©Reuters
©Reuters

Najava dana (subota, 13. jul): Rumuni i Skandinavci u fokusu

Vreme čitanja: 3min | sub. 13.07.24. | 08:00

Pogledajte kratku bet analizu najinteresantnijih mečeva u danu pred nama...

KANADA – URUGVAJ, 02.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Kopa Amerika)

Severnoameričku selekciju je borbe za trofej koštala Argentina, koja ju je jedina i porazila na čitavom turniru, savladavši je prvo na startu grupne faze, potom i u polufinalu. Urugvaj je kroz istoriju reprezentacija sa najviše pobeda u mečevima za treće mesto. Otkako je Kopa Amerike, Nebeskoplavi su ih odigrali 14 i dobili osam, mada su poslednji put u borbi za bronzanu medalju bili još 2007. godine i tada izgubili, zanimljivo, od još jedne severnoameričke reprezentacije – Meksika (3:1).

SANDEFJORD – BODE GLIMT, 17.00

(Fudbal, Norveška 1)

Bode je sila koja vlada Norveškom, a domaćin tek nevoljni, već uveliko profilisani fenjeraš koji dočekuje lidera spremnog na osvajanje nova tri boda. Koliko je Bode Glimt jak, govori i gol razlika od 32:10, pa će se ovde kombinovanje s golovima smatrati za najpoželjniju opciju, pošto se o favoritu ne da ni diskutovati.

VIKING – KRISTIJANSUND, 17.00

(Fudbal, Norveška 1)

Viking je sve ubedljiviji, ali šta vredi kada Bode Glimt ima već pozamašnu zalihu bodova u odnosu na ovaj klub, te Bran i Molde. Tako stvari stoje pred meč sa Kristijansundom koji ima tri poraza sa poslednjih pet mečeva. Timovi se nisu sretali još od marta prošle godine, kada je na prijateljskom meču Kristijansund slavio sa 4:1.

SEPSI – POLI JAŠI, 16.00

(Fudbal, Rumunija 1)

Uh, kakve emotivne šamare je pretrpeo Poli Jaši u januaru kada ga je Sepsi ponizio i savladao sa 6:0. Tako nešto se ne zaboravlja, a mi se sećamo pripremnog meča gostujućeg tima sa Vošom, gde je bilo 2:2, te njihovog poraza od CSKA Sofije od 2:1. Jasno je da će Sepsi ovde biti onaj silniji tim.

UTA ARAD – RAPID BUKUREŠT, 18.15

(Fudbal, Rumunija 1)

Trener Rapida ove sezone biće Nil Lenon, nekadašnji reprezentativac Severne Irske i legenda Seltika, koji je kasnije šest godina trenirao škotskog velikana. Sa Keltima je Lenon osvojio pet titula i četiri kupa, a kasnije je 2022. sa Omonijom uzeo i Kup Kipra. Tim iz Arada se na pripremama nije dobro pokazao na mečevima sa Borcem iz Banjaluke, te Sarajevom, mada ne verujemo da neće gristi u prvom kolu.

FCSB – KLUŽ, 21.00

(Fudbal, Rumunija 1)

Titulu brani FCSB (nekadašnja Steaua), ubedljivo najbolji tim prošle sezone. Pehar se tako posle devet godina vratio u Bukurešt. FCSB je i dalje najtrofejniji klub u zemlji sa 27 titula, devet više od Dinama i 19 od Kluža. Pomenuti Kluž gotovo ništa nije pokazao na pripremama, pa se očekuje da bude slabija karika ove utakmice.

ZENIT – KRASNODAR, 19.30

(Fudbal, Superkup Rusije, finale)

Verujete li u Zenit? Čekajte, dobro razmislite jer poraz od Crvene zvezde od pre par dana ukazuje na izvesne manjkavosti koje bi mogle da naude ekipi u ovom finalu. Krasnodar na pripremama nije gubio, ali se dobro seća da Zenit ne može godinama da dobije. Videćemo kako će se stvari sada odvijati.

MJALBI – MALME, 15.00

(Fudbal, Švedska 1)

Malme se već profilisao kao lider, ima lepu zalihu bodova na čelu tabele, a uz gol razliku od 39:10, svakako je i najefikasniji tim takmičenja. Mjalbi je treći, ne igra loše i može da mu se odupre kao domaćin, ali ipak je Malme ovde makar umeren favorit. Inačem Mjalbi je dobio poslednja dva meča para.

SIRIUS – GAIS, 17.30

(Fudbal, Švedska 1)

Sirius je 11. na tabeli, a Gais je na šestom mestu. To ima značaja, mada se mora priznati da oba tima u poslednje vreme imaju oscilacije u igri, te da greše često. Najrealnije je zato ovde očekivati neizvesnost, i zanemariti međusobnu tradiciju. Ako vas zanima, mečevi iz 2016. su daleka istorija da bi ih uzimali kao parametar.

NB EGIPTA – SMOUHA, 20.00

(Fudbal, Egipat 1)

Bankari se bude, jer na poslednjih pet utakmica pedantno skupljaju bodove, od kojih su na poslednje tri u nizu uzimali kompletan plen. Smouha igra na preskok, nešto je bolja na tabeli, što znači da nam uzbuđenje ne gine. Inače, na poslednja tri meča para dolazio je X, kao i GG tipovanje.


tagovi

najava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara