je polovinu utakmica na startu Primere. I dok je odbrana uobičajeno najbolji deo tima Dijega Simeonea (samo pet primljenih golova u prvih 10 kola), napad je izuzetno problematičan. Opasna će biti Sevilja, pa ne treba zaboraviti da je ova ekipa u poslednje vreme najubojitija u samom finišu, odnosno da dodaje gas u poslednjih 15 minuta utakmice. Uprkos toj filozofiji Sevilja nije značajno efikasnija od Atletika. Postigla je tek tri gola više, ali je na poslednja dva susreta utegla odbranu – mreža joj se nije zatresla.

AJNTRAHT F. – BAJERN, 15.30
(Fudbal, Nemačka)

Skoro pa cela decenija udaljava poslednju prvenstvenu pobedu Ajntrahta nad Bavarcima, a situacija bi po domaće bila još gora da Bajern prošle godine nisu porazili u finalu Kupa Nemačke. To kaže međusobna istorija, a ne treba zaboraviti ni da tim iz Frakfurta u ovaj meč ulazi nakon poraza od 4:2 protiv ekipe Menhegladbaha. Upravo ovaj tim Bajernu je trn u oku zbog boda viška, odnosno prvog mesta na tabeli, pa će Bavarci navaliti na pobedu, što stvara pogodan ambijent za neki novi visoki ishod. Naime, Bajern je prošli put u maju slavio sa 5:1 na meču para na koga redovno dolazi makar 3+ igra.

BORNMUT – MANČESTER JUNAJTED, 13.30
(Fudbal, Engleska 1)

Generalno, Mančester Junated, odnosno Ole Gunar Solskjer na spisku kadrovaca ove sezone makar do dolaska u Beograd evidentno nije imao pojedince kojima ide od ruke da se nose s najjačim timovima Premijer lige. Makar tako nešto nismo videli u ostrvskom fudbalu, da bi zatim došao njihov minimalac s kreča u Humskoj, pobeda protiv Norviča i konačno slavlje nad Čelsijem u Liga kupu. Pošto Bornmut nije slavio na proteklih pet utakmica računamo li i kup takmičenje sasvim je jasno da će Mančester Junated pokušati da nastavi s igrama koje mogu da ga okrepe.

ASTON VILA – LIVERPUL, 16.00
(Fudbal, Engleska 1)

Aston Vili dolazi noćna mora. Niko s Liverpulom do Mančester Junajteda do sada nije izvukao ni remi, pa domaći mogu da se nadaju jedino da će im ovoga puta poći za rukom da se spasu sramote. Računaće i na zamor gostiju koji su u osmofinalnom klinču Liga kupa Engleske s Arsenalom igrali za konačnih 5:5, a slavili tek boljim izvođenjem penala. Ako ništa Aston Vili ova utakmica može da posluži za školovanje, jer žreb ih je u četvrtfinalu kup takmičenja namerio baš na nemilosrdni Liverpul.

ARSENAL – VULVERHEMPTON, 16.00
(Fudbal, Engleska 1)

Posle konačnih 5:5 s Liverpulom, te pada na penale u Liga kupu Engleske, Tobdžije moraju da se uozbilje i pribrano dočekaju Vulverhepton koji je u istom takmičenju pao pod Aston Vilom. Arsenal će pripaziti šta radi, jer daleko od toga da je ekipa domaćina zaboravila poraz od današnjeg rivala koji ih je u aprilu dobio sa 3:1. Biće ovo ujedno i utakmica moranja za domaćina kome četvrtoplasirani Čelsi i trećeplasirani Lester već beže za četiri boda.   

PARTIZAN – VOJVODINA, 14.00
(Fudbal, Srbija 1)

Nekada je važilo pravilo po kom Partizan i Vojvodina igraju tvrde utakmice koje odlučuje gol, najviše dva. U poslednje dve sezone njihovi mečevi važe za efikasne i prilično zanimljive, pa se nešto slično tome  očekuje u derbiju poslednjeg kola prve etape Superlige. Inače, pre ovoga meča, ekipa Partizana poražena je od Čukaričkog sa 2:1, pa će pritiska sigurno biti, naročito ako znamo da Parnom valjku nakon ovoga sleduje gostovanje na Old Trafordu. Ofanzivni Nenad Lalatović će s Vojvodinom to sigurno pokušati da iskoristi.

PROLETER NS – CRVENA ZVEZDA, 16.00
(Fudbal, Srbija 1)

Zalet za Totenhem, ekipa Vladana Milojevića hvata na utakmici s Proleterom koji sem poraza od Javora u prošlom kolu, naravno ako izuzmemo i kiks protiv Inđije u Kupu Srbije igra sa sasvim solidnim superligaškim tempom. Loša stvar za domaćina je navika Vladana Milojevića da uoči evropskih utakmica na teren šalje najjači tim. Dakle, očekuje se da za crveno-bele igraju Marin, Garsija, moguće i Boaći ako se oporavi.

PARTIZAN – FMP, 20.00
(Košarka, ABA liga)

Ekipi Andree Trinkijerija odlično ide u Evrokupu, ali se ista situacija nekako nije prenela na Jadran gde Partizan u skoru ima poraze od Primorske i Cedevita Olimpije. FMP s druge strane ima sve četiri pobede, ne igra na dva fronta i sigurno će se angažovati maksimalno. Uzgred, Vlada Jovanović kao trener Pantera ne mora da brine o talentu, jer njegov tim svakako ima specifičnu snagu, odnosno može da se suprostavi rivalu koji uz sve neosporne kvalitete, kao i veće iskustvo ima premoć domaćeg parketa koji generalno na ovom paru donosi povoljan rezultat.

***kvote su podložne promenama

(Foto: Starsport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara