NAJAVA DANA (subota, 16. novembar): P(ret)oslednji vozovi za Euro

Vreme čitanja: 3min | sub. 16.11.19. | 08:08

Pogledajte koji nas to najvažniji događaji očekuju danas

RUSIJA – BELGIJA, 18.00
(Fudbal, Euro kv)

Dobra vest za Belgijance je to što će prvi put od juna na raspolaganju imati i Azara i De Brujnea. S druge strane, zbog povrede izostaje Jan Fertongen, dok Adnan Januzaj nije dobio poziv zbog loše forme. Rusija je više od godinu dana bez poraza pred svojim navijačima i na nekim utakmicama bila je izuzetno ubedljiva, međutim, gosti su kvalitetniji te im dajemo prednost, uz već pomenutih dosta golova.

Izabrane vesti

NEMAČKA - BELORUSIJA, 20.45
(Fudbal, Euro kv)

Nemačka je izjednačena sa Holandijom na vrhu Grupe C sa 15 bodova, svaki bod je krucijalan, te ništa više od pobede domaćina u Menhenglabahu ne treba očekivati. Panceri su slavili na pet od poslednjih šest mečeva u ovom takmičenju, a na poslednjih šest su postigli najmanje po dva gola.

AUSTRIJA – S. MAKEDONIJA, 20.45
(Fudbal, Euro kv)

Crveni risovi idu na noge rivalu koji je zabeležio pet pobeda i remi na poslednjih šest susreta i logično je da su autsajderi. Nalaze se u nezavidnoj situaciji, pošto moraju da trijumfuju ukoliko žele da sačuvaju šanse za istorijski podvig. Inspiracija legendarnog kapitena Gorana Pandeva ili Napolijevog veziste Elifa Elmasa mogla bi da bude inicijalna kapisla za iznenađenje.

HRVATSKA – SLOVAČKA, 20.45
(Fudbal, Euro kv)

I pored toga što im stoji mač pod grlom Hrvati su apsolutni favoriti u duelu sa Slovačkom. Igraće se pred rasprodatom Rujevicom u Rijeci. O tome govori i ishod prvog susreta, odigranom u Trnavi (0:4). Ubeđeni smo da će Vatreni opravdati ulogu favorita i da će se u velikom stilu plasirati na Prvenstvo Evrope. I to uz najmanje tri gola.

S. IRSKA – HOLANDIJA, 20.45
(Fudbal, Euro kv)

Holanđani na svakoj poziciji imaju vrhunske igrače, počev od golmana Jespera Silesena i štopera Virdžila van Dajka i Matajsa de Lihta, preko „hrta” Džordžinija Vajnalduma, kreativaca Frenkija de Jonga i Donija van den Beka do napadača Memfisa Depaja koji mogu da se nose s bilo kojim protivnikom. Zato u Belfastu ne bi smela da izostane dvojka, mada ni tip VG drugo nije isključen.

SANTOS - SAO PAULO, 21.00
(Fudbal, Brazil 1)

Santos je u seriji od pet pobeda kod kuće u ovom takmičenju, a u poslednja tri kola vodio je na poluvremenu i slavio na kraju. Što se tiče međusobnih duela, Santos je kod kuće protiv ovog protivnika doživeo samo jedan poraz na poslednjih 10 mečeva. 

IGOKEA - BUDUĆNOST, 17.00
(Košarka, ABA 1)

Novi trener Igokee, Dragan Bajić probudio je tim iz Laktaša koji je u dva meča pod njimda uspeo da zabeleži prvu pobedu u sezoni. S druge strane vicešampion Jadranske lige ima samo jedan poraz tako da danas ide po pobedu, u šta ne sumnjamo. 

CEDEVITA O. - FMP, 20.00
(Košarka, ABA 1)

Trenutno najboljeplasirani srpski tim na Jadranu, FMP iz Železnika, imaće jako težak posao u Ljubljani protiv Cedevita Olimpije. Biće to ujedno i derbi meč ovog sedmog kola, ako se u obzir uzme plasman na tabeli. Zmajevi su trenutno drugi, dok Panteri sede na trećem mestu na tabeli.I jedni i drugi su do sada doživeli samo po jedan poraz. A da stvar bude još interesantnija, Ljubljančani i Beograđani su igrali i na minulom ABA Superkupu, gde su Zmajevi slavili tek nakon produžetaka

FEDERER - CICIPAS, 15.00
(Tenis, ATP London)

Prvi meč polufinala završnog mastersa sezone i već se zna koga će daleko veći procenat od 20.000 navijača koliko će ih doći u O2 arenu podržavati. Fedeksa, naravno, koji osokoljen nakon čiste pobede nad Đokovićem, ide na povređenog i verovatno umornog Grka protiv kojeg je sinoć Rafa Nadal uzalud preokrenuo. Švajcarac vodi sa 2-1 u međusobnim susretima, a sva tri su odigrana ove godine.

TIM - ZVEREV, 21.00
(Tenis, ATP London)

Druga borba za finale koja će, verujemo biti veoma uzbudljiva. Tim je spreman da jurne na najveću titulu u kariejri, ali dosta toga će zavisiti od i dalje aktulenog šampiona, Zvereva. Austrijanac vodi sa 5-2 u odmeravanjima sa Nemcem i blagi je favorit. Ovaj meč bi mogao da potraje.

***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara