Monfis prejak za Krajinovića

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.02.20. | 17:46

Srpski teniser eliminisan u polufinalu turnira u Monpeljeu

Nažalost kraj za Filipa Krajinovića u Monpeljeu. Nije uspeo srpski teniser da završi sjajnu tenisku nedelju u Francuskoj na pravi način, a na put mu je stao prvi nosilac turnira Gael Monfis pobedom 7:6 (7:4), 6:2. Sjajni Francuz danas je potvrdio dobru formu koji drži od starta godine, a trenutno je deveti na ATP listi.

Velika borba viđena je u prvom setu, a dovoljno govori podatak da je set otišao u taj brejk, bez napravljenog brejka. Bili su sigurni na servisu i jedan i drugi teniser, ipak je Monfis slavio na kraju seta posle skoro 50 minuta tenisa. Francuz je odservirao čak sedam as servisa uz visokih 70%. Krajinović je takođe bio dobar na svom servisu (76%), ali je Monfis uspeo da skrši otpor našeg tenisera na kraju i lako ga savlada u tajberejku 7:4.

Izabrane vesti

U drugom setu totalna dominacija domaćeg tenisera. Nastavio je Monfis dobro da servira, ali je igrao agresivnije na protivnički servis. Sveo je Krajnovića na svega osam poena posle prvog servisa od 16 mogućih. Uspeo je da osvoji čak 12 poena iz riterna, više od pola poena posle početnog udarca 12/23. Francuz je napravio brejk već u trećem gemu. Održavao je prednost sve do rezultata 4:2 kada je ponovo oduzeo Krajinovićev servis, a već u narednom gemu osigurao pobedu – 6:2.

Ostaje žal što 44. igrač sveta nije uspeo da se plasira u finale u Monpeljeu i tako nagradi sebe za dobre partije na turnirnu. Na kraju ipak na megdan Jaroslavu Pospišilu ili Davidu Gofanu ide Gael Monfis.

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara