NAJAVA DANA (sreda, 4. decembar): Pevci na voleju Crvenih đavola... Mnogo fudbala, uz neizostavne superligaške bitke večitih

Vreme čitanja: 4min | sre. 04.12.19. | 08:11

Pogledajte kakva nam uzbuđenja na igrački meni servira sportska sreda

ČELSI – ASTON VILA, 20.30
(Fudbal, Engleska 1)

Aston Vila ove sezone u gostima je neubedljiva. Svakako, Čelsi ako to ne iskoristi, odnosno ukoliko ne ostvari pobedu, doći će do iznenađenja. Inače, domaćin je pre ovog meča izgubio do Građana, ali i od Vest Hema, što znači da mu samo pobeda igra kako ne bi igubio priključak sa trećeplasiranim Mančester Sitijem. Inače, Aston Vila generalno loše prolazi na mečevima ovoga para. Poslednji put Čelsi je u aprilu u gostima slavio sa 0:4.

Izabrane vesti

MAN. JUNAJTED – TOTENHEM, 20.30
(Fudbal, Engleska 1)

Uvek je neizvesno u sudarima Crvenih đavola sa Pevcima. Ole Gunar Solskjer neće moći da računa na pet pulena, uključujući i Pogbu, uz još uvek postavljen upitnik ispred Matićevog imena. Murinjo ima četvoricu povređenih, ali i seriju od šest utakmica bez poraza u svim takmičenjima iza sebe. Situacija će dakle biti napeta, a rezultat može da prevagne na ma koju stranu.  

LIVERPUL – EVERTON, 21.15
(Fudbal, Engleska 1)

Godinama navijači tamno-plavih iz Liverpula čekaju na pobedu nad slavnijim rivalom. A da sve bude još nezgodnije, Karamele ni predstojeći Mersisajd derbi ne dočekuju u preterano bajnom raspoloženju. Poraz od Lestera prethodnog vikenda bila je ko zna koja kap koja je prelila čašu kod navijača sa Gudison parka. Liverpul je opušteniji nego ikada pre. Mnogi su već požurili da kažu da je baš ovo ta sezona u kojoj će Redsi prekinuti post i doći do titule u Engleskoj.

PSŽ – NANT, 21.05
(Fudbal, Francuska 1)

Park prinčeva za Nant je noćna mora. Izgleda da je šestoplasirani tim posle vađenja na X ishodu sa Brestom i pobedi nad Tuluzom, konačno na mestu sa koga se ne izlazi čitav. Uostalom, ni Real Madrid sa dva Benzemina gola u Ligi šampiona nije mogao da izdrži poslednjih 10 minuta utakmice sa PSŽ-om koja je otišla u X, pa zašto se onda nadati da Nant može da se izvuče iz kanži Tuhelove mašinerije.

MLADOST LUČANI – CRVENA ZVEZDA, 15.00
(Fudbal, Srbija 1)

Superligaški život tima Vladana Milojevića je bezbrižan. Mreža Milana Borjana nije se tresla na prethodna tri susreta. Međutim, bila su to izdanja daleko od Zvezdinog maksimuma. Mladost iz Lučana ima sigurno ambiciju da posle crno-belih obori na pleća i drugog velikana sa Topčiderskog brda. Naravno, treba imati u vidu i da Dragačevci ove jeseni osciliraju, te da su u poslednjih pet kola dobili jedino Radnik i Ploleter, dok su sa Građevinarima izborili X.

PARTIZAN – NAPREDAK, 17.00
(Fudbal, Srbija 1)

Četiri utakmice – 15 golova. Takav je bilans Partizana u prethodnih mesec dana na terenima Superlige. Mada su tri od ta četiri meča igrali u Humskoj, crno-beli plene načinom na koji razoružavaju protivnike. Zbog toga deluje da imn Kruševljani iz donejeg doma tabele ne mogu naročito nauditi, jer razočaravajući X sa AZ Alkmarom u Ligi Evrope već je arhiviran, pa domaćin pokušava da vrati Napretku onih 2:2 iz kruševačke bitke u četvrtom kolu šampionata.

SPAL – LEĆE, 18.00
(Fudbal, Kup Italije)

Fenjeraška statistika SPAL-a, naspram ne naročito, ali ipak boljih brojki Leća. Istina možda leži u tabeli Serije A, koja kaže da je Leće čak tri puta remiziralo na poslednjih pet utakmica, ali i dobilo Fjorentinu na meču odigranom u subotu. Ako na to sve dodamo i 1:3 za Leće u septembru dobilo SPAL, onda je jasno da gosti imaju izglednu šansu da pokušaju da nastave dalje, odnosno zaokruže šesnaestinu finala nacionalnog kupa pozitivnim skorom.

UDINEZE – BOLONJA, 21.00
(Fudbal, Kup Italije)

Tenzija prosto ne može da ne postoji u Udinama. Teško da i jedni i drugi mogu da računaju da su moćni, naročito ne posle jako tankih rezultata u poslednjem periodu. Ipak, Bolonja bi mogla da se pohvali pobedom nad Napolijem uoči ovoga meča, što je svakako vetar u leđa klubu koji je ove kalendarske godine dva puta gubio od Udinezea.

SETUBAL – GIMARAIŠ, 19.45
(Fudbal, Liga kup Portugalije)

Po X ishod iz prvog kola imaju i jedni i drugi, s tim što Gimarašiov treba shvatiti poprilično ozbiljno, budući da je ovaj tim uspeo da se odbrani od prve sile Primeire, ekipe Benfike. Inače Gimaraip je sa dva boda najtanji u Grupi F Lige Evrope, a valja znati još i da ovaj par Liga kupa još od aprila prošle godine igra X mečeve. Naime, četiru puta uzastopno na njihovim mečevima rezultat je bio 1:1.

ŽIL VISENTE – SPORTING, 21.45
(Fudbal, Liga kup Portugalije)

Žil Visente je u prvom kolu poražen od Portimonensea, dok je Sportingu presudio Rio Ave. Na oba meča došlo je GG3+, a valja se setiti i da je pre samo koji dan Žil Visente u Primeiri savladao Sporting sa 3:1.  Neverovatno, jer domaći su tek 22 procenta imali posed lopte, iz čega su izviukli čak četiri šuta u okvir gola. Sporting tako nešto prosto sebi ne sme da dopusti da se ponovi. 

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara