Janik Siner (©AFP)
Janik Siner (©AFP)

NAJAVA DANA (sreda, 4. septembar): Siner i Medvedev u fokusu, plus afrički fudbal

Vreme čitanja: 3min | sre. 04.09.24. | 08:00

Pogledajte kratku bet analizu najinteresantnijih mečeva u danu pred nama...

KOMORI – GAMBIJA, 17.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Kup afričkih nacija, kvalifikacije)

U prvo kolo obe selekcije ulaze pognute glabe. Komori su izgubili tri od poslednjih pet mečeva, dok je Gambija četiri puta poražena. Istorije međusobnog viđanja nema, pa prognoziramo jedan dosta neizvestan meč, uz opasku da obe selekcije često igraju efikasne utakmice.

LIBIJA – RUANDA, 18.00

(Fudbal, Kup afričkih nacija, kvalifikacije)

Libiji odlično ide u kvalifikacijama za Svetko prvenstvo, kao i Ruandi koja je prva u svojoj grupi. Dakle, reč je o solidnim selekcijama koje mogu da pariraju jedna drugoj, s tim što Libija kao domaćin nije gubila još od marta prošle godine. Uzmimo joj to za prednost.

TANZANIJA – ETIOPIJA, 18.00

(Fudbal, Kup afričkih nacija, kvalifikacije)

Tanzanija ima uigran, dobro selektovan, a samim tim za svakog rivala i nezgodan tim. Grupa E, kvalifikacija za Svetsko prvenstvo potkrepljuje tvrdnju, uz opasku da je ova selekcija u pomenutom takmičenju poražena jedino od favorizovanog Maroka. Trebaće Etiopiji više od igre, a mi konkretno mislimo na sreću da se suprostavi ovoj selekciji.

SUDAN – NIGER, 21.00

(Fudbal, Kup afričkih nacija, kvalifikacije)

Grupa B, kvalifikacija za Svetsko prvenstvo na svom čelu ima Sudan, što znači da će ova utakmica biti izuzetno teška za Niger. Imali su gosti dosta padova u poslednje vreme, pa ne računamo na preterano samopouzdanje ovog tima. Inače, Sudan i Niger se nisu sretali od prijateljskih mečeva iz 2021. godine, kada su po jednom slavile obe selekcije.

LIBAN – TADŽIKISTAN, 14.00

(Fudbal, Azija, Merdeka kup)

Šta reći za ovo polufinale, sem da su obe ekipe nedefinisane. Mogu da budu uspešne, ali i da podbace žestoko. Liban je pre ove utakmice savladao očajni Bangladeš u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Tadžikistan je po istom osnovu bio bolji od nejakog Pakistana. To sada ne znači puno, a ishod ove utakice jako teško je predvideti.

MALEZIJA – FILIPINI, 14.00

(Fudbal, Azija, Merdeka kup)

Filipini igraju očajan fudbal, nemaju pobedu na poslednjih pet mečeva, što znači da i Malezija koja tu i tamo ima uspeha može da im pripreti. Ove selekcije se jako dugo nisu ukrštale, a interesantno je da je poslednji put slavila Malezija 2022. godine, a da smo pre toga imali zabeležena četiri remija.

HORSENS – VIBORG, 19.00

(Fudbal, Kup Danske)

Horsens je dtugoligaš, što znači da bi mogao da ima određenih problema sa Viborgom, koji i nije najbolje počeo sezonu. Posle sedam odigranih kola u šampionatu Danske, ova ekipa je osma na tabeli, a učinak je popravila uz dva remija i pobedu na poslednje tri odigrane utakmice.

VILA NOVA – CRB, 01.00

(Fudbal, Brazil 2)

Gosti vise na ivici upadanja u crvenu zonu, imaju samo bod iz poslednjih pet kola, tako da im ovo gostovanje ne godi. Vila Nova je četvrta na tabeli, ima dva poraza i tri pobede sa poslednjih pet mečeva i svakako je favorizovan sastav pred ovu utakmicu. CRB je dobio poslednja dva meča para, a domaći se spremaju da im se za to osvete.

DE MINOR – DŽ. DREJPER, 17.00

(Tenis, Ju-Es open)

De Minor je na Ju Es openu prošao u četvrtfinale, pošto je dobio australijski derbi protiv Džordana Tompsona – 3:1 (6:0, 3:6, 6:3, 7:5). Njegov naredni protivnik biće Britanac Džek Drejper, najveće iznenađenje dosadašnjeg dela turnira. Papir kaže da će De Minor biti favorit u tom duelu i da mu se otvara istorijska šansa da se prvi put domogne polufinala jednog grend slema.

J. SINER – D. MEDVEDEV, 17.00

(Tenis, Ju-Es open)

Janik Siner gazi ka tituli na Ju-Es openu! Italijanski teniser i prvi reket sveta je lakše od očekivanog savladao domaćeg takmičara Tomija Pola sa 7:6(3), 7:6(5), 6:1 i tako se plasirao u četvrtfinale njujorškog grend slema gde ga čeka najveći ispit dosada u vidu Danila Medvedeva, koji ga je sa 2:3 savladao u četvrtfinalu Vinbldona.



tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara