©Reuters
©Reuters

NAJAVA DANA (sreda, 5. februar): Dežuramo nad Zvezdom i Partizanom na evropskom parketu… Čeka se i rasplet u Kupu Nemačke i FA kupu

Vreme čitanja: 4min | sre. 05.02.20. | 08:19

Pogledajte koji nas atraktivni sportsko-kladilački događaji očekuju ove srede

LACIO – VERONA, 20.45
(Fudbal, Italija 1)

Deranžirajućih 5:1 u proteklom kolu za pobedu Lacija protiv SPAL-a, dokaz su da ovaj tim ima materijal koji mu je pomogao ne samo da izađe iz krize, već i da pokuša da konkuriše za titulu. Otpor solidne, ali fudbalski nikako bolje ili jednake Verone je moguć, budući da ovaj klub nije poražen na poslednjih pet utakmica u Seriji A. Nevolja za njih, a kladilački svakako valjan putokaz odnosi se na činjenicu da Lacio na ovom paru važi za tradicionalno dominantan tim.

Izabrane vesti

VAREGEM – KLUB BRIŽ, 20.45
(Fudbal, Kup Belgije – polufinale)

Remi u prvom meču, pri konačnih 1:1, samo su znak za Klub Briž da olako shvatanje protivnika ne može da donese željeni rezutat. Bio je to jedan od ukupno tri vezana remija remija ovog tima, nakon čega je usledila minimalna pobeda nad Antverpenom. Setimo li se da je Varegem uoči ovog meča s 5:0 savladao Vasland Beveren, i to nakon ne tako dobre partije s Antverpenom, očekujmo vrlo oštru utakmicu sa Klub Brižom koji ih je u 21. ligaškom kolu ponizio sa 4:0.

TOTENHEM – SAUTEMPTON, 20.45
(Fudbal, FA kup)

Remi u prvom meču sa Totenhemom, a zatim Liverpulov hladan tuš, odnosno poraz od 4:0 za Sautempton u premijerligaškim vodama. Pevcima to odgovara, naročito nakon pobede od 2:0 protiv Građana. Čini se da je psihološka prednost na Totenhemu , na čemu će i Murinjo sasvim sigurno insistirati nastojeći da ode dalje i uzvrati Sautemptonu za minimalni poraz iz prvog dana nove 2020. godine. 

RIJEKA – DIN. ZAGREB, 17.00
(Fudbal, Kup Hrvatske)

Pobednik ide na Osjek, a Dinamo svakako slovi za favorita utakmice koju je od novembra prošle godine dobijao u dva navrata. Prvo su Modri ostvarili surovih 5:0, a zatim i sa 3:0 krajem decembra. Iako su Zagrepčani u ovom prelaznom roku ostali bez špic igrača, Danija Olma koji je otišao u RB Lajpcig, teško će ih Rijeka preveslati u Kupu Hrvatske. Da je tako, dokazala je zagrebačka Lokomotiva koja je Riječanje na otvaranju proleća u HNL-u savladala sa 2:1, dok Dinamo istim povodom ima zabeleženu očekivanu pobedu u Koprivnici.

B. LEVERKUZEN – ŠTUTGART, 18.30
(Fudbal, Kup Nemačke)

Nisu Aspirindžije u problemu, makar ne u rezultatskoj krizi nakon bundesligaškog poraza od Hofenhajma u 20. kolu. Štutgartu je glavni cilj ove sezone povratak u elitu, a bitka sa Bilefeldom i Hamburgerom preoštra da bi se fokus sa ovog cilja prebacio na Kup Nemačke. Dakle, epitet favorita svakako je na Bajeru koji je retko kada gubio od Štutgarta na u svom ataru. Shodno tome, od gostujućeg tima ne treba očekivati pomirljiv, ali ni previše navalentan pristup utakmici koja zbog ambicije gostiju da se vrate Bundesligi može da bude zanimljiva.  

BAJERN – HOFENHAJM, 20.45
(Fudbal, Kup Nemačke)

Bavarci u Kupu Nemačke jednostavno moraju da vrate šamar Hofenhajmu za oktobarski poraz u Bundesligi. Setimo li se da je na ovom paru GG3+ redovna pojava od 2018. godine, te da Hofenhajm u ovu utakmicu ulazi nakon pobede nad Aspirindžija u ligaškom karavanu, jasno je da motivacija ni na jednoj, ni na drugoj strani nije upitna.  Flik sigurno uoči ovoga meča ima na umu Milera, Levandovskog i Perišića kao udarne pesnice za slamanje ideje Hofenhajma o bilo kakvom iznenađenju. Videćemo kako će u Minhenu na to reagovati gosti.

ALANJA – GALATASARAJ, 18.30
(Fudbal, Kup Turske)

Na ravne časti, a na koju će stranu prevagnuti fudbalska sreća, ostaje nam da vidimo budući da oba tima imaju razloga za optimizam naspram forme koju pokazuju. Naime, Alanja je vezala pet pobeda u Superligi. Galata na drugoj strani ima četiri posle poraza od Gectepea, uz opasku da je ovaj tim u decembru savladao od četvrtfinalnog rivala s minimalnim rezultatom. Opravdano ili ne, tek Alanja je tada besomučno pucala ka golu rivala, a da li će sada imati više sreće, odnosno da li će uspeti da zatrese mrežu to tek treba da se vidi.

ZENIT – FENERBAHČE, 18.00
(Košarka, Evroliga)

Nikada ne otpisujte Željka Obradovića! Konsolidovani Fenerbahče svakako može da se nada pobedi nad bodovno potonulim, ali ne ni tako lošim Zenitom koji je u proteklom kolu sasvim očekivano poražen od Barselone sa 90:72. Dakle, na Turcima je da daju sve od sebe, ne bi li prešišali Milano koji je u plej-of zoni, uz posrtanja, uz zbilja teškom mukom dobijen meč s Bajernom u proteklom kolu. Taje elan rivala muči Zenit koji će suočen s tim morati da pokuša da se odbrani od osvetničkog pohoda Fenerbahčea koga su u decembru dobili sa 81:84.

CRVENA ZVEZDA – PANATINAIKOS, 19.00
(Košarka, Evroliga)

Iza Zvezde je pobeda u jadranskom derbiju sa Partizanom, a pred Šakotinim momcima Panatinaikos koji je nakon tri vezane pobede izgubio od Valensije. Neugodno, jer Beograđani za sobom imaju četiri evroligaška poraza,  ali i uspomenu na Panatinaikosovih 87:82 iz prog kola. Teši činjenica po kojoj se PAO u poslednje vreme baš i ne snalazi na gostujućim terenima. U prethodnih pet kola ima četiri poraza (Barselona, Makabi, Olimpija, Valensija), ali je zato jedini trijumf u tom nizu stigao protiv CSKA u Moskvi nakon produžetaka.

VIRTUS BOLONJA – PARTIZAN, 20.00
(Košarka, Evrokup)

Što pre zaboraviti na Zvezdu, Jadran i poraz u derbiju. To je na meniju Trinkijerija koji u Top 16 fazi mora da dokaže da beogradskih 99:18 protiv tima iz Bolonje nisu bili slučajnost. Komplikovano nema šta, jer Italijani od tog trenutka nisu poraženi ni u jednom takmičenju, pa u derbiju grupe treba očekivati napetost, ali i nadati se da su porazi Parnog valjka od Darušafake i večitog rivala u poslednje vreme bili znak samo trenutnog pada tosnusa ekipe. 

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara