Tomas Tuhel (© Reuters)
Tomas Tuhel (© Reuters)

NAJAVA DANA (sreda, 4. novembar): Tuhelovi Parižani sa RB Lajpcigom, uz ostatak programa Lige šampiona

Vreme čitanja: 4min | sre. 04.11.20. | 08:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju danas

BAŠAKŠEHIR – MAN. JUN, 18.55

Izabrane vesti

(Fudbal, Liga šampiona)

Sa porazima od Lajpciga i PSŽ-a turski tim nalazi se na poslednjem mestu tabele. S druge strane sa tri vezane pobede uspeli su da konsoliduju redove kada je domaće prvenstvo u pitanju. Mančester je u dijametralno suprotnoj situaciji. Loše igre u Premijer ligi gde je na šest mečeva osvojio samo sedam bodova, i odlične u Ligi šampiona gde su dobili Lajpcig i PSŽ. U njihovom premijernom odmeravanju turskom timu ne preostaje ništa drugo osim da napadne od samog početka.

ZENIT – LACIO, 18.55

(Fudbal, Liga šampiona)

Sa jednim postignutim golom i četiri primljena nakon poraza od Klub Briža i Dortmunda ruski tim nalazi se na dnu tabele. Lacio je na njenom čelu pošto je savladao Dortmund sa 3:1 i igrao nerešeno sa Brižom (1:1) s kojim deli isti broj bodova. Prednost je na strani Italijana koji inače imaju stopostotan učinak u odmeravanju sa ruskim timovima.

BARSELONA – DIN. KIJEV, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Gosti su na Nou Kamp stigli bez 13 igrača, od čega osam zbog pozitivnog nalaza na korona virus, troje povređenih i jednog suspendovanog. Kijevljani su timu priključili šestoricu mladih igrača, ali će danas ponovo biti testirani. Kako god Barselona ih dočekuje posle važne pobede nad Juventusom (0:2) od koga je Dinamo izgubio istim rezultatom, a nakon toga igrao nerešeno sa ekipom Ferencvaroši. Ovi timovi u prošlosti su se sastajali osam puta, poslednji put 2009, a Španci su bili uspešniji u najvećem broju slučajeva.

ČELSI – REN, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

U razmaku od tri dana Čelsi je kao gost savladao Krasnodar sa 4:0 a potom i Barnli (3:0). Ren je igrao nerešeno sa Krasnodarom (1:1) da bi onda izgubio od Sevilje (1:0) i sada je na zadnjem mestu tabele. Ne blista ni u Ligi 1 gde je od poslednje tri utakmice dobio samo jednu. Biće ovo premijerni susret prvog i poslednjeg tima na tabeli u kojem je tim Frenka Lamparda bez ikakve sumnje favorit.

KLUB BRIŽ – DORTMUND, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Belgijanci su sve prijatno iznenadili pošto su sakupili četiri boda u duelima sa Zenitom (1:2) i Lacijom (1:1). Dortmund je izgubio od Lacija sa 3:1 i savladao Zenit (2:0) i sada za drugoplasiranim Brižom zaostaje bod na tabeli. Četiri puta ovi timovi odmeravali su snage u prošlosti i interesantno ukupan skor glasi 3:1 u korist Briža. Prethodni duel igrali su u grupnoj fazi ovog takmičenja 2018. Prvi susret u Dortmundu završen je tada bez golova, dok je drugi na ovom stadionu pripao Nemcima (0:1).

FERENCVAROŠ – JUVENTUS, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Mađarski tim s pravom je dobio epitet nepredvidljivog u ovom takmičenju. Dokazao je to eliminacijom Seltika i Dinama, a najnovije iznenađenje priredio je u prošlom kolu kada je nadoknadio dva gola zaostatka u meču sa Dinamom iz Kijeva (2:2). Ipak, ubedljiv poraz od Barselone „gurnuo“ ih je na poslednje mesto tabele. Juventus je posle trijumfa nad Dinamom (0:2) istim rezultatom izgubio od Barselone, a povratak Kristijana Ronalda u tim već se osetio u susretu sa Specijom. Sa njim u postavi Ferencvaroš teško da može čemu da se nada.

RB LAJPCIG – PSŽ, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Lajpcig i Pari Sen Žermen sastali su se letos u polufinalu elitnog takmičenja. Francuzi su tada pod dirigentskom palicom Tomasa Tuhela slavili sa 3:0. Sada PSŽ ne može da računa na povređenog Nejmara, a nema ni Mbapea, koji je Nantovu mrežu u Ligi 1 tukao iz penala, ali to ne znači da će Nemcima biti lakše. Naprotiv, Julijan Nagelsman će morati da menja formaciju i pokuša nešto novo pošto je njegov tim posle poraza od 5:0 u utakmici sa Mančester junajtedom, pao i pred M’gladbahom u Bundesligi.

SEVILJA – KRASNODAR, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Apsolutna prednost za Sevilju. Tehnički, sa pet povređenih igrača uz sva nesavršenstva koja su ih koštala poraza od 4:0 protiv Čelsija, momci iz Krasnodara teško da mogu protiv čvrstog Lopetegijevog tima koji je iz dva kola sabrao četiri boda. Uspeh nije mali, ali se treba setiti i da je stečen sa samo jednim datim, ali bez primljenog gola. Njihovu zadnju liniju Krasnodar teško može ozbiljnije da ugrozi, pa nije isključeno ni da će se utakmica igrati u jednom smeru, odnosno na štetu ruskih fudbalera.

ĐENOVA – TORINO, 17.00

(Fudbal, Italija 1)

Torino je po definiciji u prvih pet kola bio gubitnik. Nema tu naročitog osnova za pozitivnu priču kada tim barata jedino sa X ishodom protiv Sasuola, što deluje neverovatno ako se setimo da je upravo ova ekipa trenutno druga na tabeli Serije A. Đenova je do sada dobila jedan meč, dva puta gubila, i isto toliko puta remizirala, definitivno nije savršena, pa bi mogli da se nadamo u manjoj ili većoj meri utakmici timova sa egal šansama.

NOTINGEM – KOVENTRI, 20.45

(Fudbal, Engleska 2)

Neizvesno će biti u klinču timova kojima je beg od fenjera definitivno na umu. Notingem je u prošlom kolu poražen od Midlsbroa, a pre toga je nakon pobede nad Blekburnom tri puta vezano donosio prolaznu X igru. Šumari dakle nisu naivni, dok Koventri iza sebe, nakon ne tako dobre serije ima iznenađenje oličeno u pobedi od 3:2 nad vodećim Redingom! Taj rezultat će svakako biti stimulans za goste.


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara